torstai 6. syyskuuta 2012

Suomalaiset intelligentit määrittelivät pitkäaikaistyöttömän miehen ”stalinistiseksi porvariksi”


Aivan viime päivinä jo kovin monet suomaisen intelligenssin edustajat ovat alkaneet määritellä meikäläisen ”nobodyn” pitkäaikaistyöttömän (длительно безработный) olemusta, ajattelua ja merkitystä. Tarkoitan tässä suomalaisella intelligenssillä kunnioitettuja nimiä Heikki Typpö, Kerkko Paananen ja Jarmo Koponen, jos vaikka kaikki tutuistani eivät olisi tottuneet kunnioittamaan heitä intelligenssin edustajina.

Niin suomalainen intelligenssi on löytänyt suomalaisen ja eurooppalaisen toisen kohtalonkysymyksen Pussy Riotin rinnalle: mitä on sanottavat stalistisesta porvarista. Tämä historiallinen kysymys määrittelee yhteiskunta- ja talousfilosofian fundamentaaleja niin kuin myös eurooppalaista identiteettiä niin ratkaisevalla tavalla oman aikamme haasteissa (tämän intelligenssin suuren viisauden mukaan, mitä itse en suinkaan voi ymmärtää), että suomalainen intelligenssi ei ole jättänyt edes minua pitkäaikaistyöttömyydestäni huolimatta vapaaksi.

Pohdin nyt julkisesti tuota julkista määrittelyä, jota en mitenkään ymmärrä ajanmukaiseksi: olen todellakin viime viikon sienestänyt ja poiminut mustikoita venäläisten ystävieni kanssa entisen Terijoen metsissä, enkä ole edes kirjoitellut julkisesti mitään. Jopa puhelimeni on ollut suljettuna. Nyt olen taas takaisin Suomessa ja hämmästelen suomalaisen intelligenssin intressejä olemassaolomme määrittämisessä.

Suomalaisen vasemmistolaisuuden marxismin teoreettista osaamista edustaa Heikki Typpö, joka on viime aikoina jo useamman kerran määritellyt meikäläisen ”nobodyn” pitkaikaistyöttömän (длительно безработный) olemusta, ajattelua ja merkitystä porvarismin, kapitalismin, fasismin ja stalinismin leimasanojen avulla. Marxilaisen intelligenssin suomalainen huippunimi jostakin merkillisestä syystä kirjoitti jopa väitteen, että minun tekstini eivät ole minun tekstejäni, vaan Vladimir Putinin ajatuksia:

”Tämä Juha Molarin teksti on tärkeä sen vuoksi, että se ei ole pelkästään Juha Molarin tekstiä. Olen vakuuttunut, että Molari ei kirjoita mitään sellaista, joka olisi ristiriidassa Vladimir Putinin näkemysten kanssa. Noita kantoja voidaan siis pitää Putinin ajatuksina. Tämä on suuri apu ja helpotus ainakin minulle, juuri siitä syystä, että en ole löytänyt sellaisia Putinin mielipiteitä, jotka koskevat juuri Neuvostoliittoa” (Heikki Typpö).

Kuva: Suomalainen intelligentti Heikki Typpö määrittelee Vladimir Putinin salattuja ajatuksia

Heikki Typpö oikein erityisesti vakuuttaa vakuuttuneisuuttaan, ”tämä Juha Molarin teksti on tärkeä sen vuoksi”, että minun blogistani voidaan siis lukea Putinin ajatukset. Omasta ja suuren Venäjän Federaation puolesta on kuitenkin tunnustettava, että minun näkemykseni ovat minun näkemyksiäni, enkä ole Putiniin missään vuorovaikutussuhteessa, vaikka niin kunnioitettavaa sellainen suhde olisikin suureen valtiomieheen. Tiettävästi minulla ei ole edes telepaattista suhdetta Venäjän presidentin administraatioon. Voin siis vilpittömästi pyytää, että Venäjän presidentin Vladimir V. Putinin näkemykset tarkistettaisiin vastaisuudessa Suomessa ensisijaisesti Venäjän suurlähetystön avustuksella, sillä Venäjän suurlähetystö on virallisesti ja varsinaisesti Venäjän hallinnon edustaja Suomessa. Minä olen ihan aidosti edelleen suomalainen ”nobody” pitkäaikaistyötön (длительно безработный). Minulle ei olisi mikään häpeä, vaan suuri kunnia moraalisesti ja apu taloudellisesti, jos minulla olisi joku edustuksellinen työsuhde Venäjän presidentin administraatioon, saisin palkan ja teksteistäni voitaisiin lukea Putinin ajatuksia suomeksi, mutta sellaista suhdetta ei ole vastustajieni toiveista ja omista tarpeistani huolimatta.

