tiistai 23. lokakuuta 2012

KANTELU RAASEPORIN POLIISIASEMAN SYYLLISTYMISESTÄ AIHEETTOMAAN VIIVÄSTYKSEEN KAVKAZ-CENTER –RIKOSILMOITUKSEN KÄSITTELYSSÄ


Arvoisa Eduskunnan oikeusasiamiehen kanslia
00102 Eduskunta
eoa-kirjaamo-ET-eduskunta.fi

Kuka kantelee?

Juha Pekka Molari
(Osoite turvakiellossa)

GSM     +358 44 275 8284            
EMAIL juhamolari-ET-gmail.com


Kenestä kantelu?

Raaseporin poliisiasema
Ajurinpuisto 4, PL 9
10601 TAMMISAARI
EMAIL kirjaamo.lansi-uusimaa-ET-poliisi.fi
EMAIL palaute.lansi-uusimaa-ET-poliisi.fi


ASIA: KANTELU RAASEPORIN POLIISIASEMAN SYYLLISTYMISESTÄ AIHEETTOMAAN VIIVÄSTYKSEEN KAVKAZ-CENTER –RIKOSILMOITUKSEN KÄSITTELYSSÄ

SELOSTUS

Pyydän tämän kantelun avulla Eduskunnan oikeusasiamiestä selvittää, onko Raaseporin poliisiasema syyllistynyt aiheettomaan viivästykseen rikosilmoitukseni käsittelyssä, huolimattomuuteen tai muuhun hyvän hallinnon vastaiseen menettelyyn, koska Tammisaareen jättämästä rikosilmoituksestani tulee marraskuun puolessa välissä kuluneeksi pian jo KAKSI vuotta eikä poliisi ole vieläkään mitenkään reagoinut rikosilmoitukseeni eikä ole antanut asiasta koskevaa päätöstä minulle tiedoksi. En halua jättää rikosilmoitustani unohduksiin, sillä rikosilmoituksen kohteena oleva sivusto on ilmoituksen jälkeenkin julkaissut toista sataa loukkaavaa, valheellista artikkelia minua vastaan venäjäksi, englanniksi ja turkiksi. Viimeisimmät artikkelit sivusto julkaisi viime viikolla lokakuussa 2012. Laitan tämän kantelun myös julkisuuteen, jotta rikostutkinnan vauhdittaminen olisi mahdollisimman tehokasta.

YKSITYISKOHTAINEN SELOSTUS

Olen henkilökohtaisesti käynyt marraskuussa 2010 Raaseporin poliisiasemalla Tammisaaressa Ajurinpuisto 4, koska jätin tällöin kirjallisesti rikosilmoituksen ja 77 artikkelia, jotka suomalaisen Mikael Storsjön kustantama Kavkaz-Center oli loukkaavasti julkaissut minua vastaan. Tällä hetkellä lokakuun 2012 puolessa välissä on pian kulunut jo KAKSI VUOTTA rikosilmoitukseni jättämisestä, mutta Raaseporin poliisi ei ole millään tavalla ilmoittanut tutkimuksensa edistymisestä eikä ole millään tavalla toiminut asiassa. Sitä vastoin Kavkaz-Center on julkaissut rikosilmoitukseni jälkeen  toista sataa erittäin törkeästi loukkaavaa artikkelia minua vastaan. Raaseporin poliisi ei antanut minulle diaarinumeroa tuolloin, kun jätin rikosilmoituksen Ajuripuiston poliisiasemalla. En ole saanut myöskään myöhemmin diaarinumeroa rikosilmoitukselleni.

Minun on vaikea uskoa, että kiireiden tähden Tammisaaren poliisi tai poliisi ylipäätänsä olisi ollut toimeton lähes kaksi vuotta, sillä rikosilmoitukseni jälkeen vain vähän ajan kuluttua Jukka Mallinen kääntyi Raaseporin puoleen ja hänen ilmoituksensa käynnistettiin tehokkaasti minua vastaan, otettiin jopa sormenjäljet jne., vaikka sittemmin syyttäjä teki syyttämättäjättämisestä päätöksen, koska Mallinen oli itse aloittanut julkisen kirjoittelun minusta, ja minä vastasin Mallisen kirjoitteluun julkisesti. Puolestaan Heidi Hautala meni Pienen Roobertinkadun poliisilaitokselle 14.1.2011 kello 13:55. Hautala moitti, että Suomen antifasistit häiritsevät hänen poliittista mainettaan. Tutkinta alkoi välittömästi minua ja ystäviäni vastaan. Sitä vastoin en koe saavani yhdenvertaisesti palvelua, kun minua vastaan mainittu sivusto oli tuossa vaiheessa julkaissut 77 törkeää artikkelia englanniksi, venäjäksi ja turkiksi. Tutkimus ei ole alkanut edes lähes kahdessa vuodessa rikosilmoituksen jättämisestä.

