sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Moskovalaiset menevät maanantaina 8. lokakuuta Suomen suurlähetystöön vastalauseeksi terrorista, jota harjoitetaan Suomessa venäläisperheitä vastaan

Tänään sain ”Venäläiset äidit” ("Русские матери") –järjestön lehdistötiedotteen, josta ilmenee, että maanantaina 8. lokakuuta 2012 klo 11 venäläisiä saapuu Suomen suurlähetystöön Moskovassa aivan tietyssä mielenosoitustarkoituksessa. "Nämä venäläiset antavat tukensa 36 venäläisperheelle, jotka ovat joutuneet valtiollisesti hyväksytyn sieppauksen uhreiksi Suomessa", tiedote kertoo.

 

Järjestön lehdistötiedote kertoo, että "toiminnan tarkoituksena on osoittaa Suomen viranomaisille ja diplomaateille, että tavalliset venäläiset liittyvät uhreihin ja tahtovat saada vapaaksi kaikki 51 lasta suomalaisista vankiloista. Ajatus Suomen suurlähetystöön suunnatusta mielenosoituksesta on tullut Yhtenäisen Venäjän Nuori Kaarti –aktivisteilta. Idea syntyi spontaanisti kuuluisan suomalaisen ihmisoikeusaktivistin Johan Bäckmanin lehdistötilaisuudessa, kun Bäckman vieraili viime viikolla Venäjän pääkaupungissa Moskovassa".

Lehdistötiedote kertoo myös, että nuoret aktivistit ovat käyneet säännöllisesti tammikuusta 2012 alkaen Suomen suurlähetystöissä ja konsulaateissa Venäjällä sekä puolustavat venäläisen äidin Rimma Salosen ja muiden uhreiksi joutuneita venäläisperheitä Suomessa. "Mutta tällä kertaa toimintaan eivät osallistu vain nuoret. Maanantaina tapahtumaan liittyvät myös ”Venäläiset äidit” –järjestön aktivistit ja Venäjän vanhempien komiteoiden ja yhteisöjen liiton (Ассоциация Родительских Комитетов и Сообществ России) aktivistit .Venäläiset vanhemmat kutsuu nuora ja kaikkia yhteiskunnallisia, patrioottisia voimia Venäjän maassa yhdistämään voimat ja muodostamaan kansallisen eturintaman, jotta 51 lasta tulisi pelastettua Suomen terrorista".

Mielenosoittajat aikovat vaatia kaikkien Zavgorodnyayan ja Kasatkinan takavarikoitujen lasten välitöntä palauttamista ja myös Suomessa väkisin hajotettujen 36 venäläisen perheen yhdistämistä. Tiedote kertoo, että mediaa varten suoritettava performanssi: ”Suomalainen vartija” repii nukke-vauvan pois äidin rinnoilta ja sulkee vastasyntyneen piikkilankoihin. Suomalainen sosiaali-isäntä tarjoaa tuolle lapselle suomalaista jogurttia.

Omasta puolestani voisin toivoa, että suomalaiset oppisivat kunnioittamaan venäläistä kulttuuria, venäläisten oikeuksia ja kieltä paremmin kuin tähän saakka on tapahtunut. Nämä vallitsevat mielenilmaukset ja tapahtumat eivät ole iloisia näytelmiä. Ne kertovat huonosta ja epäonnistuneesta tavasta hoitaa yhteyksiä.



  . . . . . . . .



Juha Molari Юха Молaри
GSM +358 44 275 8284
Teologian tohtori, BBA
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html