maanantai 2. heinäkuuta 2012

Arvoisa Perussuomalaisten eduskuntaryhmän edustaja Juho Eerola ja kansanedustajan avustaja Ulla Pyysalo

Avoin kirje Perussuomalaisten eduskuntaryhmän, Suomen Sisun edustaja Juho Eerolalla ja kansanedustajan avustajalle, Kansallisen Vastarinta –nimisen järjestön Ulla Pyysalolle (lähetetty myös sähköpostilla edustajalla ja hänen avustajalleen).

Perussuomalaisen median mukaan venäläismedian intressi ja huoli suomalaisten harjoittamaan lastensuojeluun on joutunut Perussuomalaisten ja Juho Eerolan hampaisiin

Perussuomalaisten kansanedustaja, Suomen Sisun jäsen Juho Eerola jätti asianomaiselle ministerille kirjallisen kysymyksen venäläisen median uutisoinnista suomalaisista lastensuojeluviranomaisista. Eerolan mukaan venäläinen media olisi mustamaalannut suomalaisia lastensuojeluviranomaisia ja antanut väärän kuvan. Edustaja Eerola kysyi kirjallisessa kysymyksessään, mitä ministeri ja hallitus aikovat tehdä lopettaakseen ”Makarovilaisella linjalla olevan, informaation levittämisen”.

Eduskuntalinkki ei valitettavasti enää toimia kirjalliseen kysymykseen (http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/kk_480_2012_p.shtml). Tahtosin saada tuon kirjallisen kysymyksen itselleni lukemista varten.

Minulla olisi kiinnostusta jopa kirjoittaa mahdollisesti johonkin venäläiseen mediaan tai omaan blogiini venäjäksi tästä varsin poikkeuksellisesta kirjallisesta kysymyksestä, jonka Perussuomalaisten värikkäänä tunnettu kansanedustaja esitti.

Lukijoille ja kuulijoille toistaiseksi selittämätön, Eerolan uusi käsite ”makarovilaisella linjalla olevan informaation levittäminen” kaipaisi edustajalta lisäselvitystä. Mikäli tällä viitataan kenraali Makarovin hienotunteiseen, monipuoliseen analyysiin, jonka hän lausui Suomessa vierailullaan, niin ”makarovilaisen linjan” sisältö ja ikään kuin ongelma sopisi kertoa? Useat sadat suomalaiset kokivat kiitollisuudella kenraali Makarovin arvokkaan vierailun Suomessa ja kiittivät häntä myös asianmukaisella kiitosadressilla. Mistä on siis oikein kyse käsitteessänne ”makarovilaisen informaation levittäminen”?

Perustuslain 12 §:ssä sekä KP-sopimuksen 19 artiklassa ja ihmisoikeussopimuksen 10 artiklassa turvataan sananvapauden suoja. Tämän suojan ydinajatuksena on oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennalta estämättä (esim. KKO 2009:3, kohta 5). Eurooppalaisessa oikeudessa ja demokratiassa on ymmärretty, että sananvapauteen kuuluu myös oikeus tietynlaiseen liioitteluun ja provokaatioon. Tämän mukaisesti lehdistön käyttämän ilmaisun on eurooppalaisessa ihmisoikeustuomioistuimen ratkaisukäytännössä voitu katsoa kuuluvan arvoarvostelman piiriin tilanteessa, jossa vanhemmassa ahdasmielisemmässä suomalaisessa tulkintakäytännössä ilmaisun olisi katsottu olleen valheellinen tieto tai vihjaus.

Olisivatko Perussuomalaiset ja Juho Eerola rajoittamassa myös yleisemmin Suomessa tai vain erityisemmin venäläisten Venäjällä oikeutta eurooppalaisen demokratian perushyveisiin kuuluvan ilmaisu- ja sananvapauden käyttöön mediassa? Miten Perussuomalaiset ja Juho Eerola katsoisivat Suomen eduskunnan ja valtioneuvoston toimivaltuuden ja toimintakyvyn riittävän lopettaa ”makarovilaisen informaation levittäminen” venäläisessä mediassa?

Onko Perussuomalaisilla ja Juho Eerolalla myös mahdollisesti muita pyrkimyksiä rajoittaa tai harjoittaa ennakkosensuuria Venäjää ja venäläisiä koskevan informaation julkaisemista vastaan Suomessa ja venäläisen median toimintaa vastaan muissa asioissa Venäjällä?

Tehtäköön tiettäväksi, että vasta äskettäin Valtioneuvoston ulkoministeriöstä kehitysministeri Heidi Anneli Hautala yritti rikosilmoituksen (asianumero R 11/4725) avulla ”yritti tehdä eerolat jo ennen Juhoa itseään”, kun Hautala toimitti rikostutkintaa varten aineistoa Suomen antifasistisen komitean (Safka) sivustoa ja sen tiettyjä henkilöitä vastaan. Helsingin syyttäjäviraston johtava kihlakunnansyyttäjä Heikki Poukka teki 28.5.2012 syyttämättä jättämisestä päätöksen. Mutta miten Juho Eerola toimisi venäläisen median saattamiseksi järjestykseen ja kuriin aatteensa ja henkensä tahtomaan muotoon?

Olisivatko Perussuomalaisten Juho Eerola ja Vihreiden Heidi Hautala löytämässä toisensa? Molempia vaikuttaisi yhdistävän tietty merkillinen epäluuloisuus ja kammo Venäjän poliittista ja sotilaallista johtoa sekä venäläistä valtamediaa vastaan. Vai edustaneeko Juho Eerola erikoisessa Venäjä-käsityksessään enemmän Suomen Sisua kuin Perussuomalaisia? Edustaako Eerola hyökkäys Venäjän median vapautta vastaan mahdollisesti uusnatseiksi kuvatun Kansallisen Vastarinta –nimisen järjestön aatteellisia ihanteita?

Kuvassa on videomainos aluillaan olevasta venäläisestä lastenoikeuksia käsittelevästä elokuvahankkeesta, ”Takakontti” (БАГАЖНИК). Elokuvaohjaaja Jussi Parviainen aikoo käsitellä erityisesti pienen pojan Anton Salosen traagista kohtaloa Suomen ulkoministeriön diplomaatin takakontissa. Olisiko Juho Eerola mahdollisesti Simo Pietiläisen ”henkisenä kaverina” sijoittamassa Anton-poikaa takakonttiin yhä edelleen, eikä siinä takakontissa olisi vapaata venäläistä mediaa? Olen tehnyt tämän videomainoksen eikä se edusta elokuvaohjaaja Jussi Parviaisen elokuvan tasokkuutta.
. . . . . . . .

_ _ _ _

Juha Molari Юха Молaри

pitkäaikaistyötön,

GSM +358 44 275 8284

Teologian tohtori, BBA

Blog http://juhamolari.blogspot.com/ ja VKontakte-profiili http://vk.com/id157941374

Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

EMAIL juhamolari-AT-rambler.ru ja juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)

СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html