keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa Mikael Storsjölle

Hovioikeuden tuomitsema vankeusrangaistus ja hävinneen osapuolen maksettavaksi tulleet oikeudenkäyntikulut saivat lainvoimaisuuden. Korkein Oikeus ei myöntänyt Storsjölle valituslupaa. Storsjö oli perustellut toimiaan "humanitaarisilla syillä".

Omasta ja Suomi-Kaukasia -ystävyysseuran ry.:n puolesta toivon Storsjölle jaksamista ja saadun tuomion perusteella oppimista lailliseen elämään ja rehellisyyteen. 

Ihminen itse ei ole omalakinen ikään kuin yhteiskuntaa ei olisi eikä yhteiskunnassa olisi pelisääntöjä, vaan Suomessa on eduskunnan säätämät lait. 

Usein ihmisen omatunto ja moraali ohjaavat luonnostaan lailliseen elämään, mutta laki on myös niiden avuksi, joiden oma moraali syystä tai toisesta ei osaa selvästi ilmaista laillista ja laitonta. Tarvittaessa virkavalta puuttuu laittomuuksiin.

Vantaan käräjäoikeus antoi keväällä 2011 ns. Voitonpäivänä vapauttavan tuomion Mikael Storsjölle, mutta hovioikeus tuomitsi miehen vankeusrangaistukseen. 70 vuotta sitten 19.11.1942 maailmanhistoria kääntyi ja Puna-armeijan vastahyökkäys fasistien armeijoita vastaan alkoi Staliningradissa.  En tiedä, onko se historian sattumaa, Jumalan hämmästyttävää ennakoivaa viisautta tai Suomen Korkeimman Oikeuden asianmukaista vastuullisuutta, mutta Korkein Oikeus teki hylkäävän ratkaisunsa valitushakemusta vastaan arvokkaalla hetkellä.