Raaseporin poliisilla Tammisaaressa on varmasti tiedossa itsenäisesti ja minun ilmoitukseni johdosta, että Kavkaz-Centerin kustantaja Mikael Storsjön ja sivuston webmasterin Adam Tumsoev (jota nimeä hän käytti tuolloin julkisesti, mutta oikea nimi on Islam Matsiev) työosoite on Bulevardi 2, Helsinki. Sivuston omistaja on ProCaucasus-yhdistys, jonka puheenjohtajana toimii myös mainittu herra Storsjö, joka on myös itse kotoisin Raaseporin alueelta niin kuin myös hänen nykyinen vaimonsakin. Vähän aiemmin mainitut Storsjö ja Matsiev olivat jättäneet myös Raaseporin poliisille ilmoituksen mielenosoituksesta, jonka he toteuttivat pyhäinpäivänä Pohjan kirkon edustalla, joten itse poliisilaitoksella täytyy olla myös henkilöiden yhteystiedot. Lisäksi Matsiev on äskettäin rekisteröinyt uuden yhdistyksensä Bulevardi 2 osoitteeseen. Poliisilla on myös muuta esitutkinta-aineistoa Storsjön laittomien maahantulojen järjestämisestä liittyvästä rikostutkinnasta, mistä selviää lisätietoja mainittujen henkilöiden suhteesta ja tekemisestä. Olen rikosilmoituksessani jättänyt poliisille ystävälliseksi neuvoksi tutkintaa varten, että mainittujen henkilöiden avulla poliisi voi selvittää törkeästi loukkaaville kirjoituksille todelliset syylliset: henkilöitä voidaan kuulla todistajan asemassa ja todistajalla on totuuden puhumisen velvoite. Storsjö ja Matsiev eivät ole välttämättä ja ilmeisesti itse kirjoittaneet juttuja, mutta niiden juttujen hyväksyntä, sijoittelu ja valvonta kuuluvat heidän vastuulleen. Asemansa johdosta he tietävät väistämättä ylläpitämänsä sivuston anonyymit kirjoittajat.

Törkeät kunnianloukkaukset ovat olleet tässä tapauksessa hyvin vakavia, koska nämä venäjän ja englannin sekä joskus turkin kielellä ovat levinneet laajasti ympäri maailmaa, jopa kiihkoilevien  Al-Qaidaa ja Hizbollahia kannattavien sivustoille. FIFI-lehdessä Antti Rautiainen kirjoitti 22.10.2012 asiallisen huolestuneen arvion Kavkaz-Centerin erityisasemasta Suomessa, mutta tahtoisin edelleen luottaa poliisiviranomaisten yhdenvertaiseen toimintaan kaikkien rikosasioiden tutkinnassa. Rautiainen kirjoitti: 

"Kavkaz Center on varmasti Pohjoismaiden ylivoimaisesti merkittävin vihasivusto. Siihen verrattuna Jussi Halla-Aho, Mikko Ellilä ja Seppo Lehto ovat nappikauppiaita. Kavkaz Centerillä on satojatuhansia lukijoita – liike, jota se tukee, iskee aseellisesti Venäjän viranomaisia vastaan viikoittain. Jos joku kirjoittaisi tällaista tekstiä Suomessa ja suomeksi, kutsu käräjäoikeuteen tulisi nopeasti. Bäckmanin ja Molarin mölistyä Kavkaz Centerista kukaan ei kuitenkaan enää halua ihmetellä sivustoa Suomessa. Mikael Storsjö on Suomalais-venäläisen kansalaisfoorumin hallituksen jäsen, ja hän oli vuonna 2008 vihreiden ehdokkaana kunnallisvaaleissa. Rikosvastuu on tietysti aina ensisijassa kirjoittajalla ja vasta sitten palvelimen ylläpitäjällä. Minua ei edes niinkään häiritse kysymys Kavkaz Centerin laillisuudesta, enkä tiedä auttaisiko Kavkaz Centerin sulkeminen mitään. Islamistit ovat Pohjois-Kaukasuksella niin merkittävä voima, että on myös hyvä tietää, mitä he ajattelevat. Ja mahdollisesti heidän kanssaan on ennen pitkään joka tapauksessa neuvoteltava rauhasta, vaikka itse en välttämättä haluaisi neuvotella näiden ihmisten kanssa yhtään mistään. En usko, että tällaisen sivuston ylläpitäjä voisi ajaa uskottavasti ihmisoikeuksia Venäjällä. Suomalais-venäläinen kansalaisfoorumi tekee paljon tärkeää työtä, jota juuri kukaan muu ei Suomessa tee. Mutta Kavkaz Centerin kaltaisen vihasivuston palvelimen ylläpitäjän osallistuminen vie projektilta kaiken uskottavuuden, ja itsekin haluan pitää järjestöön tiettyä etäisyyttä" (Antti Rautiainen, FIFI).