Varmaksi vakuudeksi Heikki Typpö viittaa hiukan epätarkasti siihen merkittävyyteeni, että olisin ollut mukana Euraasian Unionin perustamiskokouksessa. ”Venäjä, eikä varsinkaan Putinin hallinto haikaile paluuta Neuvostoliittoon. Päinvastoin se suuntautunut globaaliin kapitalismiin. Jopa samalla tavalla kuin Eurooppakin. Venäjän, Valko-Venjän ja Kaszakstanin perustama Euraasian Unioni (EU) on tästä selvääkin selvempi todiste http://evrazsojuz.ru/ .Perustavassa kokouksessa oli mukana myös Molari, joka toivotti hankkeelle siunausta, ja Evgenia Hilden-Järvenperä kehotti pitämään Suomelle paikkaa sen jäsenyydessä. Luulen, että tässä on Putininkin poliittinen visio. (Heikki Typpö)” Typpö hiukan sekoittaa foorumit ja käsitteet. Sinänsä puheeni Moskovassa meni suorana lähetyksenä Kreml-TV:stä alkaen moneen paikkaan, mutta olin ilman mitään omaa asemaa, statusta tai ansiota varsin sattumalta tai kohtalokkaasti tuossa oikeassa paikassa, vaikka minulla ei ole mitään funktiota ja pienimmän kopeekan vertaa ansiota minkään Euraasian Unionin ja suurten poikien muissa isoissa projekteissa. Minä olen ihan aidosti edelleen suomalainen ”nobody” pitkäaikaistyötön (длительно безработный).

Typpö käyttää ”porvari”-sanaa hyvin pahasti käsitettä raiskaten. Kun porvari on kauppiassäädyn jäsen tai marxilaisittain omistavaan luokkaan kuuluva henkilö, niin porvari-sanalla on ilmeisen valheellista määritellä Kelan peruspäivärahalla elävän pitkäaikaistyöttömän miehen elämää, jolla ei ole ylipäätänsä mitään omaisuutta (ei edes omaa asuntoa, kesämökkiä, autoa, venettä, televisiota, äly-kännykkää tai mitään suurempaa tai vähäisempää omaisuutta lukuun ottamatta päivittäiset vanhat vaatteet).

Heikki Typpö ei ole suurenomaisessa marxilaisuuden ja vasemmistolaisuuden sekä koko Neuvostoliiton historian ja olemuksen uudestaan määrittelyssä ainoa suomalaisen intelligenssin edustaja, joka tekee viittauksia jopa ”nobodyn” pitkaikaistyöttömän (длительно безработный) Juha Molarin väitettyyn mielenlaatuun ja käsityksiin (niitä kuitenkaan mitenkään dokumentoimatta tarkemmin).

Heidi Hautalan perustaman ja Mikael Storsjön vauhdittaman, Venäjä-vihamielisen Finrosforumin nykyinen puheenjohtaja Kerkko Paananen osoitti kuuluvansa ajanmukaista yhteiskunta-analyysiä syvästi suorittavaan suomalaiseen intelligenssiin, kun hän päätti julkaista ja linkittää Finrosforumin sivulla Heikki Typön tekstin, jossa arvioitiin tyrmäävästi Molari ja Bäckman stalinisteiksi.

Kuva: Intelligentti Kerkko Paananen määrittelee historiaa Heikki Typön rinnalla

Sanottakoon tässä yhteydessä pienenä vihjeenä, että Heidi Hautalasta ja Mikael Storsjöstä oli tuoreessa Hymyssä hiukan vähemmän kaunisteleva raportti. Kerkko Paananen tunnetaan sananvapauden suurena pioneerina Suomessa ja koko pohjoisella pallonpuoliskolla. Hänen perustava lähtökohtanansa on, että hän kertoo vapaasti muotoilun totuuden medialle, mutta toimittajat eivät saa soittaa hänelle, eikä hän päästä vastenmielisiksi koettuja mediaan liittyviä ihmisiä tilaisuuksiin. Paananen tiedottaa vapaasti totuuden.

Kolmas suomalaisen intelligenssin huippunimi on tietysti Uusi Suomi –verkkojulkaisun kustantaja Jarmo Koponen, joka on osoittanut jo aiemmin kansainvälistä osaamistaan diplomaattina Moskovan suurlähetystössä. Voimme olla yhtä varmoja edelleen, että Suomen UM:n osaaminen on hyvällä suomalaisella tasolla. Jarmo Koponen on osoittanut analyysiensä avulla, että skandinaavista, eurooppalaista ja euraasialaista kehitystä määrittävien haasteiden ja symptomien listaan kuuluu ennen muuta Pussy Riot –tytöt. Tämä intelligentti määrittää tulevaisuuttamme tuon suuren kohtalokkaan tyttölauman tunnelmien avulla. Edellä mainitun lisäksi ex-diplomaatti on osoittanut Heikki Typön analyysin merkittävyyden, kun on julkaissut vasemmistolaisen marxilaisen intelligentin analyysin Juha Molarin porvarillisuudesta, fasistisuudesta, stalinistisuudesta ja putinilaisuudesta jne.

