perjantai 9. marraskuuta 2012

Talvivaara on Kainuun merkittävin työantaja, kansallisesti tärkeä hanke Suomessa

Saamani tiedon mukaan eräs pastori "Manninen" kyydittää proffaa yön pimeyden turvin, vain pieni papillinen valkoinen merkki välkkyen satunnaisesti, Talvisaarassa valokuvaamista varten. Sopii kysyä, miten luotettavia yölliset "tutkimustulokset" ovat, ja mitä järkeä ylipäätänsä on vouhotuksessa. 

Ympäristövastuu voidaan järjestää asiallisestikin, niin että useiden satojen miljoonien eurojen sijoitukset tuottavat hyvinvointia Kainuuseen ja Kainuu säilyy elinkelpoisena. Talvivaaran hanke - jos sitä ei nyt tuhota - luo Kainuussa taloudellista hyvinvointia työllistäjänä, veronmaksajana ja ammattiosaamisen kehittäjänä. Talvivaara on Kainuun talousalueen merkittävin teollinen työnantaja. Talvivaaran työntekijöistä 226 asuu Kajaanissa, 124 Sotkamossa (= 76 %). Tietysti Talvivaara ei herätä arvostusta Kehä III -sisäpuolella asuvissa aktivisteissa. 

Vihreiden ja Vasemmistoliiton sekä Greenpeacen mielenosoittajat ovat tulleet linja-autokuljetuksella Etelä-Suomesta. Bussissa ovat hyvät sisävessat ja ilmastointi. Se olisi tuskallista, jos vihreän aktivistin pitäisi pissata luonnossa jossakin pensaikon takana. Siinä tulisi pepulle vilu ja tuuli voisi heittää pissaa omiin varpaisiin.

Nämä etelästä saapuneet aktivistit vaativat koko Talvivaaran jättihankkeen sulkemista, kansallisen prioriteetin alasajoa. Sääli, että porot syövät lähinnä jäkälää, eivätkä nuo helsinkiläiset vihreät ja vasemmistolaiset mene jäkälänä porojen syötäviksi.


. . . . . . . .Juha Molari Юха Молaри
GSM +358 44 275 8284
työtön
Teologian tohtori, BBA
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html