keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Elokuvaohjaaja Andrei Nekrasov ja ministeri Heidi Hautala yrittävät kääntää oman häpeänsä Kreml-vastaiseksi propagandasodaksi


Iltasanomien artikkelit keskiviikkona 20.3.2013 olivat hyvin paljastavia: elokuvaohjaaja Andrei Nekrasov ja ministeri Heidi Hautala kehittelevät salaliittoja, jonkinlaisia venäläisiä agenttitarinoita, puolustukseksi itselleen. Tai pikemmin voisi jopa sanoa, että he käyttämät aiheuttamansa skandaalin kielteistä julkisuutta Kremlin vastaiseen propagandaan. Tuollaista todisteluketjua varten Hautala nimesi kaksi arkkivihollistaan. Ikään kuin nyt olisi kyse järjestelmällisesti organisoidusta, mahdollisesti Kremlin viekkaasta ja häijystä taktiikasta, ”meitä Kremlin kriitikkoja vastaan”, kuten Nekrasov lausui Arja Paanaselle Iltasanomissa. Nekrasov sanoo aivan suoraan Arja Paanasen haastattelussa: ”Meillä Kremlin kriitikoilla ei ole muuta pääomaa kuin uskottavuutemme, ja nyt se yritetään viedä meiltä molemmilta”.  

Heidi Hautalan lehdistötilaisuus on otsikoitu osuvasti: ”Heidi Hautala kävi vastaiskuun”. Ministeri Hautala vierittää syyn ja vastuun raskaasta taakastansa ”arkkivihollisille”. Missä määrin Hautalan anteeksipyyntö ja virheiden tunnustus on syntipukkien julkistamisen jälkeen enää uskottava? Hautalan äkäisyys ja viha eivät anna yhdensuuntaista viestiä hyvätahtoisen ”tavallisen ihmisen” kanssa, jollaiseksi Hautala halusi esittäytyä.

Ei kai Hautala tai kukaan ajattele, että ”arkkiviholliset” ovat syyllisiä Hautalan pimeään remonttiin, vaan kyllä Hautala itse hoiti hommansa pimeästi? Sitä paitsi Hautalan osuus on oikeudenkäyntipöytäkirjojen mukaan isompi myös Nekrasovin kymmenien tuhansien pimeässä huvilaremontissa kuin lehtihaastattelussa Nekrasov tahtoo myöntää. Iltalehti uutisoi nasevasti, että Hautalan selitykset taas muuttuivat. Hautalan rooli oli suurempi myös tuossa pimeässä remontissa.

Hautalaa muistutettiin oviremontin hämäryyksistä marraskuussa 2011

Hautala on siis vihainen, että hänen pimeät hommat tulivat julkisuuteen tältä pieneltä osalta. Eikö hänen pitäisi olla ennen kaikkea vihainen itselleen? Ministeri Hautala on kuitenkin todistettavasti tiennyt jo viimeistään marraskuussa 2011, että hänen arkkivihollisensa tietävät hänen pimeän oviremontin.

Tuolloin marraskuussa 2011 kirjoitin blogissani Hautalan oviremontista. Hautala luki kavereidensa ja asianajajansa kanssa kirjoituksiani siihen aikaan erittäin intensiivisesti, koska he toimittivat tätä ennen ja tämän jälkeen aineistoa poliisille.

Vielä alkuvuodesta 2012 Hautala toimitti aineistoa poliisille. Syyttäjä ei kuitenkaan nähnyt mitään rikosta toiminnassani, kun olin julkisesti arvostellut Hautalan toimintaa. Hautala ei kuitenkaan toimittanut kysymystäni oviremontin hämäryyksistä poliisille.

Hautala ei edes saamansa muistutuksen jälkeen marraskuussa 2011 ja pian sen jälkeen ryhtynyt toimiin asian korjaamiseksi lainmukaiseen tilaan, vaan salasi edelleen puolitoista vuotta pimeän oviremontin. Nyt hän on vihainen ”arkkivihollisille”, kun lopulta pimeä oviremontti tuli julkisuuteen. Arkkiviholliset eivät kuitenkaan tuoneet maaliskuussa 2013 Hautalan skandaalia julkisuuteen: remonttimies itse kertoi tapahtumat iltapäivälehdelle.

Nekrasovilla on pääomaa saksalaisissa pikkupankeissa

Nekrasovin edellä kerrotussa pääoma-lauseessa on emävale jo siinä, että hän sanoo ainoaksi pääomakseen "uskottavuuden". Todellisuudessa hänellä on saksalaisessa pikkupankissa tai pankeissa pankkitilejä, joista hän maksoi kymmeniä tuhansia euroja kuititta ja ilman mitään remonttidokumentaatiota.

 Nyt Nekrasov tahtoo salata useaksi vuosikymmeneksi tiedot mainituista pankkitileistä. Maksaako Nekrasov veronsa mihinkään maahan?

Heidi Hautalan ja Andrei Nekrasovin hyvä partneri Mikael Storsjö kertoi oikeudelle Nekrasovin saksalaisista pankkitileistä ja pimeistä maksuista huvilaremontissa:
Nekrasovin salaiset saksalaiset pankkitilit ovat Luumäen remonttikiistan ja mahdollisten muiden yhteystyökuvioiden tähden hyvin tunnetut myös Mikael Storsjölle, maahantulojen laittomasta järjestämisestä tuomitulle suomenruotsalaiselle ns. yrittäjälle (Storsjön ansiotaso oli poliisin ja verottajan saamien tietojen mukaan kyseisinä vuosina reilusti alle 3000 euroa vuodessa).

