keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Venäjän hallituksen virallinen lehti Rossiiskaja Gazeta ("Российская газета"): Kavkaz-Centerista tuli paheksuttu ja Suomi pelkää, että USA antaa maan kansainvälisten terrorismien rahoittajien luetteloon


Venäjän hallituksen virallinen lehti Rossiiskaja Gazeta ("Российскаягазета") 24.4.2013: Kavkaz-Centerista tuli paheksuttu ja Suomi pelkää, että USA antaa maan kansainvälisen terrorismin rahoittajien luetteloon


"Кавказ-центр" стал чужим. В Финляндии боятся, что США включат страну в списокгосударств, поддерживающих международный терроризм.


Lähde: Venäjän hallituksen virallinen lehti Rossiiskaja Gazeta (Российская газета)


Kavkaz-Centerista tuli paheksuttu. Suomessa pelätään, että Yhdysvallat antavat maan kansainvälisen terrorismin rahoittajien maitten luetteloon.
Suomen viranomaisten suhde tšetšeeniterroristien Kavkaz-Center –sivustoon on nopeasti muuttumassa.

Tähän saakka virallinen Helsinki on puolustanut ja jopa tukenut militanttien ”äänitorvea”, mutta nyt on aloitettu toimia sivuston sulkemiseksi. Muutama päivä sitten Suomen poliisi kääntyi tunnetun ihmisoikeuspuolustajan Juha Molarin puoleen, jotta tämä luovuttaa viranomaisille kaikki asiakirjat, jotka vahvistavat Kavkaz-Centerin laittoman toiminnan Suomessa.

”Olin yllättynyt. Kaksi vuotta sitten lähetin poliisille toistasataa sivua asiakirjoja, joissa oli tiedot terrori-sivustosta. Poliisi onnistui kadottamaan asiakirjat ja unohtamaan vaatimukseni. Terrori-isku Bostonissa palautti poliisin muiston”, - sanoi RG:lle Molari, joka on Suomessa aktiivisesti vastustanut Kavkaz-Centerin pyrkimyksiä.

Samaan aikaan sanomalehdet, jotka ovat lähellä Suomen viranomaisia, ovat julkaisseet useita artikkeleita, jotka avoimesti herättävät kysymyksen terroristien sivuston sulkemiseksi. ”Tsetseeniuutisia ja propandaa levittävää Kavkaz-sivustoa on Suomessakin yritetty sulkea, mutta sananvapauden nimissä se on saanut jatkaa. Saa nähdä, saako vielä jatkaa, jos Venäjän lisäksi sen sulkemista ryhtyy vaatimaan myös Yhdysvallat”- sanomalehti Iltalehti.  Samassa hengessä kirjoittaa ”Helsingin Sanomat”, joka varmasti osoittaa, millainen mieliala nyt vallitsee Suomen valtion käytävillä.

”Meidän poliitikkomme pelkäävät, mitä amerikkalainen media paljastaa Bostonin terroristiksi epäiltyjen yhteyksistä Doku Umaroviin ja Kavkaz-Centeriin. Meidän lainvalvontavirkamiehemme pelkäävät, että tämä sivusto voi liittää Suomen kansainvälistä terrorismia tukevien maiden joukkoon” – Molari sanoi. Hän pahoittelee sitä, että itse Bostonin terrori-isku ei säikytä, vaan amerikkalaisen median julkaisut pelottavat suomalaisia poliitikkoja.

”Se on haitallista Suomen imagolle ja vaarantaa yhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa”, sanoi ihmisoikeusaktivisti.

On selvää, että suomalaiset ovat vaikeassa asemassa. Vuosien mittaan he ovat demonstratiivisesti jättäneet ottamatta huomioon Moskovan väitteet Kavkaz-Centerin yhteyksistä kansainväliseen terrorismiin. Lisäksi Suomi on väittänyt, että maassa toimiva Kavkaz-Center on ruumiillistuma Suomen luonnollisesta sananvapaudesta ja demokratiasta.
Ehkä nyt Helsingin on pakko keksiä jostain uskottava tekosyy sulkea terrorismiin liittyvä sivusto. Ennen kuin päädytään tähän askeleeseen, ei saa kuitenkaan sallia, että russofobia juurtuisi suomalaiseen establismentiin. Mutta tällä kertaa russofobia on Suomen hyväksymää kujeilua julmuuksilla. 

Kommentti

Janus Putkonen, Verkkomedian päätoimittaja

"Tähän asti terroristien radikaali verkkosivusto Kavkaz-Center on sijainnut Suomessa poliittisessa ja jopa valtiollisessa erityisessä suojeluksessa. Luulen, että pian sivusto lopetetaan. Yhdysvaltain terrori-iskun monien uhrien takia tuskin kukaan uskaltaa kutsua Kavkaz-Centeriä ihmisoikeusjärjestöksi. On huomattava, että tämä sivusto olisi pitänyt sulkea monia vuosia sitten. Meidän hallituksemme ei kuitenkaan halua tunnustaa  ilmeisiä asioita: Tšetšenian militanttien ja niiden ulkomaisten rikoskumppaneiden liittymistä kansainnväliseen terrorismiin."   

Newsbalt 24.4.2013. Американцы заставляют финнов закрыть «Кавказ-центр»


Lähde: Newsbalt


Усадьба Урсы 24.4.2013: Американцы заставляют финнов закрыть «Кавказ-центр»


. . . . . . . .

 Juha Molari Юха Молaри GSM +358 40 684 1172; +358 44 275 8284
Työtön Teologian tohtori, BBA
 EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
 СМИ и Юха Молaри коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html