maanantai 9. heinäkuuta 2012

Uudistuneen aidan takainen vanha elämä Suomen emiirikunnassa


Suomen emiirikunnassa on tiettävästi maalattu aitoja ja muistettu minua. Huvittavaa on havaita, että kesähelle ja kodin aitojen maalauskaan ei voi vapauttaa mainittua jengiä, vaan tunkeudun herra ja rouva Storsjön sekä heidän jengiläisten (tai paremmin perässähiihtäjien) Tapaninkylän eläkeläisen ja Tallinnan mäkimies evp.:n tajuntaan jopa maalaushommissa. Minä olen tullut tuon jengin mieliin, vaikka olen pitkäaikaistyötön köyhä keski-ikäinen mies, jolla ei ole mitään yhteiskunnallisesti vaikutusvaltaista asemaa tai kontaktia. Luultavasti hyvin harvoja pitkäaikaistyöttömiä suomalaisia muistetaan yhä runsaasti peloissa ja ironiassa.

Emiirikunnan Suomen edustuston tiedottajalla on sätkä sormissaan, savut vapauttavat työn kuormia. Ihan kiva juttu, jos nämä tyypit voisivat vapautua ahdistuksistaan ja mielensä kuormista edes maalaushommissaan, vaikka tuota tupakointia en pidä mitenkään älykkäänä ja terveellisenä tapana. Minä en ole koskaan edes kokeillut tupakointia ja koen tupakan savun vastenmieliseksi. Ihmisillä on tapansa vapautua ahdingoistaan: joillekin se on tupakka – valitettavasti. Sopisi ilmeisesti kovassa työssä kuuman auringon alla istua useammin, jotta ahdistuksessa eivät turhat pelot ja mielikuvitukset pääse yllättää kuvatulla tavalla.

Kaikesta huolimatta en ole palaamassa aita- ja estejuoksun pariin, vaikka teinipoikana juoksinkin Suur-Savon piirissä kilpaakin näissä lajeissa. Muistelen, että voitin jonkun piirinmestaruudenkin estejuoksussa. En ole hyppimässä Storsjön aitojen yli enkä ole kulkemassa edes hänen pihamaalleen, vaikka siellä ei olisi porttiakaan. Luultavasti Movladi Udugovin perustaman ”informatiivisanalyyttisen propagandakeskuksen” seuraamisessa voisi paljastua kiinnostavia kulissien takaisia yhteyksiä, jos ja kun aitojen takainen elämä tulisi paremmin kuulluksi ja nähdyksi sopiville tahoille. Muut ihmiset saavat viranomaisten antamana tehtävänä seurata noita emiirikunnan asioita, jos jollakin on sellainen tehtävä. Minulla on parempaa harrastusta työttömänä miehenä: ei ole edes varaa matkustella Tursojen asuntojen luo, sillä rahat eivät riitä edes Helsingin sisäiseen matkustamiseen toistuvasti. En ole käynyt Störsjön pihamaalla edes silloin, kun siellä ei ollut aitoja.

Aidan uudistunut väri ei aina ole luotettava takuu siitä, että elämän värit olisivat kirkastuneet ja kaunistuneet aidan sisäpuolella.
. . . . . . . .

_ _ _ _

Juha Molari Юха Молaри

pitkäaikaistyötön,

GSM +358 44 275 8284

Teologian tohtori, BBA

Blog http://juhamolari.blogspot.com/ ja VKontakte-profiili http://vk.com/id157941374

Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

EMAIL juhamolari-AT-rambler.ru ja juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)

СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html