Muistettakoon Nekrasovin pomosta, että juuri Boris Berezovski on ollut alusta alkaen keskeinen rahoittaja Movladi Udugoville ja tämän perustamalle islamististitaistelijoiden tiedotukselle Kavkaz-Centerille, jonka muodollisena kustantajana Mikael Storsjö on toiminut Beslanin kouluun tehdyn terrori-iskun jälkeen.

Nekrasov ja Hautala torjuvat epäluuloja salaliittoteorioita sepittämällä

Nekrasovin mukaan Heidi Hautalan kohun paisumisella on outo Venäjä-yhteys. Nekrasov paheksuu vihjailuja, jotka liittyvät hänen vaatimuksiinsa käräjäoikeudelle salata hänen pakkitiliotteensa.

Selostuksen perusteella syntyy päätelmä, että läpinäkyvyys (transparenssi) ei ole Nekrasovin ja Hautalan mukaan paras keino poistaa epäluuloa. Salaaminen ja juonikkaiden salaliittojen sepittäminen parantaisivat heidän mukaansa uskottavammin ministerin ja hänen miesystävänsä pääomaa. Nekrasov viittaa myös hänen Boris Berezovski-yhteyksiinsä.

Hellevi Mauno ja Anna Nuutinen raportoivat Iltasanomat-lehdessä Heidi Hautalan esittämistä väitteistä ”arkkivihollisia” vastaan. Hautala lausuu: - On ollut tiedossa, että tämä asia on ollut eräiden arkkivihollisieni, kuten pastori (Juha) Molarin ja Johan Bäckmanin tiedossa jo 2010 ja 2011, ja voin siitä epäillä, että tässä on haettu mahdollisimman suurta volyymia kun tämä aikanaan sitten tulee esiin.

Hautala ilmoitti, että hän ei aio erota ministerin virasta, ja pysymällä ministerin virassa hän tuottaa pettymyksen hänen arkkivihollisilleen.  Remonttimies kiistää olleensa minkäänlaisissa yhteyksissä Bäckmaniin tai Molariin. – En ole kumpaakaan ollut minkään näköisissä yhteydessä.

Iltasanomille Bäckman kertoo saaneensa ensi käden tietoa remonttiasiasta vasta nyt, kun remonttimies tuli itse julkisuuteen. Häntä Bäckman ei tunne lainkaan.

Samassa jutussa myös minä kerron, että en ole ollut missään yhteydessä remonttimieheen tai siivoojaan, vaikka olen tiennyt remontista vuodesta 2010 lähtien. Kerron Iltasanomille, että minulle soittanut mies oli muistikuvieni mukaan venäjänkielinen, mutta puhuimme suomea. Mies ei ollut kuitenkaan tämä remonttimies. En ole koskaan ollut remonttimieheen missään yhteydessä.

Itse asiassa ajattelin vuonna 2010 ja uudemman kerran 2011, että minulle tiedon antanut ulkomaalaistaustainen mies olisi mahdollisesti venäjää puhuva tshetsheeni, joka oli vihastunut Hautalaan. Hän osasi kuitenkin ilmaista asiansa myös suomeksi. Sain tiedon puhelimessa, joten en nähnyt henkilöä. Nyt on jo useita vuosia, enkä muista tapausta kovin seikkaperäisesti, sillä sain monia erilaisia puhelinsoittoja siihen aikaan.

Missä määrin Nekrasovin ja Hautalan uusin silmänkääntötemppu on vilpillinen tai vilpitön?

Heidi Hautalan ja Andrei Nekrasovin molempien vastaukset ilmentävät ja provosoivat jonkinlaista mielikuvitusta Kreml-johtoisesta kampanjasta ”meitä Kreml-kriitikkoja” vastaan, kuten Nekrasov ilmaisi asian: tuollaiset vastaukset syntyvät joko taktisista tarpeista (kääntää Hautalan oma skandaali Kreml-vastaiseksi propagandasodaksi)  tai vanha piika ja hänen miesystävänsä reagoivat vain molemmat tässä vallitsevassa stressissä jossakin määrin primitiivisen vainoharhaisesti. Mahdotonta on tapaamatta kasvotusten mainittuja henkilöitä arvioida sitä, missä määrin Nekrasovin ja Hautalan uusin temppu kääntää skandaali propagandasodaksi olisi vilpillinen tai vilpitön.

Suurin osa nettikeskustelijoista on vihaisia Hautalalle siitä, että hän yhä syyttää omista rikkeistään muita. Varsinkin, kun hän on nyt jopa todistanut olleensa tietoinen pimeän urakan vääryydestä jo 2010 - 2011. Monet nauravat Hautalan salaliittoteorioille. Politiikan ammattitoimittajat katsovat, että muut puolueet sallivat Halosen säilyä ministerinä, sillä Hautala syö Vihreiden kannatusta.


. . . . . . . .

 Juha Molari Юха Молaри GSM +358 40 684 1172; +358 44 275 8284
Työtön Teologian tohtori, BBA
 EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
 СМИ и Юха Молaри коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html