perjantai 10. elokuuta 2012

Hyvää matkaa Mahmud Dzhabrailov


Suomen sisäministeriön poliisiosasto tutki 20 lokakuuta 2010 Doku Umarovin johtaman ”Ichkerian tasavallan” ”ensimmäisen varatiedotusministerin" Isa Dzhabrailovin (Иса Джабраилов), terroristisivuston Kavkaz-Centerin rekisteröintiin kiinteästi liittyvän henkilön, taustoja. Kyse ei liittynyt niin paljon tähän mieheen itseensä, kuin hänen veljeensä.

Vasta Moskovan metroasemille tehtyjen terrori-iskujen jälkeisessä kohussa siistittiin tämän Isan nimet pois Kavkaz-Centerin julkisesta rekisteröinnistä. Myös hänen puhelinnumeronsa vaihtui tällöin tuntemattomaksi. Tämä mies elää Ruotsissa – hän sai välittömästi ensi minuuteilla tekstiviestin Mikael Storsjöltä – Kavkaz-Centerin kustantajalta – kun Islam Matziev (Matsiev) saapui laittomassa maahantulossa Suomeen. Näiden laittomien maahantulojen järjestämisestä Mikael Storsjö kärsii parhaillaan ehdonalaista vankeusrangaistusta. Islam Matziev toimii Kavkaz-Centerin webmasterina ja hänellä oli Turkissa kiinteä työsuhde Musa Atayeviin, Doku Umarovin serkkuun.

Isa Dzhabrailovin veljeen, Suomeen saapuneeseen Mahmud Dzhabrailoviin (Махмуд Джабраилов) liittyvä hallinto-oikeudellinen tutkinta (ei rikosoikeudellinen) on nyt saatu Suomessa valmiiksi. Poliisi on myös kuljettanut karkotuspäätöksen saaneen tšetšeenin Oulusta Lappeenrantaan, mistä hänet pistettiin Vainikkalassa Pietariin menevään junaan torstaina 9.8.2012.


Finrosforum ja Kavkaz-Center ovat poliittisten sidostensa tähden hyvin närkästyneitä suomalaisten lainvalvontaviranomaisten toiminnasta. Myös Uusi Suomi –verkkolehden kustantaja, Suomen entinen diplomaatti Moskovasta, Jarmo Koponen on vihastunut suomalaisiin lainvalvontaviranomaisiin. Hän ja Finrosforum ovat esitelleet tätä Mahmud-miestä julkisuudelle.

Dzhabrailovin veljeksiä oli pidätetty heinäkuussa 2004, koska yksi Dzhabrailov oli todistettavasti mukana laittomissa aseellisissa bandiittiryhmissä. Sidoksia bandiitteihin lisäsi myös se, että he ovat Aslan Mashadovin sukulaisia. Kuulustelujen jälkeen Mahmud oli sijoitettu Gudermesin sairaalan kirugiselle osastolle. Sairaalassa käynnin jälkeen mies käveli reippaasti julkisuudelle. Nyt Memorial vetosi aktiivisesti miehen puolesta. Heidän mielestään pidätettyjä oli kidutettu. Veljekset Isa ja Mahmud pakenivat maasta. Ensiksi oli paennut Isa-veli, joka toimi Doku Umarovin edustajana Pohjoismaissa ja jonka nimissä oli kauan terroristisivuston Kavkaz-Centerin rekisteröinti Ruotsissa, kun Mikael Storsjö hoiti Suomessa administraatiota. Isa Dzhabrailov esittäytyi myös Helsingissä Mikael Storsjön, Heidi Hautalan ja Oksana Chelyshevan seurassa 5.kesäkuuta 2007. Lopulta myös veljensä tähden kuulusteluihin joutunut Mahmud pakeni Suomeen, mutta nyt hän palaa takaisin kotiinsa.

Omasta puolestani toivotan hyvää ja siunattua kotimatkaa sekä enkelten varjelusta!


. . . . . . . .

_ _ _ _

Juha Molari Юха Молaри

pitkäaikaistyötön (elää Kelan peruspäivärahalla),

GSM +358 44 275 8284

Teologian tohtori, BBA

Blog http://juhamolari.blogspot.com/ ja VKontakte-profiili http://vk.com/id157941374

Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

EMAIL juhamolari-AT-rambler.ru ja juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)

СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html