keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Venäjän hallituksen virallinen lehti arvioi Putinin Suomi-vierailua. Victor Kolyvansky: Putin Suomessa.

Venäjän hallituksen virallinen lehti arvioi Putinin Suomi-vierailua. 
Victor Kolyvansky: Putin Suomessa.

Lähde: Rossiiskie Vesti, 20-26.6.2013, numero 14-2.
 
Автор - Виктор Колыванский.Путин в Суоми«Российские Вести»20 - 26 июня 2013   № 14-2 (2121)
http://rosvesty.ru/2121/upravlenie/9027-putin-v-suomi/
Tiistaina Venäjän presidentti Vladimir Putin teki virallisen vierailun Suomeen.

Venäjän presidentti neuvotteli suomalaisen kollegansa Sauli Niinistön kanssa lähellä Turkua Kultarannan kesähuvilalla. Neuvotteluissa solmittiin kolmesta kokonaisuudesta: taloudellisten, tieteellisten ja liikenteellisten yhteyksien kehittämisestä. 

Niinistö sanoi viisumien myöntämisen helpottamisesta: ”Vuoden lopussa avaamme 10 uutta viisumihakemusten vastaanottopistettä Venäjälle”.

Moskovalle tämä järjestely uusien pisteiden avaamisesta ei ole kuitenkaan mieluisa, sillä Venäjä pyrkii täydellisesti viisumivaatimusten poistamiseen Euroopan Unionin kanssa.  

Suomalaiset ovat huolissaan Venäjältä saapuvien turistivirtojen vähentymisestä. Turistivirtojen vähentyminen alkoi niistä skandaaleista, kun venäläislapsia oli erotettu heidän perheistään Suomessa. Putinin mukaan tilanne on alkanut nyt normalisoitumaan. Venäläisten virkailijoiden ja Suomen sosiaalityöntekijöiden yhteistyö on lopettanut syrjivät toimenpiteet, joita oli tehty venäläisiä äitejä vastaan.  

Presidenttien välisiä rauhallisia ja ystävällisiä neuvotteluja haittasivat kuitenkin suomalaisten kansallismielisten ja russofoobikkojen toimet.

Kansainvälinen kansalaisjärjestö Amnesty International oli valmistanut Putinin Suomen-vierailua varten bannerin, jossa luki suomen ja venäjän kielillä "Putin, miksi sinä pelkäät?". Tämä banneri oli Suomen presidentin kesäasunnon Kultarannan edustalla. Kultarannassa valtionjohtajat kävivät neuvottelunsa.  

Myös Suomen suurimmassa sanomalehdessä Helsingin Sanomissa julkaistiin Putinin kuva sekä samainen teksti "Putin, miksi sinä pelkäät?". Lehden toimittaja Riikka Venäläinen kertoi, että mainos oli annettu Amnesty Internationalille ilmaiseksi.  Venäläisen mukaan tätä käytäntöä sovellettiin, koska lehti yhtyi kampanjan ajatukseen – tässä tapauksessa sananvapauden ajatukseen. 

On huomattava, että Suomessa Helsingin Sanomat nöyristelee täysin Suomen hallitusta.  Lehteä kutsukaankin ”hallitukseksi”. Sanomalehti arvosteli ankarasti Suomen toisinajattelijoita, koska nämä olivat kannattaneet tiiviimpää yhteistyötä Venäjän kanssa. Jos toimittajat eivät hyväksy kyseistä ankaraa linjaa, heidät irtisanotaan lehdestä. Helsingin Sanomat edistävät aktiivisesti ajatusta Suomen liittymisestä Natoon. Ja myös sanomalehti pitää tarpeellisena jatkaa venäläisten perheiden painostusta Suomessa. 
Kirjoittaja - Victor Kolyvansky


(epävirallinen käännös: Juha Molari)

. . . . . . . .

 Juha Molari Юха Молaри GSM +358 40 684 1172; +358 44 275 8284
Työtön Teologian tohtori, BBA
 EMAIL juha.molari-ÄT-mail.ru (-at-= @)
 СМИ и Юха Молaри коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html