tiistai 6. marraskuuta 2012

Poliisi selvittää Zavgorodnyayaan liittyvää uutisointia ja kirjoittelua

Kuva: Poliisi teki 5.11.2012 kello 15 jälkeen useita google-hakuja sanalle
"ZAVGORODNYAYA"

Poliisi on saamansa tehtävän mukaisesti aloittanut tutkia Zavgorodnyayaan liittyvää uutisointia ja muuta julkista kirjoittelua. Tämän tehtävänsä mukaisesti eilen maanantaina 5. marraskuuta 2012 poliisi etsi Google-hakukoneella haun ”ZAVGORODNYAYA” avulla mukaisesti aineistoa, minkä jälkeen Rippers-työkalullaan poliisi kopioi sopivien verkkosivujen sisällön. Rippersin avulla poliisi suojaa myös oman nettisurffailunsa ja saadun aineistonsa.

Zavgorodnyayan tapaus on traaginen vantaalainen tapaus, jossa perheeltä vietiin neljä lasta sosiaalitoimen päätöksellä, nuorin lapsi vietiin heti tämän synnyttyä. Asiasta nousi iso keskustelu venäläisessä mediassa, minkä jälkeen suomalainen media ja suomalaiset poliitikot alkoivat myös selitellä tapahtunutta. Nyt poliisi selvittää asiaa koskevaa uutisointia ja kirjoittelua.

Kuva: UM:n nobody tekee säännöllisen tarkistuskierroksen
internetissä valituissa osoitteissa
Olen saanut myös tietää, että ”nobody” ulkoministeriöstä tarkkailee kiinnostavia henkilöitä lukuisat kerrat koko työpäivän ajan tietyn tarkistuslistan mukaisesti. Esimerkiksi eilen 5. marraskuuta hän saapui tunnollisesti jo varhain kello 7 työpaikalleen. Ripeästi ”nobody” avasi tietokoneensa ja teki tavanomaisen internet-kierroksensa tarkistuslistansa avulla kello 7:30. Uudemman kerran hän teki tarkistuskierroksen internetissä noin kello 10. Lounaan jälkeen oli iltapäivän tavalliset työtehtävät, ja sitten pitkän työpäivänsä päätteeksi kello 18 oli tarkistuskierros kolmannen kerran. Saman ohjeistuksen ja aivan saman aikataulun mukaan nobody ulkoministeriöstä on aloittanut tarkistuskierroksensa internetissä myös tänään 6. marraskuuta. Ja saman aikataulun mukaan hän työskenteli myös viime perjantaina. UM:n ”nobodyn” tarkistuslistalla on myös henkilöitä, joilla ei ole mitään ulkopoliittisia sidonnaisuuksia, mutta UM on loihtinut tarkistuslistan enemmän tai vähemmän mielikuvituksellisten tuntemusten varassa.

Mitä tulee valtiollisten instanssien harjoittamaan Rippers-kopiointiin, niin minua itseäni se ei häiritse, koska kyse on nimenomaisesti suomalaisten ja ulkomaisten valtiollisten organisaatioiden tavasta kopioida verkkosivujen sisältöä oman työskentelynsä tietoturvallisuuden säilyttämiseksi. Olen kuullut, että tuollainen Rippers-kopiointi voidaan estää yksinkertaisella tavalla: , esim.
htaccess : RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Rippers RewriteRule ^(.*)$  

Samanaikaisesti edellä havaitun poliisin ja UM:n kiitettävän toimeliaisuuden kanssa muistutan yhä edelleen, että Tammisaaren poliisi ei ole aloittanut vielä kahdessa vuodessa rikosilmoituksen jättämisestä todistajien kuuntelua, vaikka nimetyt todistajat – sivuston suomalainen kustantaja ja sivuston Suomessa asuva webmaster – voisivat antaa luotettavan tiedon siitä, ketkä kirjoittavat YK:n turvaneuvoston kieltämän Kaukasian emiirikunta –terroristijärjestön äänitorvina törkeästi loukkaavia valheita mm. allekirjoittanutta vastaan. Ovatko poliisin ja UM:n resurssien priorisointi ja allokaatio aivan kohdallaan?


. . . . . . . .Juha Molari Юха Молaри
GSM +358 44 275 8284
työtön
Teologian tohtori, BBA
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html