maanantai 24. joulukuuta 2012

Jouluyö - juhlayö: Venäjän ulkoministeriö vaatii, että Ruotsi sulkee militanttien sivuston "Kavkaz-Center"


Venäjän ulkoministeriö vaatii jälleen että Ruotsi sulkee Pohjois-Kaukasian militanttien sivuston "Kavkaz-Center" (24. joulukuuta 2012).

Moskova nimittää Ruotsin viranomaisten toimettomuutta sulkea sivusto kaksinaismoraaliksi. Venäjällä ääriliikkeen sivustolle on pääsy estetty. Smolenskin aukiolla tunnustetaan, että Kavkaz-Center ei toimi Ruotsista käsin, mutta yhtäällä korostetaan, että YK:n turvallisuusneuvoston pakotekomitean päätös velvoittaa Tukholmaa kieltämään Kavkaz-Centerin toiminta alueellaan. Kavkaz-Center perustettiin maaliskuussa 1999 Groznyissa. Eri aikoina sen palvelin on ollut Virossa, Liettuassa, Suomessa ja Ruotsissa.


МИД РОССИИ СНОВА ТРЕБУЕТ ОТ ШВЕЦИИ ЗАКРЫТЬ САЙТ СЕВЕРОКАВКАЗСКИХ БОЕВИКОВ "КАВКАЗ-ЦЕНТР"

24 декабря 2012 | 17:31
В Москве называют проявлением двойных стандартов отказ властей Швеции принять меры к закрытию сайта, который в России признан экстремистским и доступ к нему запрещен. На Смоленской площади признаЮт, что "Кавказ-центр" работает не из Швеции, однако в заявлении подчеркивается, что это не отменяет обязательств Стокгольма о запрете деятельности "Кавказ-центра" на своей территории в связи с решением санкционного комитета Совбеза ООН.
"Кавказ-центр" был создан в марте 99-го года в Грозном. В разное время его сервер базировался в Эстонии, Литве, Финляндии и Швеции.

Послушать этот выпуск новостейhttp://echo.msk.ru/news/975922-echo.html


_ _ _ _

Venäjän ulkoministeriön vaatimus Skandinavisen jouluaaton iltana - kun joulurauhan julistukset on jo toivotettu - muistuttaa, että rauha ei saisi olla vain hartaita lauluja ja merkityksettömiksi tarkoitettuja toivotuksia, vaan myös rauhaa todellisuudessa, vilpittömyydessä, teoissa ja sanoissa. Skandinavian päättäjillä  (erityisesti Suomessa ja Ruotsissa) ei ole todellista joulurauhaa, koska he ovat toistaiseksi sallineet YK:n pakotekomitean päätöksen vastaisesti militanttien vihasivuston toiminnan. Nämä päättäjät ja sivuston ylläpitäjät tekevät päivittäin Herodeksen - joulukertomuksen mukaan alle kaksi vuotta vanhojen poikalasten surmauttajan - hirmutekoja. Beslanin hirmutekojen aateveljillä ja tukijoilla ei ole joulurauhaa. Tässä mielessä Venäjän ulkoministeriön tiedote oli täydellisesti ajoitettu skandinavisen teeskentelyn tähtipäiväksi.

Post scriptum

Olen Venäjän ortodoksisen kirkon uskova seurakuntalainen. Kunnioitan myös protestanttien joulukalenteria, mutta tänään ei ole vielä minun jouluni. Siksi olen ahkeroinut runsaasti tämän viikon niin kuin teen myös seuraavat viikot, sillä helmikuun alussa 2013 tulee julkisuuteen eräs kirjani (noin 120-150 sivua).