perjantai 21. kesäkuuta 2013

Raikas, reipas ja raitis olo juhannuksena

Juhannusaatto ei estä, vaan mahdollistaa terveellisen liikunnan! Aamulla ohjeistin kymmenen vuotiaalle pojalleni (ja itselleni) alaselkää ja lonkkia varten notkeus- ja voimaharjoituksen. Sitten lähdin hänen ja kolmivuotiaan pojan kanssa jalkapallokentälle harjoittamaan harhautuksia, laukauksia, juoksua ym. Vieressä monipuolinen leikkikenttä tarjosi lisää virikkeitä.

Iltapäivällä - äidin saavuttua töistä poikien luo - pääsen harjoittaa maastojuoksua kymmenen vuotiaan kanssa. Viiden kilometrin maastojuoksu mäkisessä maastossa tekee hyvää meille molemmille. Sää on kuitenkin tänään kuuma, joten pitää ottaa juoksu lapsenmielisesti.

 Hyvän kuntoilun jälkeen on raikas, reipas ja raitis olo mennä useamman venäläisen perheen luo viettää Johannes Kastajan päivää. Meillä on hyvä juhannus,  ja lauantaina aamulla jatkuu urheilu tavalliseen tapaan.

 Juhannuksen viettoon on osallistunut perinteisesti sellaisia venäläisiä vanhempia, jotka ovat joutuneet Suomessa perusteettomasti viranomaisten vainon kohteeksi. Heistä ei ole juuri puhuttu julkisesti Suomessa, mutta asiat on uutisoitu Venäjällä.