Kuva: Jarmo Koponen liittyy Heikki Typön analyysiin

En tiedä, missä määrin on edes aatehistoriallisesti katsottuna aiheellista odottaa, että suomalainen intelligenssi ottaisi mitenkään huomioon ”nobodyn” pitkaikaistyöttömän (длительно безработный) omat ajatukset sikäli kuin tulee kyseen omien tekojen, ajatusten ja tarpeiden määrittely. Minä poliittisesti värittömänä suomalaismiehenä en ole jaksanut kiinnostua noista monimutkaisista poliittista filosofisista kokonaisratkaisuista, vaan olen katsonut elämäni tärkeimmäksi asiaksi Jeesuksen Kristuksen ja Jumalan lapseksi pääsemisen. Mitä muuhun todellakin tulee, niin pysyn poliittisesti värittömänä miehenä, joka ei jostain kummallisesta syystä saa mitään työtä lukuisista työhakemuksista huolimatta: ei edes bensa-asemalta, ei työvoimahallinnosta, ei siivousfirmoista.

Tällaisena kristittynä pitkäaikaistyöttömänä nobodyn tunnettuna edustajana rohkenen kysyä, onko suomalainen intelligenssi todellakaan arvioinut yhteiskuntamme ja kehityksemme haasteita oikeiden kysymysten avulla. Minusta tuntuisi enemmän keskeiseltä miettiä, mikä on Euroopassa ja Suomessa henkinen, kansantaloudellinen ja yritystaloudellinen tila seuraavien talouskriisien tuomien välttämättömyyksien jälkeen, kun ongelmaa ei voi enää peittää uudella velalla ja velkaa toisella velalla.

Post scriptum

En ole siis menossa Venäjälle uudelle marjamatkalle tai muuallekaan, sillä rahani eivät valitettavasti riitä edes metrolippuun itä-Helsingistä keskustaan. Vielä vähemmän rahani riittäisivät uuteen viisumiin. Siis päivittäin askartelen tällaisten porvarillisten raha-asioiden kanssa. Liekö siis niin intelligenssin määritelmän mukaan, että köyhyys tekee siis ihmisestä stalinistin ja porvarin (en tiedä kylläkään, miten stalinismi ja porvaristo kapitalismi liittyisivät toisiinsa, mutta eihän työttömän tarvitse itse ymmärtää, miten häntä intelligentti määrittelee).

Mitä rahan oheen kuuluu pitkäaikaistyöttömälle poliittisesti värittömälle miehelle päivittäiseen elämään, niin tänään mietin, miten voisin RAJOITTAA pienen yhdeksän vuotta vanhan pojan urheilullista energisyyttä. Ensin hän ui perhosta ja selkää neuvostoliittolaisen urheilumestarin ja euroopanmestarin valmennuksessa noin 20 kertaa 50 metriä, minkä jälkeen pitäisi vielä pyöräillä 10 kilometriä jalkapalloharjoituksiin, jossa 1,5 tuntia HJK:n ryhmän kanssa peliä, ja kotiin vielä 10 kilometriä polkupyörällä. Luultavasti suostuttelen, että uinnin jälkeen emme mene jalkapalloharjoituksiin, jotta huomenna riittäisi energiaa itse otteluun. Eilen kävimme HJK:n jalkapalloharjoituksissa, mutta heti kotiin saavuttua energinen poika lähti jalkapallokentälle vielä 1,5 tunnin minijalkapallo-ottelua varten. Minijalkapallo tarkoittaa yksi pelaaja vastaan yhtä pelaajaa pienellä kentällä. Hän pelasi puolet ajasta minua vastaan ja puolet vuotta vanhempaa vastaan – ja voitti molemmat ottelut. Itse kävin tänä aamun pelkällä neljän kilometrin juoksulenkillä: jalat olivat oudon väsyneet. Ehkä tämä liikunta onkin se syy ja synti, joka tekee minusta köyhästä miehestä niin stalinistin porvarin?
. . . . . . . ._ _ _ _

Juha Molari Юха Молaри

pitkäaikaistyötön (elää Kelan peruspäivärahalla),

GSM +358 44 275 8284

Teologian tohtori, BBA

Blog http://juhamolari.blogspot.com/ ja VKontakte-profiili http://vk.com/id157941374

Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

EMAIL juhamolari-AT-rambler.ru ja juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)

СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html