Rikosilmoituksessa marraskuussa 2010 Tammisaaressa esitin 8 aihekokonaisuutta, joissa Kavkaz-Center on julkaisuna ja kirjoittajat yksilöinä syyllistyneet törkeään kunnianloukkaukseen. Liitin myös useita kymmeniä sivuja kopioitua tekstiä mainitusta Kavkaz-Centeristä rikosilmoitukseni mukaan Tammisaaressa 2010. Tällaisia törkeitä kunnianloukkauksia olivat rikosilmoitukseni mukaan seuraavasti.

1.     Väitteet psyykkisestä sairaudesta

Tässä aihekokonaisuudessa toin ilmi useita Kavkaz-Centerin artikkeleita: 2.10.2010 julkaistun väitteen, että ”Molari epäilee psyykkistä terveyttänsä”; 4.10.2010 julkaistun väitteen, että ”Pietarissa parantolassa hoidettiin Molarin mielisairautta”; 4.10.2010 julkaistu väite ”kehitysvammaisesta KGB papista Molarista” (mentally retarded); 17.1.2011 julkaistu väite ”putinistipapin psykiatrisesta terveysongelmasta”; 1.2.2011 julkaistu väite ”FSB:n agentti-idiootista”; 1.3.2011 julkaistu väite ”psyykkisesti sairaasta papista Juha Molarista, joka on kärsinyt vakavista mielisairauksista ainakin vuodesta 2009 alkaen”; 3.3.2011 julkaistu väite, että ”putinistipappi ei kertonut, että hän on menossa vapaaehtoisesti psykiatriseen parantolaan ja tarvittaviin hoitoihin, jotta vakava sairaus voisi ylipäätänsä parantua”.

Todellisuudessa en ole koskaan ollut missään hoidossa psykiatrisista terveysongelmista tai missään psykiatrisessa parantolassa eikä minulle ole todettu mitään mielisairautta.

2.      Väitteet agenttina toimimisesta

Tässä aihekokonaisuudessa toin ilmi useita Kavkaz-Centerin artikkeleita: 2.4.2010 ja 12.4.2010 julkaistut väitteet, että Juha Molari on ”KGB agentti”; 16.9.2010 julkaistu väite, että ”Molari rakensi erityissuhteen FSB:n kanssa useita vuosia sitten, kun hänellä on venäjää puhuva ja Venäjän kansalainen vaimona, jonka kautta hänellä on yhteys Moskovan ulkomaanvakoiluun”; 18.10.2010 julkaistu väite, että olisin ”KGB-pappi”; 1.11.2010 julkaistu väite minusta ”KGB:n ekstrimistpappina” ja ”KGB-agenttina”; 9.11.2010 julkaistu väite, että olisin ”pitkäaikainen Venäjän KGB/FSB:n vakooja”; 21.11.2010 julkaistu väite, että ”Molari kysyi lisää agentin palkkaa Moskovan keskustasta, perustellen että hänen ’vaimonsa’ Tatiana Iakovleva, joka oli liittänyt hänet KGB virkailijaksi, oli kärsinyt niin paljon - - -”; 18.1.2011 julkaistu väite ”FSB-KGB pappi Molari” ja 25.2.2011 julkaistu väite ”todennäköisesti evätty pääsy Viroon epäilynä Venäjän terroristiryhmän johtajana, vaikka itse ei tiedä maahantulokiellosta”.

Todellisuudessa en ole koskaan toiminut hetkellisesti tai säännöllisesti vapaaehtoisesti tai ammatillisesti minkään valtion tiedustelu- tai turvallisuuspalvelun agenttina tai muussa vastaavassa yhteydessä, mutta Kavkaz-Centerin väitteet muodostavat oikean turvallisuusuhkan, sillä sivustolla Doku Umarov ja muut henkilöt suosittelevat KGB-FSB –agenttien tappamista ja julistavat sotaa näitä agentteja vastaan. Tällöin kyse ei ole verbaalisesta sodasta, vaan väkivaltaisista terroriteoista.

3.     Väitteet luterilaisesta pappisvirasta peitteenä

Kavkaz-Center esittää valheellisen ja loukkaavan väitteen, että Juha Molari toimii ”luterilaisen pappisviran varjolla agenttina” (esim. 2.4.2010; 10.4.2010; 28.5.2010 julkaistut artikkelit) ja että Molari on ”kastettu uudestaan Venäjällä KGB-papiksi” (23.10.2010; 30.10.2010 julkaistut artikkelit) ja ”kääntynyt salaisesti FSB-ortodoksiseen kirkkoon” (1.12.2010 julkaistu artikkeli) ja ”suomalainen FSB-pappisagentti” (12.2.2011) ja Molari olisi ”venäläisen terroristijoukon kolmas johtaja” (25.12.2011 julkaistu artikkeli).

