keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Kerkko Paananen - Särkyneiden peilien Finrosforum-järjestäjä


”Särkyneet peilit” tai "Vääristyneet peilit" –mediaseminaarin suomalaisten järjestäjätahojen esittely jatkuu (molempia nimiä esiintyy seminaarille). Jarmo Koposen rinnalla toinen pääarkkitehti mediaseminaarille on Kerkko Paananen (Керкко Паананен). Niin kuin Koposen tapauksessa (ks. edellinen blogikirjoitukseni), niin Paanasen tapauksessa sopii miettiä dialogin edellytyksiä, koska dokumenttien valossa tämä mies ei näytä osoittavan juuri mitään kunnioitusta ja ystävällisyyttä Venäjän valtiota ja sen mediaa kohtaa. Toistettakoon vielä uudemman kerran, että haluan nollatoleranssia tietojen vääristelyä vastaan, sillä dokumenteissa ja faktoissa on aivan riittävästi haastetta, jos ja kun emme halua teeskennellä ja pettää. Koposen ja Paanasen esittelyn jälkeen julkaisen myös lähipäivinä professori Vihavaisen näkemysten esittelyn dokumenttien valossa.

- - -


Paananen on Finrosforumin nykyinen puheenjohtaja, järjestön perustajajäsen. Hänen edeltäjiään puheenjohtajina ovat olleet Tarja Kantola (ulkoministeri Erkki Tuomiojan erityisneuvonantaja) ja Heidi Hautala (kehitysministeri). Finrosforumin sihteerinä on ollut koko ajan Mikael Storsjö – Kavkaz-Centerin kustantaja. Myös Hautala ja Storsjö ovat järjestön perustajajäseniä. Finrosforumin sivustot toimivat samalla palvelimella Kavkaz-Centerin kanssa, molemmat ovat rekisteröity Storsjön toimistoon Bulevardi 2, Helsinki. 

Kerkko Paananen oli yksi allekirjoittaneista Finrosforumin julkilausumassa, jonka Jarmo Koponen toimitti ja Uusi Suomi julkaisi 10.6.2010 otsikolla ”Väärä Suomi-kuva: Raivo heräsi ’russofobiasta’”.

Uuden Suomen julkaisemassa artikkelissa Paananen ilmoittaa ”saaneen tarpeekseen Venäjän mediassa asiantuntijoina esiintyvän Suomen antifasistisen komitean SAFKA:n toiminnasta”. Kerkko Paananen vetoaa siihen, että ”perheiden hädällä ratsastaminen on törkeää”. Hän ei hyväksy uutisointia Anton Salosen tapauksesta, Robert Rantalan tapauksesta, Valentina Putkosen tyttären huostaanotosta ja Irina Antonovan karkotukseen liittyvästä kohusta.

Itse julkilausuma ”Diktatuurin kärpäset politiikan tunkiolla” on Finrosforumin julkaisu 9.6.2010. Julkilausumassa Paananen luettelee muutamia suomalaisia ihmisiä nimeltä (Johan Bäckman, Juha Molari, Leena Hietanen, Abdullah Tammi, Petri Krohn ja Janne Nummela). Paanasen mukaan nämä henkilöt tukevat ”puhtainta putinismia. Putinismi on poliittinen ideologia, jonka sisältö on autoritarismi ja päämäärä rahan riistäminen kansan selkänahasta”.

Kuva: kopio Kerkon kotisivulta.
Kerkko Paananen on äärimmäisellä oikealla
istuva parrakas mies.
Paananen väittää julkilausuman jälkeen Uusi Suomi –lehden haastattelussa Jarmo Koposelle, että Venäjälle annettu uutisointi venäläisperheistä Suomessa on ”kohtuuttoman räikeää propagandaa”, ”Venäjälle levitettävä propaganda uhkaa jo perheitä itseään”. ”Kremlin selkeä puuttuminen Suomesta liikkeelle lähteneeseen keskusteluun kielii halusta hyödyntää tilannetta Venäjän sisäpolitiikassa.  Ropposen mielestä tulisi pohtia, olisiko Suomen syytä vedota tässä asiassa (huostaanotto ja muut kiistat) EU:n tasolla, jos politiikan tekeminen yksittäisten ihmisten hädällä jatkuu.”

