keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Helsingin yliopiston juridinen myyräntyö Johan Bäckmania vastaan sytytti ison kohun Venäjällä

Eräs venäläinen kommentti venäläisen median keskustelukanavalla, jossa kauhistellaan suomalaisten reaktioita Johan Bäckmania vastaan: "Мы спокойно можем обойтись без всяких турций, финляндий, грузий и прочей шушеры." Kirjoittajan mukaan Suomi kuuluu siinä "rupusakkien" joukkoon, jota ilman Venäjä selviää, jos tahtoo. Jos Venäjä lopettaisi energian toimitukset vähäksi aikaa, Suomi voisi oppia nöyremmäksi.

Kuvassa Pietarissa kesähelteellä Venäjän ortodoksisessa kirkossa suomalainen ortodoksikristitty, ihmisoikeusaktivisti dosentti Johan Bäckman, joka on erityisesti omistautunut toimiin venäläisten perheiden ja lasten oikeuksien puolesta Suomessa.

Huolestuttavaa, että suomalaisten poliitikkojen, median ja virkamiesten asenteet johtavat tuollaisiin tunnelmiin, Suomi-imago tulee likaiseksi, vastakkainasettelut korostuvat. Venäläiset järjestään ymmärtävät, että akateemisten oppiarvojen peruuttamista suunnittelevat juridiset hankkeet ovat laittomia, paljastavat entistä röykeämmin epäreilun menettelyn, jota Suomessa harjoitetaan poliittisia toisinajattelijoita vastaan. Olipa mielipide myönteinen tai kielteinen Johan Bäckmanin esittämistä ihmisoikeusongelmista, niin ansaittujen akateemisten arvojen peruuttamista eivät venäläiset voi mitenkään hyväksyä demokraattisen oikeusvaltion toimeksi.

Eräs toinen venäläinen antaa tehokkaamman keinon kuin boikotti: Просто запретить на неделю продажу водки финам на территории России. Через неделю(буквально через выходные) вся чухонь на коленях приползет и за стакан русской водки через огненное кольцо прыгать будет как звери в цирке!))) Hän kertoo, että suomalaisiin tehoaa parhaiten kielto myydä vodkaa suomalaisille Venäjän alueella. Nyt kirjoittaja oli nähnyt, miten tsuhat olivat kontallaan päihtyneenä Venäjän alueella vain muutama päivä sen jälkeen, kun olivat tulleet Venäjälle.

Tässä nettikeskustelussa viitattiin myös duuman kokouksen transkriptioon 01 marraskuuta 2011, jossa Valeri Sergejevitš Seleznev liberaalidemokraattista puolueesta antoi Suomea koskevan raportin, ja viittasi minun (J Molari) venäläisessä mediassa lausumaani arvioon russofobian kasvusta Suomessa.

Joissakin näkemyksissä on määritelty hyvin kiivaasti suomalaisten erikoista asennoitumista: Они не"обиделись", они генетически(надо немного знать финнов) - НАЦИОНАЛИСТЫ!!! Это в их крови. И у эстонцев тоже самое. Как русский- раздолбай, так и финны- наци. По этой причине русских не любят. "Suomalaiset ovat geneettisesti natseja. Se on heidän veressä. Niin kuin virolaisetkin. Niin kuin venäläishuligaanit, sellaisia myös suomalaiset -natseja. Tästä syystä he eivät rakasta venäläisiä".

Monet venäläiset kauhistelevat Venäjän keskustelukanavilla Suomen epädemokraattista, teeskentelevää ja ihmisyyden vastaista toimintaa ihmisoikeuksissa.

Edellä mainitut esimerkit olen poiminut venäläisestä keskustelusta, joka virisi Helsingin yliopiston rehtorin suomalaiseen mediaan antamasta kertomuksesta, että yliopisto on palkannut juristit keksimään painostusta dosentti Johan Bäckmania vastaan.

Voidaan taas sanoa, että suomalaiset russofobit itse pilaavat Suomen maineen - tai paljastavat itse Suomen maineettomuuden - kun suunnittelevat noita törkeitä toimia toisen oppiarvon poistamiseksi vain poliittisen erimielisyyden johdosta. Tästä linkki venäläisen keskustelun alkuun: http://m.rambler.ru/news/world/15954741/comments/?cpage=1  . . . . . . . .Juha Molari Юха Молaри
GSM +358 44 275 8284
Teologian tohtori, BBA
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html