sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Venäjän Federaation viikkolehti: Suomi ignoroi Medvedevin (Rossiiskaja Vesti 17.11.2012)

Lähde: Виктор Колыванский, Финляндия проигнорировала Медведева.
Федеральный еженедельник "Российские Вести") 17.11.2012
Viktor Kolyvanskiy, Suomi ignoroi Medvedevin, 
Venäjän Federaation viikkolehti Rossiiskaja Vesti 17.11.2012
Venäjän Federaation viikkolehti "Rossiiskaja Vesti" (Федеральный еженедельник «Российские Вести») 17.11.2012Venäjän pääministerin lähdön jälkeen Suomi jatkoi venäläisten lasten ja heidän vanhempiensa vainoa
Suomen viranomaiset ottivat pois venäläisen Anastasia Zavgorodnyayan neljä lasta. Se tapahtui heti seuraavana päivänä sen jälkeen, kun Venäjän pääministerin Dmitri Medvedevin virallinen vierailu Helsingissä oli päättynyt. Vierailun aikana pääministerit erityisesti päättivät perustaa työryhmän perheiden ristiriitojen käsittelyä varten. Ja ensimmäiseen sellaiseen konfliktiin Suomessa olisi tarvittu välittömästi asiantuntijoita.  

Zavgorodnyayan perheelle ei tullut kuitenkaan apua. 

Lapset saivat palata venäläiselle äidille ja hänen miehelleen pari viikkoa sitten. Tämä selvästi todistaa, että tässä perheessä kaikki oli hyvin ja lapset eivät olleet vaarassa.

Virallisen Helsingin tarkoitus oli erilainen – suojella suomalaisten sosiaalityöntekijöiden mainetta. Venäjällä ja jopa suomalaisten keskuudessa oltiin hyvin epäileväisiä sosiaalityöntekijöitä kohtaan, monet uskoivat heidän harjoittavan mielivaltaa ja laittomuutta venäläisiä vastaan. Ja taas uudestaan virkamiesten maineen pelastamiseksi lapset vietiin venäläiseltä äidiltä.  

Lisäksi suomalaiset poistivat yhden lauseen Medvedevin haastattelusta, jonka hän antoi vierailunsa aattona suomalaisille toimittajille Helsingissä. Pääministeri totesi, että joidenkin avioliitto- ja perheasiantuntijoiden sekä toimittajien mukaan Suomi on edelleen puolueellinen oikeudellisissa päätöksissä, jotka koskevat venäläisiä ja Venäjää. On huomattava, että niin pian kuin Medvedev lähti Helsingistä, tämä lause salaperäisesti katosi televisio- ja radioyhtiön Ylen Internet-sivuilta.   

Medvedevin haastattelulausunto herätti suomalaisia. He tajusivat, että ei ainoastaan koko venäläinen yhteiskunta epäile Suomen russofobiaa, vaan myös Venäjän varovaiset politiikan päättäjät ovat alkaneet tarkastella suomalaisia sosiaalityöntekijöitä epäluuloisesti.  

Helsinki päätti muuttaa tilannetta jyrkästi. He löivät jopa veitsellä selän takaa Medvedeviin, joka oli toivonut Zavgorodnyayan ja tämän lasten ongelmien ammatillista ratkaisua työryhmässä. Nyt Suomen poliisi ja sosiaalipalvelu kokosivat ja loivat likaa venäläistä naista vastaan vain voittaakseen suuren taistelun maan imagosta. Tehtävänä on yksinkertainen - osoittaa, että Zavgorodnyaya on hirviöäiti ja sosiaalityöntekijät olivat oikeassa viedessään hänet lapset.

Panettelevan Zavgorodnyaya-materiaalinsa Suomen viranomaiset aikovat esittää keskusteltavaksi työryhmässä.

Paradoksaalista on, että koko Suomi on niin kiireinen, etteivät he voi auttaa venäläisperhettä, mutta voivat taistella vain oman imagonsa puolesta. Lasten etu on kokonaan unohdettu. 

Tämä tilanne on samanlainen kuin vanha suomalainen anekdootti: "Kouluun tuli talvisodan eräs veteraani. Hän puhui lapsille tarinaa Suomen sankarillisesta puolustustaistelusta Venäjää vastaan.  Harmaantunut sotilas kertoi pitkät tarinat , väritti tarinaansa rumilla sanoilla. Viimein opettaja ei kestänyt ja pyysi: 'Älä sadattele, lapsia on paikalla!' Veteraani, lisäten säädyttömän välihuomautuksen, huusi, 'Mitä muka ... lapsia! Täällä... venäläiset ovat lähteneet hyökkäykseen!'" 

17.11.2012


Käy keskustelua Verkkomediassa!

. . . . . . . .Juha Molari Юха Молaри
GSM +358 44 275 8284
työtön
Teologian tohtori, BBA
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html