tiistai 26. helmikuuta 2013

Herra Storsjö kävi Tukholmassa Ruotsin turvallisuuspoliisin Säpon kuultavana


Herättikö kevättalven aurinko metsän peikot ja pirut piilostansa? Vai sulattiko kevätaurinko valkean lumen, ja lumen alta paljastuivat kaikki se paska ja muut jätökset, joita ”sivilisaatio” oli vastuuttomasti sallinut jäädä maahan lumen alle? Mistä pirullisesta motiivista syntyivät siis tuoreet kertomukset tuolla sivustolla, jonka YK:n turvaneuvostokin on lukenut kielletyksi, terrorismin vastaisten sanktioiden vastaiseksi toiminnoksi?

Mikael träffade Säpo

Syynä oli Ruotsin turvallisuuspalvelu Säpo, joka oli kutsunut Mikael Storsjön, suomenruotsalaisen kustantajan, kuultavaksi Ruotsiin.  Rouva Storsjö kertoi jo aiemmin Facenookissa tuon kuulemisen odotustunnelmista.  Säpon kutsu osoittaa, että Ruotsin turvallisuuspalvelu katsoo Mikael Storsjön vastuulliseksi tuosta vihasivustosta, joka on joutunut myös YK:n turvallisuusneuvoston sanktiolistalle.   Suomen ja Ruotsin turvallisuusviranomaisyhteistyön tähden on hyvin mahdollista, että Säpo ja Suomen suojelupoliisi Supo ovat edeltä konsultoineet keskenään asiassa.


Kun turvallisuuspalvelu Säpo niin kuin muut vastaavat kutsuvat kuultavaksi, niin on hyvinkin ilmeistä, että herra Storsjö on jättänyt kännykkänsä Säpon aulaan, hänet on tarkistettu ennen keskustelujen alkamista. Mutta on myös mahdollista, että - niin kuin herra ja rouva Storsjön sekä vihasivuston webmasterin Islam Matsievin Istanbulin matka joitakin aikoja sitten Doku Umarovin veljen luo konferenssiin – niin myös Tukholman matka ja tapaamiset olivat kokonaisuudessaan turvallisuuspalvelujen tarkkailun kohteena. Jos itse toimisin turvallisuuspalvelussa, niin varmasti operatiivista puolta sopisi informoida tehtävästä seurata herkeämättä tuollaisen herran matkaa Tukholmaan Säpon kuultavaksi. Seuraaminen saisi alkaa parhaan teknologian avulla jo matkalle lähdöstä, koko Tukholman matkailun ajan vapaa-aika mukaan lukien. En kuitenkaan yhtään osaa sanoa, mitä tuttavuuksia herra Storsjö tapasi Säpon tutkijoiden ohessa, sillä hänen kustantama vihasivusto ei kerro pienintäkään lausetta mainitusta Tukholman matkasta!

Äärisivustossa isketään sitä vastoin tuttua vanhaa villiä tarinaa siitä, miten Putin ja KGB-jengi ovat hyökänneet mainittua sivustoa vastaan, itse asiassa heti vuodesta 1999 alkaen. Kertomus jatkuu myös siihen, miten minä olisin agenttina kehottanut KGB (FSB) –organisaatiota tappamaan toimittajia, tekemään ohjusiskuja 4-5 eurooppalaiseen maahan epäiltyjen sivuston toimittajien koteihin, tappamaan editorit ja räjäyttämään palvelimet. Sivusto menettelee totutun ”kaavan” mukaisesti, jossa taustalla on pirujen herääminen levottomaksi poliisikuulustelujen johdosta: tällöin isketään villiä tarinaa, mutta ei kerrota mitään itse ajankohtaisesta kohtaamisesta. Ruotsissa käytyä laajempaa ajankohtaista keskustelua terroristiverkostoista ja internetistä ei edellä mainitulla pahamaineisella vihasivustolla sanallakaan käsitellä. Tämä vaikeneminen on tuskin sattumaa, vaan tietoinen pyrkimys antaa joku muu juonikas selitys vihasivuston kohtaamille haasteille. Ruotsissa on selvää omatoimista valveutuneisuutta terrorismin vastaisessa viranomaismenettelyssä, minkä mainittu vihasivusto selittää nyt yksinomaan FSB:n painostukseksi!

Minuun liittyvä tarinan iskeminen toimii ko. sivustossa hämäyksenä.  Olen myös heille ”helppo vihollinen”, sopiva kohde hyökätä, sillä Suomen poliisi on jo osoittanut haluttomuuden tutkia mainitun vihasivuston toiminnan lainmukaisuutta mainituissa asioissa. Ehkä tutkinta koetaan poliittisesti arveluttavaksi. Aivan varmasti tilanne olisi kokonaan erilainen, jos Somali-sivusto tai Kurdi-sivusto julistaisi vastaavaa viestiä kuin mainittu suomenruotsalaisen kustantajan vihasivusto. Suomessa on kehittynyt merkillinen ”anti-suomettumisen moodi”, jonka varassa suvaitaan kaikki vihan lietsonta Venäjän valtiota vastaan, jotta emme antaisi vahingossakaan mielikuvaa uudesta suomettuneisuudesta, Kremlin ohjauksesta.

