torstai 20. kesäkuuta 2013

Kun SUPOlta loppuvat menetelmät seuraamiseksi?

Suomen Suojelupoliisin Antti Pelttari ja Petri Knape ovat olleet ihan oikein julkisuudessa tuskailemassa, että Suojelupoliisilla ei ole riittäviä oikeuksia kansalaisten seuraamiseksi. http://www.talouselama.fi/uutiset/supo+haluaa+seurata+sinua+tarkemmin+verkossa/a2191293

CIA-agentiksi Helsingin Sanomissa leimatun Johannes Virolaisen avustajana toimi venäläinen mies George Paile, joka jo kymmenen vuotta sitten väitti minulle, että Suomen poliisi puhuu "oikeuksista", mutta käytännössä toimivat myös omavaltaisesti.

Suojelupoliisi on seuraamassa Viron Kapon ja amerikkalaisen NSA:n käytäntöjä muuttuen entistä enemmän poliittiseksi poliisiksi, informaatiosodan toimijaksi. Nyttemmin on käynyt ilmi, että NSA:n selitykset harjoittamalleen urkinnalle ikäänkuin terrorismin vastustamiseksi olivat kaunista satua hyväuskoisille hölmöille. Suomessa on poliittinen tarkkailu vahvistunut yhdessä Supon ulkomaisten kumppaneiden rinnalla - melkein jo aseveljinä niinkuin Suomi joskus Hitlerin Saksan rinnalla.

Mahtanee Suojelupoliisia ärsyttää, kun meikäläisestä pienestä ihmisestä he eivät edes parhaalla urkinnallaan saa muuta tietoa irti kuin pitkäaikaistyötön ihmisloinen, joka pelailee jalkapalloa poikansa kanssa. Ministeri Heidi Hautalan häkellyttäville sanoille "arkkivihollisista" ja Andrei Nekrasovin tai Finrosforumin puheille "Kremlin agenteista" ei löydy mitään perustetta. Ei nykyisillä oikeuksilla tutkia, ei löydy edes luvattomien urkintatietojen avulla.

Pahaltahan kansalaisten seuranta tuntuu etenkin oletettavissa olevassa lähitulevaisuudessa, kun Supo kadottaa kokonaan kyvyn tarkkailla kontaktejani, puheitani ja liikkumistani. Pankkikortti, puhelimen paikallistamistiedot, internet-liikenne ja kaikki näköhavainnot taas katoavat pitkäksi aikaa. Poliittista peliä turvaava valvontatyö estyy vakavasti, kun pitkäaikaistyötön ihmisloinen ei ole seurattavissa. Meitä köyhiä työttömiä on kymmeniä tuhansia. Millaisen vallankumouksellisen voiman me voimmekaan muodostaa?

Minua ärsyttää erityisesti pitkäaikaistyöttömänä ihmisloisena se, että poliisi on rahan ja mahdin turvaamista varten, mutta ei meidän köyhien turvaksi lainvalvontaa varten. Milloin köyhä saa asiansa kuulluksi, jos hän kääntyy poliisin puoleen. "Mikään yleinen etu" ei anna aihetta tutkimuksen aloittamiselle. Niin köyhä saa vastauksensa.
. . . . . . . .

 Juha Molari Юха Молaри GSM +358 40 684 1172; +358 44 275 8284
Työtön Teologian tohtori, BBA
 EMAIL juha.molari-ÄT-mail.ru (-at-= @)
 СМИ и Юха Молaри коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html