perjantai 12. lokakuuta 2012

Johan Bäckman, Tapaus Anton (ISBN: 9789525412680)

Johan Bäckman: "Tapaus Anton" -kirjan mainoskuva VKontakte-sivustolla
.
Vihdoin ilmestyy kootusti asiantunteva paljastava teos Anton Salosen tapauksesta. Dosentti Johan Bäckman on kirjoittanut teoksen: Tapaus Anton. Kirja ilmestyy 25. lokakuuta 2012. Teoksen kustantaja on Suomen antifasistinen komitea, ISBN: 9789525412680. Nidotulla, pehmeäkantisella kirjalla on kokoa huikeat 350 sivua. Kirja ilmestyy juuri oikeaan aikaan, kun arvioidaan Suomen kyvyttömyyttä keskustella Venäjän kanssa Venäjän kansalaisiin kohdistuneista ylilyönneistä ja suoranaisista rikoksista, jotka ovat tapahtuneet Suomessa. 

Kirjan esittelyssä kerrotaan, että keväällä 2009 suomalaisdiplomaatit sieppasivat venäläisen pikkupojan Anton Salosen ja pitivät häntä kuukauden panttivankina Pietarin konsulaatin turvahuoneessa. Suomi kiristi Venäjää perumaan lapsen Venäjän kansalaisuuden. Se ei tuottanut tulosta, ja Anton salakuljetettiin Suomeen diplomaattiauton takakontissa. Julmaa kiristysoperaatiota paikkailtiin lavastamalla Antonin äiti Rimma Salonen syylliseksi lapsikaappaukseen. Kun Venäjän valtiojohto ja mediat nostivat Anton Salosen ja hänen äitinsä kohtelun koko maailman tietoon, mikään Suomen ja Venäjän suhteissa ei ollut enää ennallaan. 

Johan Bäckman kirjoittama kirja perustuu Jussi Parviaisen elokuvaan Takakontti. Johan Bäckman on Helsingin yliopiston oikeussosiologian dosentti ja Anton Salosen virallinen edustaja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa (EIT)

Onnittelut kirjoittajalle!
. . . . . . . . .Juha Molari Юха Молaри
GSM +358 44 275 8284
Teologian tohtori, BBA
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html