Mitä tulee sivuston tämänpäiväisiin väitteisiin minua vastaan, niin todellisuudessa ohjusiskuja en ole ehdottanut, vaan olen todennut, että Venäjä EI TOIMI niin kuin Yhdysvallat ovat toimineet ulottaessaan terrorisminvastaisen sotansa rajojen yli väkivaltaisin seurauksin. Tuolla vihasivustolla on itse asiassa pistetty jopa aiemmissa teksteissä lauseita sitaatteihin ikään kuin suoriksi lainauksiksi, mutta he ovat itse sepittäneet valheellisesti väitteensä.  Mitä tulee palvelimien räjäyttämiseen ja editoreiden/toimittajien tappamiseen, niin en ole kehottanut missään saarnassa kuin muutenkaan tuollaiseen rikokseen, vaan olen mustassa retoriikassa kysynyt, miksi FSB ei toimi niin ja tehnyt sen jälkeen johtopäätöksen, että minä en ymmärrä asioiden hoitamista ja viisautta, vaan tyydyn vain odottamaan mainitun sivuston sulkeutumista.  Sitä varten minä olen rukoillut jo muutama vuosi sitten ja rukoilen edelleen, että mainittu sivusto vapautuisi itse paholaisesta ja hänen pahoista hengistään.

YK:n sanktioiden vastainen vihasivusto ei kerro mitään herra Mikael Storsjön Ruotsin matkasta, Ruotsin suojelupoliisin Säpon kysymyksistä ja vaatimuksista.  Vihasivusto ei kerro edes sitä, että maksoiko Storsjö rouvansa kanssa laivamatkan, ruoat ja hotellin. Vai saivatko herra ja rouva nukkua Ruotsin valtion laskuun jonkinlaisessa pidätyskopissa? Näkivätkö herra ja rouva yöllisiä painajaisia?

YK:n sanktioiden vastainen vihasivusto ei ole vieläkään julkisesti paljastanut toimittajiaan, mikä osoittaa, että tuo vihasivusto ei toimi tavanomaisen journalistisen etiikan mukaisesti. YK:n sanktioiden vastainen vihasivusto ei myöskään kerro, missä määrin Raaseporin poliisi on aloittanut herra Storsjön ja hänen webmasterinsa Matzievin kuulemiset todistajana, sillä Tammisaaren poliisille tehdyn sisäisen selvityksen mukainen kehotus oli, että poliisi toimii aktiivisesti rikosilmoituksen jälkeisen tutkinnan aloittamiseksi, vaikka Tammisaari oli jo kadottanut kaikki paperit.


"Många av dem har radikaliserats via nätet"


Norjan iskujen jälkeen on Ruotsin poliisin terrorisminvastainen osasto kasvanut merkittävästi.  Äskettäin valmistui Magnus Sandelin teos ”Jihad”, jonka ”tutkivat journalistit ”( Föreningen Grävande Journalister) nosti Guldspaden-palkinnon ehdokkaaksi.[4]  Kirjailija käsittelee islamistiterroristien ruotsalaisia verkostoja, teos on tutkimus radikaalin islamismin levityksestä Ruotsissa. Joulukuun 2012 lopulla median huomio oli siinä, että kaksi Ruotsin kansalaista joutui syytteeseen Yhdysvalloissa terrorismirikoksesta, toiminnasta Al-Qaidaan linkittyvässä al-Shabaab-organisaatiossa Somaliassa.

20 helmikuuta Dagensnyheter kertoi 24 vuotta vanhasta ruotsalaislibanonilaisesta  miehestä, jota syytetään Kyproksella oikeudenkäynnissä terrorismin rikoksesta. Mies oli kuulunut Hizbollah-terroristijärjestöön. Mies on syytettynä kahdeksasta terrorismiin liittyvästä rikoksesta.

Helmikuussa 2013 on kerrottu Ruotsin mediassa myös itsemurhapommittaja Taimour Abdulwahabin selostuksista.[1]  Mies syntyi Irakissa 1981, mutta muutti Ruotsiin 90-luvun alussa. Taimous oli suomenruotsalaisen Mikael Storsjön kustantaman vihasivuston aktiivisti lukija ja ihailija. Facebookissa hän oli Tšetšenian islamistista kalifaattia ihannoivan arabiankielisen sivuston päivittäinen aktivisti.[2]

Toukokuussa 2011 Erik Magnusson ja Olle Lönnaeus kirjoittivat Sydsvenskanissa ”uudesta terrorismin uhkasta” (Ensamvargar det nya terrorhotet).[3] Tanskan turvallisuuspalvelu oli varoittanut Ruotsia Al-Qaida –terrorismista. Kirjoittajat viittasivat myös Säpon syksyllä 2010 julkaistuun raporttiin ”väkivaltaisista islamistisista ääriliikkeistä”, joihin arvioitiin Ruotsissa kuuluvan yli 200 ihmistä. ”Monet heistä ovat radikalisoituneet Internetin kautta” (Många av dem har radikaliserats via nätet.).

Linkit


[1] Fria Tider, 19.2.2013. Terrorbombaren fuskade med CSN. http://www.friatider.se/terrorbombaren-fuskade-med-csn

[2]  Juha Molari 12.12.2010: Tukholman terroriteko ei olisi voinut tapahtua Suomessa http://juhamolari.blogspot.fi/2010/12/tukholman-terroriteko-ei-olisi-voinut.html

[3] Erik Magnusson, Olle Lönnaeus, 9.5.2011. Ensamvargar det nya terrorhotet. Sydssvenskan. http://www.sydsvenskan.se/sverige/ensamvargar-det-nya-terrorhotet/

[4] Magnus Sandelin 22.2.2013. Jihad nominerad till fint journalistpris. http://www.magnussandelin.se/jihad-nominerad-till-fint-journalistpris
. . . . . . . .Juha Molari Юха Молaри
GSM +358 40 684 1172; +358 44 275 8284
Työtön
Teologian tohtori, BBA
Blog http://juhamolari.blogspot.com/ ja VKontakte-profiili http://vk.com/id157941374
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html