Julkilausumassa Paananen ja kaverit toteavat painokkaasti: ”ihmettelemme Suomen valtiovallan passiivisuutta tilanteessa, jossa Kreml yrittää pilata sekä Venäjän suuren yleisön että Suomen venäjänkielisten Suomi-kuvan”.

Julkilausuman neljä allekirjoittanutta olivat Kerkko Paananen, Ville Ropponen, Jukka Mallinen ja Mikael Storsjö.  Paananen, Ropponen, Mallinen ja Storsjö ovat Suomen PENin aktiiveja.

Kuva: Kerkko Paanasen ylläpitämä ja toimittama Finrosforum-sivu.
Finrosforum (jota Kerkko Paananen johtaa ja jonka tiedotuksesta käytännöstä vastaa) julkaisi Troitskyn lausunnon videona ja tekstinä jouluaattona 2011. Kerkko Paanasen julkaisemassa ja levittämässä videossa ja tekstissä Troitsky lupaa verenvuodatusta Venäjälle. Finrosforumin sivulle Paanasen toimittamassa aineistossa toivotettiin veristä joulua 2011 ja uutta vuotta: Jos Putin lähtee presidenttiehdokkaaksi, "silloin me näemme todella verenvuodatusta" (”then we really could see bloodshed”), ”Voin sanoa rehellisesti, että en todellakaan anna paskaakaan Venäjän poliittisille puolueille, en välitä paskaakaan Venäjän parlamentista”. ”The worst case scenario would be violence. I am sure Putin will be swept away soon, but in which way it will happen, I have no idea. I personally am in favour of a more radical scenario”, ”Pahimmassa tapauksessa seuraa väkivaltaa. Olen varma, että Putin pyyhkäistään pois nopeasti, mutta millä tavalla se tapahtuu, minulla ei ole aavistustakaan. Itse kannatan kaikkein radikaalinta skenaariota” (Troitsky/Finrosforum/Paananen).

Troitsky esittää, että Alexey Navalny tulisi uudeksi presidentiksi, ja toivoo, ettei Putin olisi niin tyhmä että lähtisi vaaleihin, koska "silloin me näemme todella verenvuodatusta" (”then we really could see bloodshed”).  Kerkko Paanasen asenne ei jää epäselväksi välittäessään tuollaisia viestejä joulutervehdyksenä Finrosforumin sivuilla.

Kuva: Paananen, Storsjö ja Matsiev valmistelevat
mielenosoitusta pyhäinpäiväksi
 Pohjan kirkolle Juha Molaria vastaan.
 
Kerkko Paananen esiteltiin alkuaan Finrosforumin tiedottajana, mutta sittemmin Heidi Hautalaa ja Tarja Kantolaa alkoi ahdistaa Finrosforumiin kohdistuneet paineet. On muistettava, että samanaikaisesti on Finrosforumin sihteerinä toiminut Mikael Storsjö, jonka kustantamaan Kavkaz-Centeriin liittyy lukuisia rikosilmoituksia, kansainvälisiä painostuskeinoja ja sanktioita. Niin Kerkko Paananen otti vastuun Finrosforumin puheenjohtajan tehtävistä. Kerkko Paananen on viihtynyt hyvin yhteistyössä Kavkaz-Centerin kustantajan Mikael Storsjön ja Kavkaz-Centerin webmasterin Islam Matsievin (Ислам Мациев) kanssa.[1

31.5.2010 Kerkko Paananen oli järjestämässä Amnesty Internationalin Suomen osaston kanssa venäläisten värivallankumouksellisten Strategia 31:n hyväksi protestia Helsingissä Venäjän suurlähetystöä vastaan. Kerkko Paananen antoi tällöin lausunnon terrorismista, jolla hän tarkoitti  Venäjän ”valtioterrorismia”. Kuvassa on Heidi Hautala ja Boris Nemtsov samaisen Strategia 31-liikkeen mielenosoituksessa Venäjällä. Kuva on Heidi Hautala Facebook-profiilista.

