lauantai 17. marraskuuta 2012

Venäjän Federaation viikkolehti: Erinomainen vuoropuhelufoorumi Venäjän ja Suomen median dialogia varten

Lähde: Отличная площадка для диалога
между российскими и финскими СМИ.
Федеральный еженедельник «Российские Вести») 15.11.2012
Venäjän Federaation viikkolehti "Rossiiskaja Vesti" (Федеральный еженедельник «Российские Вести») 15.11.2012:
Erinomainen vuoropuhelufoorumi Venäjän ja Suomen median dialogia varten

(epävirallinen suomennos)

_ _ _Suomen ja Venäjän mediakonferenssi "Särkyneet peilit" pidetään Suomen eduskunnan auditoriossa Helsingissä. Sen järjestävät suomalaiset, jotka ovat huolissaan Suomeen kohdistuneesta kritiikistä Venäjän lehdistössä.

Valmius puhua demokratiasta

Tietenkin nykymaailmassa olemme tottuneet demokraattiseen vuoropuheluun: "kylmän sodan" sanoissa ei ole enää järkeä. Huomautan kuitenkin, että valitettavasti Suomi yhä käyttää "kylmän sodan" leimoja. Venäjän esittämä mahdollinen pienikin kritiikki Suomea kohtaan tulkitaan ikään kuin hyökkäykseksi pientä itänaapuria vastaan. Esimerkiksi suomalainen yleisradioyhtiö Yle julkaisi verkkosivuillaan artikkelin, jonka mukaan Venäjä ilmoitti informaatiosodan alusta Helsinkiä vastaan. 

Olen myös huomannut, että jos venäläinen tai suomalainen toimittaja on huolissaan venäläisen isoäidin, pienen lapsen tai venäläisten vanhempien kärsimyksistä Suomessa, hän heti saa leimakseen kirjaimet "KGB". Suomalainen yhteiskunta positiivisesti sallii vain virallisten tahojensa viralliset selonteot, jos venäläinen toimittaja kirjoittaa artikkeleita. Valitettavasti tätä tilannetta ei voi kutsua terveeksi.

Sorron ja alistamisen alla?

Huomattakoon vielä toinenkin negatiivinen tekijä: Suomalainen media julkaisee hyvin usein huonoja uutisia Venäjästä ja venäläisistä. Me kaikki näimme, että venäläisiin äiteihin liittyvässä skandaalissa suomalaiset toimittajat selittivät vain Suomen sosiaalialan versioita. Tästä voidaan päätellä, että suomalaisella lehdistöllä on taipumus siteerata virkamiesten lehdistötiedotteita, mutta he eivät ole valmiit kuuntelemaan näitä ihmisiä, järjestelmän uhreja. 

Näyttää siltä, ​​että suomalainen media toimii paineen Suomessa. Mutta vielä surullisempaa on se, että tässä maassa ihmisoikeuksien puolustajat muuttuvat konniksi, jos he alkavat puhua venäjänkielisen väestön oikeuksista ja tarpeista Suomessa tai arvostella ”Kavkaz-Centerin” toimia.

Luultavasti jo kaikki suomalaiset tietävät, että Suomen viranomaiset pyrkivät kaikin keinoin pilaamaan ihmisoikeuksien puolustajan Johan Bäckmanin maineen.  Ja media tarjoaa palstatilaa sanomalehdissä ja aikaa televisiossa kaikille likaisille ja hysteerisille uutisille Bäckmania vastaan. Nyt Suomen mediassa mielellään keskustellaan hänen tohtorin arvonsa riistämisestä. Tämä on todellista poliittista vainoa toisinajattelijaa vastaan. Tämä osoittaa Suomen demokratian alhaista tilaa. 

Poliittinen sorto on hyvin julmaa venäläisten oikeuksien puolustajia vastaan. Valitettavasti toisinajattelijoiden osa on elää työttöminä – täysin menetettyinä voimavaroina suomalaisessa yhteiskunnassa.  Lisäksi ihmisoikeuksien puolustajien perheet ovat uhattuina Suomessa, heidän kotiensa lähellä liikkuu säännöllisesti epäilyttäviä henkilöitä. Myös turvallisuuspalvelu seuraa ihmisoikeuksien puolustajia Suomessa.   

Ovatko ovet avoinna kaikille?

Mutta vaikka tilanne on näin vaikea Suomessa, aion osallistua median konferenssiin Helsingissä Suomen eduskunnan auditoriossa. Suomalaiset ja venäläiset voivat lopultakin keskustella ongelmistaan. Valitettavasti eivät voi kaikkialla. Esimerkiksi vuonna 2011 konferenssin järjestäjät halusivat selvittää Venäjän ja Suomen suhteita, mutta Kerkko Paananen ja Mikael Storsjö eivät antaneet minun astua edes konferenssisalin kynnykselle, vaikka olin Venäjän televisiokanavan "Russia Today” säännöllinen avustaja. Ja vaikka virallisesti tapahtumasta julistettiin, että ”konferenssi on avoin kaikille”. Tällä kertaa Paananen ja  Suomalaisvenäläinen kansalaisfoorum (FINROSFORUM) järjestävät Venäjän ja Suomen mediakonferenssia parlamentin rakennuksessa Helsingissä.

Suomi on hyvin vihainen, koska venäläiset toimittajat tapaavat venäläisiä äitejä ja kuuntelevat heidän kertomuksiaan sosiaalityöntekijöiden laittomista toimista. Suomi on myös raivoissaan siitä, että Venäjän sanomalehdissä ja televisiossa usein kerrotaan venäläisten ongelmista Suomessa.

Venäjän ja Suomen lehdistökonferenssi on tilaisuus keskustella näistä ja muistakin epäkohdista Suomessa. Mutta yhtäällä suomalaiset ​​toimittajat voivat vihdoin kertoa venäläisille, miksi venäläisillä äideillä ei ole oikeutta antaa haastatteluja Venäjän tiedotusvälineissä. Suomalainen media edustajat voivat oppia myös kollegoiltaan, mikä on terrorismia, ja miksi terroristien rahoitus ja mainonta on erittäin pahaa.


15/11/2012

Kirjoittaja - Juha Molari, Suomi


Lähde: Федералный еженедельник Российские Вести (15.11.2012): Отличная площадка для диалога между российскими ифинскими СМИ. точка зрения.  
. . . . . . . .Juha Molari Юха Молaри
GSM +358 44 275 8284
työtön
Teologian tohtori, BBA
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html