sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Jukka Mallinen meni mullin mallin Venäjän hallituksen lehden Bäckman-uutisesta

Jukka Mallinen meni mullin mallin Venäjän hallituksen lehden Bäckman-uutisesta. Tuossa uutisessa Bäckman kertoi Helsingin yliopiston aloittamasta vainotoimesta häntä vastaan. Vainotoimen tarkoituksena on vaientaa kaikki tutkijat, jotka voisivat tukea ihmisoikeuksien toteutumista venäläisperheiden keskuudessa. Mallinen joutui aivan mullin mallin tuon uutisen johdosta. Hän oli ennättänyt jo toivoa, että likainen mustamaalaus olisi turmellut Bäckmanin yhteydet Venäjällä. Nyt Mallinen ei enää tiedä, miten herätä uuteen viikkoon: Bäckman still lives!

Jukka Mallinen on toiminut läheisessä yhteydessä pahamaineisen suomalaisruotsalaisen vihakoplan kanssa, jonka kustantaja kutsui jopa Mallista alkuaan tähtipuolustajakseen rikosoikeudenkäyntiin, jossa mainittu kustantaja sai lopulta vankeustuomion. Itse koplan toimintamahdollisuuksien puolesta Mallinen on puhunut jo vuodesta 2004. Oikeuteen Mallista ei sittemmin kuitenkaan tuntemattomasta syystä kutsuttu. Mallinen on ollut hyvin toimelias vastustajiensa oikeuksien ja vapauksien rajoittamisessa. Tämän olen itsekin kokenut lukuisista kantelukirjeistä, joita Mallinen lähetti tuomiokapituliin ja toimitti ilmoituksiaan myös poliisille. Tuomiokapituli kehysti nuo kantelut kultareunoin ja sijoitti Espoon tuomiokapitulin istuntosaliin, josta kaikki vanhat ja uudet papit voivat hiljaa ottaa opiksi kuinka kirkossa pistetään turvat kiinni; yhden tuomiokapituli jätti eläkelahjaksi Mikko Heikalle, koska niin Heikasta tuli maailman kuuluisin suomalainen piispa. Poliisissa tutkimukset tyrehtyivät, kun syyttäjä torppasi Mallisen innokkaat pyrkimykset. Mallinen oli itse aloittanut julkiset riekkumiset, ja sitten hän pikkutytön lailla itkeä tihrutti, että minun Suuren Mallisen käskystä vastapuoli ei vaiennut vaan vastasi takaisin.

Jukka Mallinen oli jo aiemmin vaatinut Uusi Suomi –lehdessä edellä mainitun suomalaisruotsalaisen vihakoplan kustantajan sekä kahden muun jengiin kuuluvan vähemmäntunnetun tyypin kanssa tiukkoja toimia Suomen antifasistien perustuslaillisten oikeuksien kumoamiseksi. Mallinen on jaksanut innostua tänään tuostakin vetoomuksestaan. Hän on levitellyt sitä Facebook-sivujensa päivityksessä, kun uudempaa sanottavaa ei mullin mallin mennyt mieli kykene tuottamaan.

Erityisen mullin mallin Mallinen joutui, kun ”Venäjän virallinen lehti” (Mallinen kirjoittaa; pitäisi olla ”Venäjän hallituksen lehti”  "Российская газета") julkaisi aivan äskettäin 17. lokakuuta 2012 uutisen suomalaisten toisinajattelijoiden koruttomasta kohtalosta. Mallisen mukaan lehtijutun jälkeen ”kukaan ei voi väittää etteikö Bäckman olisi Kremlin suojeluksessa…

Mallisen elämän sekoittaneessa venäläisessä jutussa kerrotaan kahdesta suomalaisesta toisinajattelijasta: juttu kertoo Bäckmanista ja allekirjoittaneesta (Juha Molari). Lehden toimittajan kanssa keskustelin puhelimessa ja sähköpostilla monipuolisesti vallitsevasta tilanteesta. Onko Mallisen päätelmä sovitettavissa myös meikäläiseen, marginalisoituneeseen pitkäaikaistyöttömään? Olenko minäkin ”Kremlin suojeluksessa”, jos yhdenvertaisesti mainittu sanomalehti ja mainittu uutinen kertoo myös minusta? Olisihan se herkullista näin täysin varattomana miehenä tuntea Suuren Mallisen fantasioita, että minäkin olisin myös ihan jotakin… (Диссиденты не хотят молчать "Российская газета").

Kun Mallisen mielen mullin mallin sekavista tunnelmista siirrytään lähemmäksi realiteettien tajuntaa, niin on pääteltävissä vähemmän mystistä ja enemmän journalistista uutisilmiöstä. Venäjällä seurataan vastuullisesti ihmisoikeus- ja perusoikeustilannetta Suomessa ja ympäri maailmaa. Venäjällä koetaan kiinnostusta uutisoida, kuinka Venäjä-fobian tähden ulkomaalaiset ihmiset joutuvat viattomina kärsimyksiin oman maansa diskriminaation, ajojahtien ja ennakkoluulojen tähden.

Yhtä sekaisin meni myös Uusi Suomi –verkkolehden tuottaja Jarmo Koponen. Häneen liittoutuivat ensimmäisiksi poliittinen pakolainen, amerikkalaisen NED:n rahoituksella organisaationsa pyörittävä propagandisti Oksana Chelysheva ja Jukka Mallinen sekä muutamat vähemmän tunnetut kirjoittajat. Nämä kaikki kauhistelevat tänään, että Venäjän virallinen lehti toistaa Johan Bäckmanin kokemuksen tapahtuneesta. Nämä kaikki luulivat, että Iltasanomien mustamaalaus olisi tuottanut romahduksen Venäjän moni-ilmeisessä mediassa. Russofobinen osa Suomen kansasta ennätti toivoa, että teeskentely ja mustamaalaus olisivat ne väkevät työvälineet, joiden käytön Suomi on kehittänyt aivan huippuunsa: kai nyt noilla välineillä yksi dosentti saadaan tuhottua. Siinä he erehtyivät, sillä oikea tietämys voi olla myös perusteellisempaa kuin tarkoitushakuisesti katkotut ja irralliset sitaatit suomalaisen keltaisen lehdistön rahanansainnassa. Venäläistä ei huijata Mallisen, Koposen, Iltasanomien ja eräiden muiden toivomalla tavalla sekä sellaisella kovalla yrittämisellä. Bäckman still speaks.

Mitä siis ajatella Kremlin suojeluksesta? Kiitollisuudella luotan siihen, että ihmisoikeudet ja perusoikeudet ovat Kremlin suojeluksessa, ja siitä hyvästä suojeluksesta voi vähän ylettyä myös Suomeen saakka. Venäjän kulttuurin ja sivistyksen suuresta runsaudesta riittää aina vähän myös Suomelle.. . . . . . . .Juha Molari Юха Молaри
GSM +358 44 275 8284
työtön
Teologian tohtori, BBA
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html