torstai 27. kesäkuuta 2013

Hartwall-areena alkaa suosia ripaskaa Karjala-laulujen sijasta?

"Karjala takaisin" -jääkiekkomusiikkia (JVG:n kappale) ilmeisemmin kohta lauletaan Suomen eräässä tunnetuimmista urheilupyhäköistä Hartwall-areenassa, jonka omistavat kuitenkin venäläiset, Vladimir Putinin lapsuudenystävät ja hänen judovalmentajansa. Tai ehkä laulut muuttuvat? Niin suomalainen ja venäläinen media ennakoi omistuksen muuttuvan keskellä Helsinkiä.

Venäläinen omistus tuo Hjallis Harkimolle rahaa, mutta varmasti urheiluihmiset pitävät urheilun korkeassa arvossaan. "Karjala takaisin" -laulut ja yltiönationalistinen uho alkavat kuitenkin tällaisten nykyajan reaaliteettien valossa kuulostaa entistä hullummilta.

Omasta puolestani toivotan siunausta uusille omistajille, olivatpa he mistä tahansa, sekä menestystä kaikelle urheilulle.

Veikko Saksi ja Pro Karelia lähettivät lehdistötiedotteensa kiinteistömyyntikieltolaista pari viikkoa sitten sähköpostilla. Tuo hanke siis epäonnistui: lakia ei tule. Lakisuunnitelma olikin kieltolainajoilta niin kuin itse kieltolain suunnittelijatkin. Tänään vastasin saamaani sähköpostiin:

"Hartwall-jääkiekkoareena keskeltä Helsinkiä (suomalaisten jääkiekko-ottelujen pyhäkkö) ja Jokerit-seura myydään venäläisille. Suomen jääkiekko ei lopu hallissa, jonka omistajat ovat urheiluihmisiä. Mutta Suomi-huudot kuuluvat jatkossa penkeistä ja hallista, jonka omistaa venäläiset. Harkimo ja Kummola ovat tukeneet tätä nykyaikaiseen maailmaan sopeutuvaa ratkaisua. "Prokarelistien" kiinteistömyyntikiellot eivät näytä juuri miellyttävän ja vaikuttavan. Veikko Saksi saa jatkossa tanssia ripaskaa Hartwall-areenassa."

Ja jos vanhat kieltolain miehet eivät tahdo katsoa vanhempien upseerien laulua, niin tässä on nuorempi venäläinen nainen Marina Devyatova tahdittamassa Kalinkaa. Häntä on kaunis katselsella niin kuin myös suomalaisten kieltolain aikaisten miesten täytyy tunnustaa - ja ehkä tämä kaunis kuva sielussaan he saavat pehmeästi siirtyä oman aikamme maailmaan ja sen liiketoimintaan:


Lisätietoja:

MTV 3
Iltasanomat
Komsomolskaja Pravda


. . . . . . . .

 Juha Molari Юха Молaри GSM +358 40 684 1172; +358 44 275 8284
Työtön Teologian tohtori, BBA
 EMAIL juha.molari-ÄT-mail.ru (-at-= @)
 СМИ и Юха Молaри коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html