tiistai 13. marraskuuta 2012

Eduskunnan oikeusasiamiehen yhteydenoton jälkeen Raaseporin poliisi aloitti tutkia Kavkaz-Center –rikosilmoituksen käsittelyä

Kuva: Eduskunnan oikeusasiamiehen kanslian vastaus

Eduskunnan oikeusasiamiehen kanslian esittelijäneuvos Juha Haapamäki on ollut yhteydessä Länsi-Uudenmaan poliisilaitokseen kysymyksessä, onko Raaseporin poliisiasema syyllistynyt aiheettomaan viivytykseen rikosilmoitukseni käsittelyssä (Dnro 4024/4/12). Eduskunnan oikeusasiamiehelle tekemäni ilmoituksen ja oikeusasiamiehen kanslian esittäjäneuvoksen yhteydenoton jälkeen poliisilaitos on myös ottanut asian tutkittavaksi kanteluna. Eduskunnan oikeusasiamies Jussi Pajuoja päätti, että tässä vaiheessa Eduskunnan oikeusasiamies ei ryhdy tutkimaan asiaa, koska poliisilaitos on aloittanut asian käsittelyn. ”Mikäli tarvetta asian tutkintaan on vielä poliisilaitoksen ratkaisun jälkeen”, tällöin säilyy mahdollisuus kääntyä uudelleen oikeusasiamiehen puoleen.

Tämä yhteydenotto Eduskunnan oikeusasiamieheen osoittaa laillisten mekanismien olemassaoloa ja toimivuutta Suomessa: kun tutkimus näytti viivästyvän kohtuuttomasti, niin yhteydenotto käynnisti varsin ripeän toiminnan. Mahdollisesti Raaseporin poliisi olisi myös omatoimisesti alkanut tutkia prosessia, jos olisin huomauttanut viivästymisestä heitä, mutta nyt oikeudelliset hartiat olivat mahdollisimman leveät, kun Eduskunnan oikeusasiamiehen kanslia oli yhteydessä asian johdosta. Minulle nämä leveät hartiat sopivat erityisen hyvin, koska kyse on ollut vakavan, pitkäaikaisen, järjestelmällisen törkeän kunnianloukkauksen tutkimisesta.

Olen kannellut 23. lokakuuta 2012 Eduskunnan oikeusasiamiehelle Raaseporin poliisiaseman syyllistymisestä aiheettomaan viivästykseen Kavkaz-Center –rikoisilmoituksen käsittelyssä. Olen kertonut asiasta julkisesti blogissani samaisena päivänä

Kuva: Islam Matsiev (Kavkaz-Centerin webmaster), Mikael Storsjö (Kavkaz-
Centerin kustantaja) ja Heidi Hautala (nyk. Suomen hallituksen
kehitysministeri)
Blogini yksityiskohtaisessa selostuksessani oli pieni päivämäärä virhe: olin laskenut rikosilmoituksen jättämisestä kuluneeksi jo pian kaksi vuotta ikään kuin olisin jättänyt ilmoituksen marraskuussa 2010, mutta todellisuudessa rikosilmoituksen jättämisestä oli kulunut 1,5 vuotta: olin jättänyt rikosilmoituksen 4. maaliskuuta 2011.  Jätin tuolloin henkilökohtaisesti rikosilmoituksen ja 77 artikkelia, jotka suomalaisen Mikael Storsjön kustantama Kavkaz-Center oli loukkaavasti ja valheellisesti julkaissut minua vastaan siinä vaiheessa.  Nimesin todistajiksi mahdollisten rikollisten kirjoittajien löytämiseksi Kavkaz-Centerin kustantajan Mikael Storsjön ja webmasterin Islam Matsievin (tunnetaan myös nimellä Adam Tumsoev). Kuvassa on oikealla Heidi Hautala yhdessä Storsjön ja Matsievin kanssa lehdistötilaisuudessa: Hautalaa en ole nimennyt todistajaksi, sillä en ole pohtinut hänen mahdollista tietämystään Kavkaz-Centerin kirjoittajista.


. . . . . . . .Juha Molari Юха Молaри
GSM +358 44 275 8284
työtön
Teologian tohtori, BBA
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html