20.5.2009 Kerkko Paananen osallistui Oksana Chelyshevan kanssa mielenosoitukseen Tšetšenian virallisen valtuuskunnan saapumista vastaan Suomessa.. Mukana olivat myös mm. Oksana Chelysheva (Оксана Челышева, Venäjä-Tshetshenia –seuran aktivisti, Toinen Venäjä-ryhmittymän kiivailija). Oksanan edustama Venäjä-Tšetšenia ystävyysseura («Общество российско-чеченской дружбы» ОРЧД) tuomittiin Nižni Novgorodin käräjäoikeudessa syksyllä 2006 syyttäjän vaatimuksen mukaisesti lakkautettavaksi ääriliikkeenä.[2

Kerkko Paananen seurasi Ville Ropposta Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan ”sukukansavaliokunnan” lehden ”Alkukoti” päätoimittajaksi jo vuosia sitten. Paanasen ja Ropposen toiminta sukulaiskansojen tunnelmien virittämisessä on herättänyt epäluuloa.

«Да, Смерть!» (kyllä kuolema!), on tervehdys kielletyssä kansallisbolševikkien puolueessa (НБП; ”Национал-большевистской партии”)[3], jonka jäsen Сергей Пороховой (Sergei Porohovoi; Finrosforum translitteroi Sergey Porokhovoy) saapui marraskuussa 2011 Suomeen poliittiseksi pakolaiseksi Finrosforumin helmaan. Juuri Kerkko Paananen astui tämän pakolaiseksi pyrkivän natsipuolueen edustajan puhemieheksi Suomessa. Mainittua "puoluetta" johtaa Eduard Limonov, joka on ollut usein yhteyksissä Heidi Hautalaan, Finrosforumin nykyiseen varapuheenjohtajaan ja Suomen hallituksen ministeriin. Finrosforumin tiedottaja, nykyinen puheenjohtaja Kerkko Paananen lausui vetoomuksensa Porohovoin puolesta  torstaina 24.11.2011. 

Lähde http://finrosforum.fi/?tag=khimki
Paananen on ollut myös aktivisti Himkin metsäliikkeen puolesta mielenosoituksessa. Kuvassa Kavkaz-Centerin kustantaja, Finrosforumin sihteeri Mikael Storsjö, Finrosforumin puheenjohtaja Kerkko Paananen sekä Finrosforumin perustajajäsen Ville Ropponen

Kerkko Paananen (Särkyneet peilit -mediaseminaarin järjestäjä, Finrosforumin nykyinen puheenjohtaja) suunnitteli yhdessä Heidi Hautalan, Ville Ropposen ja Mikael Storsjön kanssa (Finrosforumin sihteeri, Kavkaz-Centerin kustantaja) rikosilmoitusta Johan Bäckmania ja Juha Molaria vastaan huhtikuussa 2011. Lopulta Heidi Hautala jätti rikosilmoitusta varten aineistoa välittömästi seuraavana päivänä, kun Russia Today oli tehnyt uutisen Kavkaz-Centerin toiminnasta Helsingissä. Ministeri Heidi Hautala lähetti tämän sähköpostin poliisille. Loppusanat ovat kovat: "Jumalaa ei ole, tsaaria ei tarvita, kuvernöörin me tapamme". Nämä sanat ovat Kerkko Paanasen suuri ”motto” myös hänen twitterissään. 


Niin Kerkko Paananen ja Heidi Hautala ilmoittavat poliisille ja tämän rikosilmoituksen liitetiedostona oli kyseinen RT-kanavan uutislähetys, joka käsitteli Kavkaz-Centerin toimintaa Suomessa. Syyttäjä totesi, että rikosta ei ole tapahtunut eikä hän jatka asiantutkimista (Главный прокурор принял решение 28.05.2012 не поддерживать требования Хейди Хауталы)

Kerkko Paananen on viihtynyt hyvin myös Mihail Borisovitš Hodorkovskin (ven. Михаил Борисович Ходорковский,) edustajien kanssa: kuvassa Paananen keskustelee kesällä 2008 Yuri Shmidtin ja Robert Amsterdamin kanssa Finrosforumin kokouksessa.  
Kuvan lähde: http://www.flickr.com/photos/25784782@N00/page4/

