maanantai 29. huhtikuuta 2013

Juha Molari hakee töihin SUPO:lle


Arvoisa operatiivinen turvallisuusviranomainen Suojelupoliisi (SUPO).

Tämä on tietenkin huumorikuva, vaikka
asiani on vakava enkä kuvittele mitään
James Bond -meininkiä.
Lehdistössä on kerrottu, että Te satsaatte terrorismintorjuntaan ja aiotte palkata jopa 20 uutta työntekijää terrorismintorjunnan tehtäviin vuoden 2014 alusta. 

Ilmoitan täten kiinnostukseni tulla palkatuksi teidän älykkääseen organisaatioonne. Vaikka minua on julkisestikin leimattu ”arkkiviholliseksi” ja kaikeksi muuksi kauheaksi, niin olen aivan työtön monipuolisesta osaamisestani huolimatta. Työttömänä on toimeentuloni hyvin niukka. Teidän turvallisuusarvionne kertoo kuitenkin, että olen täysin luotettava mies kaikenlaisiin asiantuntijatehtäviin.

Tietysti tällainen julkinen ilmoitus työnhausta operatiivisen turvallisuusviranomaisen avautuviin tehtäviin on hämmentävä, koska ”salainen” ei näyttäisi pysyvän ”salaisena” julkisen ilmoitukseni jälkeen. Minusta tiedetäänkin jo julkisesti kertoa, että kertoisin kaikki pienetkin yksityiset salaisuudet julki blogissani. Niin minä menetin sen Iranin suurlähetystönkin kutsuman tehtävän, kun en uskonut kenenkään tahtovan pahaa minulle. Te olette kuitenkin tutustunut jossakin määrin minuun ja asioihini, joten tiedätte tai teidän pitäisi tietää tarkemmin, missä määrin minulle uskotut salaisuudet pysyvät salaisuuksina. Onko se vaara, että työttömänä miehenä riemastuisin liian paljon työpaikasta ja kertoisin sen heti kaikille niillekin, joita pitäisi tarkkailla ja joiden suhteen pitäisi kerätä analysoitavaa dataa?

Omana vahvuutenani voin luvata, että voin seurata varsin ketterästi venäjänkielistä uusnatseihin ja muihin turvallisuuden kannalta haastaviin ääriliikkeisiin liittyvää aineistoa, kun tiettävästi venäjänkielisen aineiston seuraamisessa on ollut SUPO:ssa joitakin haasteita. Ja olihan pappinakin rippisalaisuus ihan tunnettu seikka, joten organisaation julkisuuden ja salaisuuden vaatimuksiin osaan tietysti sopeutua sovitun mukaan.

Kunnioittaen, . . . . . . .

 Juha Molari Юха Молaри GSM +358 40 684 1172; +358 44 275 8284
Työtön Teologian tohtori, BBA
 EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
 СМИ и Юха Молaри коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html