sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Rakennusmestari Matti Vesimäki Os. Jokinen teki kyseenalaisen ”työtarjouksen” ja kirjoitti uhkaavan viestin


En ole vasta nyt sattumalta saanut tietää herrasta Matti Vesimäki Os. Jokinen, vaan hän on kirjoittanut innostuneesti ja samanhenkisesti maineeltaan kyseenalaisten henkilöiden Mikael Storsjön ja Antti-Pekka Mustosen rinnalla erään tapaninkyläläisen intomielisen eläkeläisen loukkaavassa blogissa minua vastaan jo muutama vuosi sitten. Siinä vaiheessa en kiinnittänyt häneen huomiota, mutta nyttemmin olen havainnut hänen vanhat kirjoitukset jo monen vuoden takaa. Esimerkiksi 7. marraskuuta 2010 Matti Vesimäki kirjoittaa hyvin loukkaavasti ”maanpetoksellisesta toiminnasta”, nimeää minut Johan Bäckmanin rinnalla tuossa yhteydessä. En olisi mitenkään tuntenut mainittua rakennusmestari Vesimäki Os. Jokista muussa tapauksessa, mutta hän on itse kirjoitellut minusta hyvin rajulla tavalla, joten olen tullut väistämättä tietoiseksi hänestä. En haluaisi tarttua tähän likaiseen kirjoitteluun, mutta teen sen siitä ikävästä vaatimuksesta, että mainittu rakennusmestari Matti Vesimäki Os. Jokinen vaati eilen puoliksi suljetussa US-blogissaan, että Molarin pitää tulla "framille" ja lopettaa "paskanjauhaminen selän takana". Olen tässä siis dokumentoinut muutamia niitä puheenvuoroja, jotka ovat virittäneet minussa epäluulon rakennusmestari Matti Vesimäki Os. Jokisen "työtarjousta" kohtaan.


_ _ _ _ 


Omien nettiin kirjoittamien sanojensa mukaan Matti Vesimäki Os. Jokinen on kirjoittanut jotakin Espoon tuomiokapituliin: hän kerskuu erään Freddyn Facebook-profiilissa järjestäneensä Molarille potkuja. Itse en ole saanut mitään Vesimäki Os. Jokisen kirjelmää tai kantelua luettavaksi Espoon tuomiokapitulista, mutta nuo julkisuuteen levittämät tiedot ovat minulle riittävän selvät rakennusmestari Matti Vesimäki Os. Jokisen epäuskottavuuden osoittamiseksi ”työtarjouksen” esittäjänä: hän kerskuu julkisesti tuollaisella uroteollaan potkujen järjestäjänä.

Vantaalainen rakennusmestari Matti Vesimäki Os. Jokinen tunnetaan vihamielisistä kirjoituksista Euroopan Unionia vastaan. Nuo vihakirjoitukset ovat aivan luokattomia siihen verrattuna, että Perussuomalaisten  ja Keskustan edustajien keskuudesta on voitu kuulla EU-kriittisiä lausuntoja. Matti Vesimäki Os. Jokinen on netissä hyökännyt hyvin häikäilemättömin sanoin Iranin valtiota vastaan. Esimerkiksi hän on väittänyt, että Iran olisi terroristivaltio ja jäähyväiset Lähi-idälle.  Koen tuon vihamielisyyden Irania vastaan sopimattomaksi ja se vahvistaa edelleen rakennusmestari Matti Vesimäki Os. Jokisen epäuskottavuutta ”työtarjouksen” esittäjänä. Muistettakoon, että huhtikuussa sain Iranin suurlähetystöstä uskottavan työtarjouksen saapua lehdistöavustajaksi, mutta tietyt suomalaiset anonyymit vihamieliset tahot tuhosivat tuon arvokkaan työsuhteen jo ennen sen alkamista!