Helsingin Sanomat kertoivat 10.8.2012 Turun Sanomien tietoihin perustuen suomalais-venäläisen kansalaisfoorumin puheenjohtajan Kerkko Paanasen lausunnosta ja vetoomuksesta, joka koski tshetsheenialaismiehen käännytystä takasin kotimaahan. Sanomalehti ei mainitse nimeä, mutta kyse oli Mahmud Dzhabrailovin kotimatkasta. Mahmud on Doku Umarovin johtaman ”Ichkerian tasavallan” (ex-) ”ensimmäisen varatiedotusministerin" Isa Dzhabrailovin (Иса Джабраилов), terroristisivuston Kavkaz-Centerin rekisteröintiin kiinteästi liittyneen henkilön, veli.[4]9. helmikuuta 2012 Kerkko Paananen jakoi Olympiastadionin edessä Helsingissä värivallankumouksellisten merkkejä, valkoisia nauhoja, kun Suomen ja Venäjän jääkiekkojoukkueet kohtasivat maaottelussa. Kerkko Paananen huusi Venäjän nykyhallinnon vastaisia iskulauseita: ”Venäjä ilman Putinia!”.Viitteet

[1] Islam Matsievin setä Bilan Matsiev oli tunnettu bandiittijohtaja Vanhassa Ataqissa. Matsievin kodin alta turvallisuuspalvelu löytyi korkealaatuisen bunkkerin, jossa oli mm. Al-Qaidaan linkittyvä arabipalkkasoturi Abu Yaqub (Абу Якуб). Samasta osoitteesta Keskuskatu 49 (на улице Центральной дом № 49, принадлежавший Адаму Мациеву) oli kotoisin Islam Matsievin kanssa myös häntä nuorempi mies Yunus Yusupovich Matziev, joka kirjoitteli Kavkaz-Centerin chatissa ja osallistui Beslanin terrori-iskun järjestelyihin. Islam Matsiev käyttää joskus salanimeä Adam Tumsoev.

[2Venäjä-Tšetšenia ystävyysseuralla oli ollut myös talousepäselvyyksiä useiden vuosien ajalta. Kyseinen seura oli ollut jo selvitystilassa ja lopettamisuhan alla 14.11.2005, mutta tuolloin tuomioistuin kuitenkin hylkäsi lopettamisvaatimukset. 15.8.2005 Federaation verovirasto havaitsi seuralla veroepäselvyyksiä ja syyllistymisen rikoslain 199 pykälän vastaiseen laajamittaiseen veronkiertoon. Lokakuussa 2006 tuli lopullinen tuomio Venäjä-Tšetšenia ystävyysseuran lopettamiseksi. Mainitulla vihaseuralla oli myös toimisto Groznyissa. Syyttäjä oli tammikuussa 2006 vaatinut 5 vuoden vankeusrangaistusta järjestön toimittajalle Stanislav Dmitrievsky, koska tämä oli yllyttänyt uskonnolliseen ja etniseen vihaan julkaisemalla ”puolustuspuheita” Aslan Mashadoville ja Ahmed Zakajeville. Tuomio tuli 3. helmikuuta 2006, mutta se oli varsin lievä kahden vuoden vankeusrangaistus. Venäjällä kielletty ektrimistijärjestö jatkaa toimintaansa Suomessa. NED:n (National Endowment for Democracy) on julkaissut useamman kerran tietoja, joiden mukaan kyseinen järjestö - CIA:n yksityistetty rahoitusmekanismi - on antanut vähintään vuosittaisia tuhansia ja kymmeniä tuhansia dollareita Suomeen mainitulle Venäjä-Tšetšenia ystävyysseuralle («Общество российско-чеченской дружбы»).  NED on ollut 1980-luvun alusta alkaen USA:n tiedustelupalvelun CIA:n voimavara. CIA:n johtaja Bill Casey vakuutti Ronald Reaganin, että NED:n luominen on tarpeellista. Se oli osa Yhdysvaltain tiedustelupalvelun ”yksityistämistä”, ”tehokkuuden” parantamista, jotta veronmaksajien rahat käytettäisiin hyvin.

[3Kansallisbolševikkien puolue julisti vuonna 1994 globaalin tavoiteohjelmansa, jonka ytimessä oli "kansallisbolševikkien musertava viha kolminaisuuden järjestelmää vastaan: liberalismi/demokratia/kapitalismi. Kansallisbolševikit näkevät tehtäväkseen tuhota tuo järjestelmä perustuksineen. Hengellisenä ihanteena on miehuullisuus, kansallinen oikeudenmukaisuus perinteisen hierarkisen yhteiskunnan avulla". Puolueen iskulauseena on ollut "täydellinen uudistuminen nimessä Stalin, Berijan, Gulag" («Завершим реформы так: Сталин!Берия! ГУЛАГ!».). Muita tunnettuja iskulauseita ovat": "Kansalaiset, varastakaa rahat!" "Taistelu!" "Työntekijöille kivääri - Putin köyteen!" "Kivääri tuottaa sähköä!" "Nouse Isänmaan puolesta - Kuolema kutsuu!" "Lenin tulee takaisin". "Kapitalismi - paska". "Putinille peräruiske ja kuolema kapitalismille!" "Vapaus tai kuolema!" "Amerikalle jakkara! Voitto meille!"

