keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

KELA:n järjestelmä toimii hyvin myös dissidentin parhaaksi

Lauantaina kirjoitin internetin välityksellä Kelan nykyaikaisen järjestelmän avulla jatkohakemukseni peruspäivärahaa varten. Tänään keskiviikkona 31.7.2013 saapui peruspäiväraha pankkitililleni ja huomenna torstaina 1.8.2013 saapuu peruspäivärahan jälkeen maksettava työmarkkinatuki pankkitililleni. Järjestelmä toimii todella joustavasti ja sujuvasti.Peruspäivärahaa maksetaan parin vuoden määräajan, minkä jälkeen työtön siirtyy työmarkkinatuelle, jos hän ei ole löytänyt työtä tämän kahden vuoden aikana. Minulla tapahtui tämä murros, mutta murros ei aiheuttanut katastrofia niukoissa oloissani, jossa on jo muuten kamppailua sen puolesta, että rahat riittäisivät maksuihin. Sain tänään loppuerän peruspäivärahasta ja maksoin 150 euroa visakorttivelkaa.

Työttömyys ei ole normaalia aikaa

Tietenkään työttömyys ei ole normaalia aikaa. Työttömyys on epänormaalia aikaa erityisesti minulle, joka viisi vuotta teki kokoaikaisesti kahta eri työtä ja tämänkin jälkeen teki IT-opintoja ja tohtoriopintoja kokoaikaisen työn ohessa. Olen aina tottunut työskentelemään tehokkaasti, mutta nyt en voi sen enempää tehdä työtä kuin opiskellakaan. Tietysti teoriassa opiskelu olisi mahdollista, mutta oppilaitoksessa opiskelu merkitsisi minulle peruspäivärahan ja työmarkkinatuen päättymistä. Pelkällä opintorahalla ei valitettavasti enää nykytilanteessa elä. En voi tehdä sokeaa hyppyä minimaalisesta työmarkkinatuesta opintorahalle. Muussa tapauksessa opiskelu uuden tutkinnon suorittamiseksi olisi sekin parempaa kuin työtön tekemättömyys.

En löydä mitään hyväksyttävää perustetta omalle työttömyydelleni: olen aina tehnyt työni enemmän kuin ahkerasti, niin kirkossa kuin bensa-asemalla tai sanomalehden palveluksessa tein työni kysymättä ja valittamatta, jos oli jopa vapaapäivä. Fyysinen kuntoni ja henkinen suorituskykyni on ollut aina korkea, mitä osoittavat myös terveelliset elämäntapani, urheiluharrastukseni ja monet opintoni. Jos ja kun lähes 50 vuotta vanhaa miestä pidetään liian "vanhana" töihin, tämä on käsittämätöntä, kun useimmat työnhakijat ja -tekijät ovat fyysiseltä kunnoltaan huomattavasti heikompia kuin minä. Kovin moni ei juokse 12 minuutin Cooper-testissä yli 3000 metriä, mutta minä juoksen jopa erittäin reilusti yli ja useamman kerran peräkkäin!

Minä olen ollut monien epäasiallisten ja rikollisten parjausten kohteena jo vuosi kaudet. Noiden parjausten sisällöt ovat selvästi valheellisia ja halventavia. Parjausten tähden on jätetty useita rikosilmoituksia. Rikolliset on myös selvästi osoitettavissa. Julkinen parjaus ei ole kuitenkaan päättynyt. Poliisi ei ole osoittanut sellaista oikeudenmukaista yhdenvertaista menettelyä rikosten tutkinnassa kuin sen tulisi harjoittaa Suomen lain ja erityisesti poliisilain vaatimuksista. Sitä vastoin KELA toimii täysin virheettömästi myös dissidentin hyväksi. Itse asiassa olen saanut KELA:sta aina vain kiitettävää ja täydellistä palvelua, ihmiset ovat sielläkin inhimillisiä ja ystävällisiä (toisin kuin yleensä väitetään täysin epäasiallisesti).

Poikkeusolot

Elämäni jatkuu tällä tavalla poikkeusoloissa, työttömänä. Työttömyys merkitsee valitettavasti ennen kaikkea vähärahaisuutta.

Toistaiseksi olen saanut juuri ja juuri kuin ihmeen avulla hoidettua kaikki velvoitteeni maksaa laskuni. Suurin haasteeni on syksyllä selvitä poikani jalkapalloseuran harjoittelumaksusta.

Työttömyys on merkinnyt myös mahdollisuutta osallistua poikani liikuntaharrastukseen ja lasteni hoitamiseen ylipäätänsä. Tällä hetkellä elän poikani harrastuksen suhteen poikkeusaikaa, sillä poikani on äitinsä kanssa Venäjällä odottamassa uutta Venäjän passia. Venäjän uusa passi valmistuu noin 5 viikon odotusajan jälkeen, lopulta viikko Suomen koulujen alkamisen jälkeen. Tämän odotusajan poikani on etsinyt jalkapallokenttiä Venäjällä, mutta avoimien kelvollisten jalkapallokenttien löytäminen on ollut erittäin kova haaste. Tietysti Venäjän passin omistaminen luo lisää mahdollisuuksia tulevaisuutta varten, kun hänellä on jo Suomen passi. Kaksoiskansalaisuus on pelkästään hyvä asia. Kunnon isänä tahdon pojalleni vain parasta tulevaisuutta.