tiistai 4. syyskuuta 2012

Anarkistien hyökkäykset kirkkoja vastaan provosoivat mielenvikaisia


Kuva: Topuchayan Siperian vankileirin muistoristi

Hullut villitsevät toisia hulluja. Maanantaina 3. syyskuuta Leningradin alueella Käkisalmen hautausmaalla eräs mielenvikainen mies hakkasi hautausmaan ristit rikki. Samanaikaisesti myös Venäjän Altain tasavallan pienessä, noin 200 asukkaan Topuchayan (Топучая) kylässä tuntematon humalainen mies rikkoi Siperian vankileirin muistolle pystytetyn ristin. Topuchayan kylä tunnetaan Stalinin ajan Gulag-leiristä.

Käkisalmen rikottujen ristien takia on avattu jo rikostutkinta. Epäiltynä on aiemmin mielisairaalahoidossa ollut henkilö, joka on ollut myös jo aiemmin rikoksista tuomiolla. Epäiltyn äiti kertoi poikaansa liittyvästä epäilystä.

Tietysti hulluja on ollut kautta aikojen. Olisi kuitenkin silmien sulkemista ympäröivältä maailmalta, jos sivuutamme samanaikaiset muut häpäisevät hyökkäykset pyhää ja kunnioitettua kirkkoa vastaan. Tietenkään kaikki ei ole "järjestäytynyttä" anarkistista kirkon vastaista hyökkäystä, vaan pikemmin samanhenkistä villiintymistä hullujen tekojen puolesta.

Viime kuukausien aikana Venäjällä ja IVY-maissa on ollut useita häpeällisiä iskuja ortodoksista kirkkoa vastaan. Iskujen suorittajat ovat ilmaisseet kannatustaan Pussy Riot –anarkistiryhmälle. Siperian työleirin muistolle perustetun kappeliristin tuhoamisen yhteyttä mainittuun anarkistiryhmän ”tukitoimintaan” ei ole todettu. Kyseinen risti vihittiin käyttöön vasta toukokuussa 2012. Paikalle suunniteltiin myös kappelin rakentamista. Kylän työleirillä vuosina 1933-1934 osallistui maantien rakennustöihin noin 6000 vankia. Monet vangeista kuoli. Vasta toukokuussa 2012 pystytettiin paikalle risti. Lisäksi kuolleiden vankien muistolle oli määrä rakentaa kappeli ja muistomerkki.

Siperian työleirin muistokappelin ristin tuhoaminen ei ole rehti moraalinen protesti, koska tuhoaminen toteutettiin pelkurimaisesti salaa yöllä. Ristin tuhoaminen osoittaa, että tämä henkilö tai nämä henkilöt eivät kunnioita niiden ihmisten muistoa ja uskonnollisia tunteita, jotka rakensivat ristin - ja joita ristin avulla muistetaan.

Anarkistien ja vandaalien hyökkäykset kirkkoja vastaan ovat erittäin surullinen ilmiö. Senkaltainen hulluus on päässyt erityisesti yltymään, koska hullut teot ovat viime aikoina tuoneet tarpeettomasti myötätuntoa ja arvovaltaista tukea Pussy Riot –ryhmällä ja vastaaville sekoilijoille.

Villit iskut ja niitä seuraavat mielettömien julkkisten toimittamat tukikampanjat villitsevät mielenvikaisia iskuihin pyhäksi koettua ja pelättyä vastaan. On lisäksi todettava, että anarkistiryhmän Pussy Riotin jäsenien jonkinasteinen mielenvikaisuus on sekin todettu. Siksi on vastuuntunnotonta, että mielenvikaisia iskuja tuetaan edes välillisesti erilaisin tukikampanjoin. Vastuuntuntoisuus ei ole suomalaistenkaan erityinen hyve silloin, kun on kyse Venäjästä tai kristinuskon pyhästä.
. . . . . . . ._ _ _ _

Juha Molari Юха Молaри

pitkäaikaistyötön (elää Kelan peruspäivärahalla),

GSM +358 44 275 8284

Teologian tohtori, BBA

Blog http://juhamolari.blogspot.com/ ja VKontakte-profiili http://vk.com/id157941374

Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

EMAIL juhamolari-AT-rambler.ru ja juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)

СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html