Minun kriittinen asenteeni homoseksuaalisuutta kohtaan nousee Pyhästä Raamatusta, mutta en voi hyväksyä rakennusmestari Matti Vesimäki Jokisen homofobista nimittelyä. Siinä asenteessa puuttuu sekä totuudellisuus että lähimmäisrakkaus. Hän nimittelee homoja ”perversseiksi rikollisiksi”, jotka loukkaisivat ”ihmisyyttä, uskontoa ja kirkkoa”. Rikolliseksi nimittäminen on ilmeisen epäasiallista homoja vastaan. Monta homoa on ollut myös työtovereinani ja olen työskennellyt kunnioittavasti menestyksellisesti heidän kanssaan, huolimatta raamattuteologisesta erilaisesta tulkinnasta. Matti Vesimäki Os. Jokinen kirjoitti 22.10.2011 poikkeuksellisen vauhdikkaasti Pekka Haavistoa vastaan. En itsekään tukenut Pekka Haavistoa presidentiksi, mutta missään tapauksessa en voi kokea rakennusmestari Matti Vesimäki Jokista uskottavaksi ”työtarjouksen” esittäjäksi sen jälkeen että rakennusmestari mesoaa netissä sellaista epäasiallista tekstiä että ”Vihreällä puolueella on kuitenkin homo presidenttiehdokkaana ja homon ostettu rattopoika ekuadorista ehdokkaana presidentin ’puolisoksi’ , eli maamme ’äidiksi’. Hyi helvetti! Ja hyi helvetti Suomen armeijan käyneiden miesten puolesta”.

 Rakennusmestari Matti Vesimäki Os.  Jokinen on julkaissut Uudessa Suomessa myös hyvin rasistisen ja fobistisen blogin, jonka Uuden Suomen toimitus on ilmeisesti jo poistanut netistä, mutta kirjoituksesta on tallenne Aamulehdessä: "Minua suoraan sanottuna loukkaavat husein muhammadit ja jani toivolat.Heidän olemassaolonsa ja säälin kautta olemassaolonsa häpäisee Isänmaan arvoja. Heidän takia eivät isämme ole kuolleet.- - -   Tuossa kirjoituksessaan rakennusmestari Matti Vesimäki Os. Jokinen kutsuu tasavallan presidentti Tarja Halosta sanoilla ”lesboystävällinen presidentti (ehkä lesbo itse) on tehnyt virkansa kautta hyveeksi epänormaaliuden”.

Matti Vesimäki Os. Jokinen kirjoitti myös Freddy Wonterghemin Facebookissa viattomuuttaan ylistäen, että ”Molari on selkeästi psykoppatti. - - - Täysijärkisinähän henkilöitä [Molari ja Bäckman] ei voi pitää. - - - tietenkin jos herrat Bäckman ja Molari ylittävät kunnianloukkausrajan niin teen tietenkin tutkintapyynnön”.  Facebookissa Matti Vesimäki Os. Jokinen käytti tuossa vaiheessa Johan Bäckmanin kuvaa profiilissaan! Kirjoittajan uskottavuutta työnantajana heikensi myös lukuisat kirjoitusvirheet: Vesimäki Os. Jokinen kirjoitti ”psykoppatti”, vaikka pitäisi kirjoittaa ”psykopaatti” jne.

On totta, että maineensa mustannut rakennusmestari Matti Vesimäki Os. Jokinen aloitti sähköpostiviestinsä minulle 5. toukokuuta 2012 kello 22:03 ystävällissävyisellä viestillä. Rakennusmestarin julkisuuteen saattamat mustat viestit olivat minulle tiedossa, kun sain sähköpostin. Nyt hän kirjoitti, että hän voisi kysyä vuokrayhtiöistä rakennusalan siivoojan paikkaa. Ennen kuin ennätin vastata, hän kirjoitti jo yöllä 6.5.2012 kello 3:25 uhkaavaksi tulkittavan varoituksen, että minun ei pitäisi ”ikinä mennä venäjälle”, koska hän on minut ”linkittänyt venäjälle kohudosentin käsikassaraksi venäjällä” (kirjoitusvirheet ovat Matti Vesimäki Os. Jokisen). Identiteettirikollisen ensimmäinen törkeä blogi ilmestyi juuri samana päivänä 6. toukokuuta 2012. 

