tiistai 2. heinäkuuta 2013

"Juna meni jo". Miksi Venäjä menetti Aleksandr Barkovin?

"Juna meni jo". Aleksandr Barkov olisi ollut kiinnostunut Venäjän jääkiekosta, mutta Venäjällä kukaan ei osoittanut oikeaan aikaa kiinnostusta nuorta lahjakkuutta kohtaan. http://m.sovsport.ru/gazeta/article-item/621028

Minun mielestäni Venäjän valtiollisten edustajien ja urheilujohtajien pitäisi luoda dynaamisempi instrumentti venäläisten maamiesten tukemiseksi Venäjän rajojen ulkopuolella mm. Suomessa. Suomeen ovat muutamat venäläiset urheiluaktiivit perustaneet venäjänkielisen urheiluliiton Da-Sport, mutta sen toiminta ja resurssit ovat niukat, lisäksi liitto ei kykene vastaamaan niiden venäläisten tarpeisiin, jotka urheilevat suomenkielisissä urheiluseuroissa. Da-Sport syntyi hyvin kunnioitettavista tarpeista tukea venäjänkielisten urheilua Suomessa, jossa venäjänkieliset urheiluihmiset olivat kokeneet nuorten urheilijoiden kohdanneen jopa diskriminaatiota. 

Ehkä jo olemassaolevien järjestelmien (kuten Da-Sport) vahvistamisen avulla tai uusien organisaatioidn avulla, mutta joka tapauksessa  tarvitaan dynaamisempi instrumentti Venäjän intressien kehittämiseksi ja venäläisten nuorten menestyksen tukemiseksi. Venäjän valtion virallisten edustajien olisi nähtävä urheilu osaksi kulttuuria, jota Venäjän on merkittävää tukea myös täällä venäläisten maanmiesten keskuudessa.

 Lajeittain olisi eduksi, jos Suomessa asuvat venäläiset nuoret urheilijat ikäryhmittäin kokoontuisivat Venäjän valtion, Venäjän urheiluliiton/mahtiseurojen ja Gaspromin sponsoroimana yhteiseen urheilutapahtumaan, parempi jos kasvotusten urheiluhenkisesti eikä vain virtuaalisesti, niin että yhteyksiä rakentuisi ja yhteinen tuki vahvistuisi. Samaan yhteyteen rakentuisi hyvin informaation ja ehkä stipendi-järjestelmän rakentaminen. 

En tiedä, onko kyse ollut rahan vai motivaation puutteesta, kun Venäjä menetti nyt Aleksandr Barkovin ja monet muut nimet myös yhä uudestaan hukataan, ehkä moni lahjakkuus jää syttymättä, kun olot Suomessa häiritsevät menestyksen löytämistä. Urheilubisnes on miljoona bisnes, valtiolliset organisaatiot ja suuret sponsorit ovat mukana urheilumaailmassa. Siksi luulisi, että Suomessa asuvien venäläisten nuorten urheilijoiden kannustamiseksi olisi resursseja luoda monitorointi- ja stipenttijärjestelmä, joka toisi myös kunnioittavasti esille.Venäjän valtiollisia kasvatuksellisia ja kulttuurisia tavoitteita sekä tekisi tunnetuksi hyviä verkostoja.

Kenet Venäjän urheilu menettää Barkovin jälkeen? Enkä minun poikani, ehkä kymmeniä muita venäläisiä Suomessa ja muualla?