tiistai 3. heinäkuuta 2012

YLE uutiset: Kirkkoherra välttyi kunnianloukkaussyytteeltä

YLE uutiset (3.7.2012 klo 16:24): Kirkkoherra välttyi kunnianloukkaussyytteeltä


Pohjan suomenkielisen seurakunnan entinen kirkkoherra Juha Molari ei saa syytettä törkeästä kunnianloukkauksesta kehitysministeri Heidi Hautalaa koskeneista kirjoituksista. Syyttäjän mukaan poliittisessa keskustelussa voi käyttää voimakkaitakin ilmaisuja.

Jälkikirjoitus

Omasta puolestani pidän oikeana ja reiluna, että YLE uutisoi myös kohulla alkaneen esitutkinnan lopputuloksen, sillä suuren yleisön keskuuteen on tahallisesti tai tahottomasti levitetty mielikuvaa "rikollisesta asemastani". Huonolla maineella on myös kiistattomia ikäviä seurauksia työnsaantitilanteessa.

Mitä tulee tiettyjen pakolaisten terroristiyhteyksiin, niin valtakunnansyyttäjäkin totesi, että "yhteyksien" luonnetta en ole määritellyt yksitotisesti ikään kuin jokainen pakolainen olisi terroristi. Pohjois-Kaukasian levottomuudet ovat se yhteinen tausta, joka luo "yhteydet" terrorismiin. Lisäksi määrittelin tuolloin esitutkinnassa, että voin tuoda näiden yleisten yhteyksien lisäksi muutamia konkreettisempia yhteyksiä, joihin pätee jopa Interpolin kansainvälinen tai Venäjän sisäinen etsintäkuulutus sekä muita vastaavia tietoja. Erityisesti painotin, että minulla on myös muslimiystäviä Pohjois-Kaukasian alueelta, joten en suinkaan kokonaisuutena leimaa mitään väestöryhmää. Tietty valikoitu jengi on sitten oma lukunsa. Tuolloin voi kiinteämmin puhua yhteyksistä terroristijohtajien Doku Umarovin tai Shamil Basajevin toimintaan.. . . . . . . .

_ _ _ _

Juha Molari Юха Молaри

pitkäaikaistyötön,

GSM +358 44 275 8284

Teologian tohtori, BBA

Blog http://juhamolari.blogspot.com/ ja VKontakte-profiili http://vk.com/id157941374

Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

EMAIL juhamolari-AT-rambler.ru ja juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)

СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html