14. heinäkuuta 2012 kirjoitin blogini kello 20:42 ja minua pahasti julkisesti loukannut ns. identiteettirikollinen teki viittauksen mainittuun blogiini kello 22 Suomen aikaa (identiteettirikollisen blogin kellonaika ei ollut Suomen ajassa). Tällä perusteella havaitsin, että vain kolme lukijaa oli käynyt blogissani sen ilmestymisen ja identiteettirikollisen loukkaavan blogin valmistumisen välissä. Yksi näistä oli Vantaan Elisan avulla rakennusmestari Matti Vesimäki Os. Jokinen ip-osoitteesta 88.115.101.25. Samasta ip-osoitteesta käytiin myös kiivasta keskustelua eräällä ”maanpuolustussivulla” vuosia aiemmin nimimerkillä ”Tonttu”, kun aiheena oli jumalanpilkka ja Seppo Lehto. Ja juuri samasta Elisan ip-osoitteesta sain sähköpostiviestin Matti Vesimäki Os. Jokiselta, joka yhtäällä lupasi etsiä vuokrausfirmoista rakennussiivoojan työtä ja heti ilmoitti linkittävänsä minut Venäjälle, jotta minun ei pitäisi mennä enää Venäjälle koskaan. 

Edellisenä päivänä kuin tuo edellä kerrottu identiteettirikollisen valeblogikirjoitus ilmestyi, oli Matti Vesimäki tehnyt googlen avulla minun valokuvaani koskevan kuvahaun ja tehnyt kuvan latauksen (siis esimerkiksi 13. heinäkuuta 2012 kello 19:11:44). Juuri tätä kuvaa identiteettirikollinen on käyttänyt blogissaan, jossa minun nimeäni rikollisella tavalla käyttäen joku henkilö on luvannut minun itsemurhaa, perhemurhaa, esittänyt lapsipornoväitteitä minua vastaan, on solvannut kaikki muslimit terroristeiksi, on käynyt valokuvaamassa turvakiellossa olevan silloisen kotini ja julkaissut sen, on lähettänyt loukkaavaa sähköpostia Viron turvallisuuspalvelu Kapolle, on tehnyt ja julkaissut väärennettyjä psykiatrisen hoidon pakkolähetteitä, on esittänyt loukkaavia väitteitä ja kuvia homoseksuaalisuudesta jne. 

Matti Vesimäki Os. Jokinen kirjoitti 13.10.2012 kello 00:29 tekstin, jossa hän nimittää minua ”pahaksi ja kieroutuneeksi pahuuden apostoliksi”. Samat käsitteet esiintyvät myös ns. identiteettirikollisen blogeissa. Tavanomainen lukija saattaisi jopa luulla,että Matti Vesimäki Os. Jokinen osoittaisi vähintään sympatiaa tuon identiteettirikollisen toiminnalle! Siksi hänen itsensäkin kannalta olisi hyvä asettua ja katua loukkaavia, valheellisia väitteitä, joita hän on esittänyt omalla nimellään minua vastaan.

Uusi Suomi –blogissaan 27.10.2012 kello 9:02 rakennusmestari Matti Vesimäki Os. Jokinen kutsuu minua ”framille” ja vaati, että minun pitäisi ”lopettaa paskanjauhaminen selän takana”. Lisäksi hän ilmoittaa toiveensa, että ”Juha Molari tulisi tähän palstalle suoraan kirjoittamaan mikä miestä riivaa”. 