[4Suomen sisäministeriön poliisiosasto tutki 20 lokakuuta 2010 Doku Umarovin johtaman ”Ichkerian tasavallan” ”ensimmäisen varatiedotusministerin" Isa Dzhabrailovin (Иса Джабраилов), terroristisivuston Kavkaz-Centerin rekisteröintiin kiinteästi liittyvän henkilön, taustoja.   

Kuva: kotimatkalle lähetetyn herran velimiestä Isa Dzhabrailovia
poliisi selvitti 20.10.2010, kuten näkyy googlen hakusanojen perusteella.

Vasta Moskovan metroasemille tehtyjen terrori-iskujen jälkeisessä kohussa siistittiin tämän Isan nimet pois Kavkaz-Centerin julkisesta rekisteröinnistä. Myös hänen puhelinnumeronsa vaihtui tällöin tuntemattomaksi. Tämä mies elää Ruotsissa – hän sai välittömästi ensi minuuteilla tekstiviestin Mikael Storsjöltä – Kavkaz-Centerin kustantajalta – kun Islam Matziev (Matsiev – Kavkaz-Centerin webmaster, Beslanin terrori-iskun radiomiehen, Shamil Basajevin ”henkivartijan” veli [serkku]) saapui laittomassa maahantulossa Suomeen. Islam Matziev toimii Kavkaz-Centerin webmasterina ja hänellä oli Turkissa kiinteä työsuhde Musa Atayeviin, Doku Umarovin serkkuun. 


Kuva: Mikael Storsjön tekstiviesti Isa Dzhabrailoville, kun Islam Matsiev tuli Suomeen.


Isa Dzhabrailovin veljeen, Suomeen saapuneeseen Mahmud Dzhabrailoviin (Махмуд Джабраилов) liittyvä hallinto-oikeudellinen tutkinta (ei rikosoikeudellinen) saatiin Suomessa valmiiksi. Poliisi kuljetti karkotuspäätöksen saaneen tšetšeenin Oulusta Lappeenrantaan, mistä hänet pistettiin Vainikkalassa Pietariin menevään junaan torstaina 9.8.2012. Dzhabrailovin veljeksiä oli pidätetty heinäkuussa 2004, koska yksi Dzhabrailov oli todistettavasti mukana laittomissa aseellisissa bandiittiryhmissä. Sidoksia bandiitteihin lisäsi myös se, että he ovat Aslan Mashadovin sukulaisia. Kuulustelujen jälkeen Mahmud oli sijoitettu Gudermesin sairaalan kirurgiselle osastolle. Sairaalassa käynnin jälkeen mies käveli reippaasti julkisuudelle. Nyt Memorial vetosi aktiivisesti miehen puolesta. Heidän mielestään pidätettyjä olisi kidutettu. Veljekset Isa ja Mahmud pakenivat maasta. Ensiksi oli paennut Isa-veli, joka toimi Doku Umarovin ”virallisena” edustajana Pohjoismaissa ja jonka nimissä oli terroristisivuston Kavkaz-Centerin rekisteröinti kun samanaikaisesti Mikael Storsjö hoiti Suomessa administraatiota. Isa Dzhabrailov esittäytyi myös Helsingissä Mikael Storsjön, Heidi Hautalan ja Oksana Chelyshevan seurassa 5.kesäkuuta 2007.  Luultavasti Mikael Storsjön – Kavkaz-Centerin webmasterin – suhde Dzhabrailoveihin olisi kiinteämpi kuin Kerkko Paanasen, mutta jostakin syystä Kerkko Paananen tuli julkisuuteen vetoomuksessa Dzhabrailovin puolesta elokuussa 2012. Ilmeisesti hengessä ja aatteessa ei ole eroa, esiintyykö Finrosforumin puheenjohtaja, varapuheenjohtaja tai sihteeri.


. . . . . . . .Juha Molari Юха Молaри
GSM +358 44 275 8284
työtön
Teologian tohtori, BBA
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html