Todellisuudessa en ollut rikosilmoituksen hetkeen mennessä milloinkaan vaihtanut salaisesti tai julkisesti luterilaista pappisvirkaa ortodoksiseen kirkkoon, vaan päätökseni tein vasta vuotta myöhemmin lokakuun lopussa 2011 eikä kirkkokunnan vaihdolla ole mitään tekemistä ”FSB-organisaation” kanssa. Vaihdoin kirkkokuntaan, koska evankelisluterilaisessa kirkossa liian monet ottivat vakavissaan nuo Kavkaz-Centerin halveksivat, vahingoittavat artikkelit
.
4.     Väite Venäjän kansalaisuushakemuksesta

Kavkaz-Center esittää loukkaavan, valheellisen väitteen 2.4.2010, että Juha Molari ”haki viime vuonna Venäjän kansalaisuutta Venäjän terroristijärjestöstä Venäjän suurlähetystöstä”.
Todellisuudessa en ole hakenut ikinä minkään maan kansalaisuutta, vaan olen aina ollut Suomen kansalainen.

5.     Väite laittomasta uhkauksesta Hautalaa vastaan

Kavkaz-Center esittää 10.4.2010 valheellisen, loukkaavan väitteen, että Juha Molari ”teki laittoman uhkauksen Heidi Hautalaa vastaan”.

Todellisuudessa poliisi, syyttäjä tai oikeuslaitos eivät ole koskaan tutkineet mitään laittoman uhkauksen väitettä minun asiassa, jonka uhkauksen olisin muka esittänyt Hautala vastaan.

6.     Väitteet terrorismista

Kavkaz-Center esittää erittäin röyhkeän, loukkaavan väitteen 30.5.2010 ja 28.10.2010, että Juha Molari olisi ”terroristina ja vieraan vallan palveluksien vuoksi ollut pitkän aikaa vankilassa jossakin muussa valtiossa”.

Todellisuudessa minua ei ole koskaan epäilty eikä syytetty terrorismista enkä ole osallistunut mihinkään terroritekoon. Terroristiksi leimaaminen kuvatulla tavalla on erittäin loukkaavaa ja vahingoittavaa.

7.     Väitteet satanismista

Kavkaz-Center esittää valheellisen, loukkaavan väite, että ”saatana hallitsee Juha Molaria” (artikkeli 3.6.2010), että Molari on ”satanistipappi” (16.9.2010), ”todennäköisesti satanisti” (24.9.2010), ”satanisti” (23.10.2010), Molari ”palvoo paholaista ja Leniniä” (artikkeli 1.11.2010), Molari kutsuu tshetsheenilapsia ”rodullisin perustein satanisteiksi” (artikkeli 2.11.2010), että Molari on ”Suomen Salman Rushdie” ja ”satanisti” (artikkeli 5.11.2010), ”satanistipappi” (9.11.2010), Molari ”on yksi saatanan palvojista” (21.11.2010), ”satanistipappi” (1.12.2010), väite ”täytyy muistaa, että Molari on vihkiytynyt saatanan palvojaksi” (artikkeli 17.1.2011).

Todellisuudessa en ole saatanan palvoja, mutta tuollainen satanisti-väite on erityisesti pappisviranhaltijalle loukkaava. Olin tuossa vaiheessa pappisvirassa. Kavkaz-Centerin väitteet leviävät ympäri maailmaa. En ole myöskään koskaan palvonut tai osoittanut uskollisuutta Leninille ja hänen poliittisille ihanteille.

8.     Väitteet rikostutkimuksesta Molaria vastaan FSB-vakoiluorganisaatioon kuulumisen johdosta

Kavkaz-Center esittää loukkaavan, valheellisen artikkelin 25.9.2010, että Juha Molaria vastaan on ”avattu rikostutkimus epäiltynä työskentelystä kansainvälisessä terroristiorganisaatiossa KGB-FSB”, artikkelin 4.11.2010 ”Molari on syytettynä rotuvihasta ja vakoilusta” ja artikkeli 9.11.2010 ”Molari liittyy useisiin rikoksiin, joita nyt poliisi tutkii”.

Todellisuudessa en ole FSB:n vakoiluorganisaatio jäsen enkä ole koskaan ollut rikostutkinnassa jostakin kuulumisesta ”vakoiluorganisaatioon”, en myöskään syytettynä mistään Kavkaz-Centerin mainitsemista rikoksista.


. . . . . . . .Juha Molari Юха Молaри
GSM +358 44 275 8284
työtön
Teologian tohtori, BBA
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html