Mikäli siis aion mennä mainitulle sivustolle, rakennusmestarin Uusi Suomi –blogi ilmoittaa ”Pääsy kielletty. Sinulla ei ole käyttöoikeutta tälle sivulle”.  Pikkunäppäryyden avulla voin kuitenkin lukea hänen parjaavan blogikirjoituksen, joka on siis tässä jpg-kopiona. Matti Vesimäki Os. Jokinen linkittää kuvani YK:n turvaneuvoston kieltämään terrorismin sponsorisivustoon Kavkaz-Centeriin, joka on julkaissut toista sataa vihamielistä, valheellista tekstiä minua vastaan venäjäksi, englanniksi ja turkiksi. Kavkaz-Centerin kirjoituksista ja sen tutkinnasta on alkanut Eduskunnan oikeusasiamiehen selvitys. Matti Vesimäki Os. Jokinen kirjoittaa itseään ihaillen, että hän tarjosi työtä minulle, mutta jättää mainitsematta tässä blogissani jokaiselle lukijalle ilmeiseksi käyneet seikat. Niin rakennusmestari (AMK) esittää loukkaavan väitteen Juha Molarin työkykyisyyttä vastaan sekä esittää uskomuksensa, ”että hän saa työkyvyttömyyseläkettä”.  Tässä on rakennusmestarin tämä pääsy kieletty -blogikirjoitus julkisesti arvioitavaksi ja tuomittavaksi jpg-kuvankaappauksena, jotta voin itse yhdessä kansalaisyhteiskuntamme kanssa arvioida kirjoittajan vilpittömyyttä ja luotettavuutta. Kuka ottaisi epämääräisen työpaikkakutsun tuollaiselta henkilöltä?Rakennusmestari Matti Vesimäki Os. Jokisella on aktiivinen kausi kirjoittelussa minua vastaan. 27. lokakuuta hän julkaisi myös kommentin erään Kaakkurinniemen blogikirjoitukseen. Kommentissaan rakennusmestari esittää toivomuksen, että Bäckman ja Molari "palautetaan Venäjälle".En voi tietää enkä osaa arvailla, mikä loi innoituksen rakennusmestari Matti Vesimäki Os. Jokiselle eilen lokakuussa 2012 kirjoittaa minuun keskittyvän pimeän blogikirjoituksen. Minä en ole ollut juurikaan julkisuudessa, paitsi Venäjän hallituksen lehti Rossiiskaja Gazeta julkaisi jutun työttömyydestäni ja Iltasanomat julkaisi pilapiirroksen "Moskovan sirkuksesta". En ole käynyt kuitenkaan keskustelua mainitun rakennusherran kanssa. Olisiko joku instanssi mahdollisesti ottanut yhteyttä rakennusmestariin minuun liittyvässä asiassa, mikä selittäisi rakennusmestarin innostumisen asiassa? En ryhdy myöskään tässä blogissani kilpakirjoitteluun siitä, mikä on minun oma ja mikä on kyseisen rakennusmestarin fyysinen kunto ja henkinen kunto. Sen kuitenkin totean, että rakennusmestari Matti Vesimäki Os. Jokisen kaltaiset törkeät kirjoitukset ovat omiaan halventamaan mainettani ja heikentämään edellytyksiäni saada töitä. Tässä on kopiona Kelan työttömyysturvan tuorein ilmoitus lokakuulta 2012 (olen peittänyt julkisuudelta euromäärät ja pankkiosoitteeni loppuosan). 

Kriittinen yhteiskunnallinen keskustelu on oikein demokratiassa, mutta kriittisten kärjistyneiden mielipiteiden pitää olla edes jonkinlaisessa yhteydessä totuuteen. 

Mielestäni Matti Vesimäki Os. Jokinen on esittänyt julkisesti mielenterveyteen liittyviä loukkaavia väitteitä ja otaksumia, jotka eivät ole millään tavalla yhteydessä totuuteen. En pidä myöskään vähäpätöisenä sananvapauden arvioinnissa sitä Suomen lain määrittämää erästä tärkeää yhteiskunnallista tosiasiaa: minä en ole julkisuuden poliittinen henkilö vielä sillä perusteella, että olen tehnyt satunnaisia reunahuomautuksia poliittiseen keskusteluun. Minä olen marginaalinen, poliittisesti väritön pitkäaikaistyötön suomalainen yksityishenkilö. En edes ole ehdolla kunnallisvaaleissa, ja mitä ilmeisemmin en äänestä vaaleissa. Tietysti minä puolustan minua vastaan esitettyjä röyhkeitä syytöksiä vastaan, joita rakennusmestari tai muut henkilöt ovat esittäneet julkisuudessa.


  

. . . . . . . .Juha Molari Юха Молaри
GSM +358 44 275 8284
työtön
Teologian tohtori, BBA
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html