lauantai 13. heinäkuuta 2013

Kirkosta eroamiset ovat Kirkon mahdollisuus

Suomen evankelisluterilainen kirkko on saanut Jumalan hyvyydessä koettavaksi ja kärsittäväksi jäsenten paon, kirkosta eroamiset: Jumala tarjoaa hyvyydessään tämän armollisen kutsun palata kirkollisesta pelistä uskolliseksi Jumalan valtakunnalle.

 Pahemmassa tapauksessa tämän hetken menettäminen on tuhoutuvan evankelisluterilaisen kirkon viimeinen voitelu: katedraalit romahtavat kiviraunioiksi, joiden mitä ihmeellisimmät arkkitehtuuriset kuviot eivät pelasta, jos ja kun Jumalan evankeliumin puhdas saarna on kadonnut.

 Evankelisluterilaisesta kirkosta eroaminen tulisi ottaa teologisesta näkökulmasta Jumalan johdatuksena: itse kirkon Herra on antanut tämän mahdollisuuden, kutsun parannukseen, jota kirkkobyrokraatit ja -järjestelmä tarvitsee hengellistä uudistumista varten.

 Kirkon byrokraattien täytyy miettiä, onko evankelisluterilainen kirkkojärjestelmä veronkanto-oikeuksineen näiden byrokraattien elättämistä varten vai jotain Suurempaa Tarkoitusta varten.

 Minun mielestäni Jumalan valtakunta ei ole lainkaan uhattuna evankelisluterilaisen kirkon jäsenkadon seurauksena. Muutamien kiviraunioiksi jääneiden tyhjien kirkkojen myyminen yökerhoiksi tai ravintoloiksi ei mitenkään horjuta Jumalan valtakuntaa, sillä noissa kirkoissa oli jo aiemmin ilmeiset pelkät tyhjät kuoret ilman Henkeä.

Minä olen eronnut evankelisluterilaisen kirkon veronkeruujärjestelmästä jo kaksi vuotta sitten. Minua on ärsyttänyt tuossa niin sanotussa kirkossa erityisesti koreiluun ja korkeaan asemaan piiloutuva ateismi sekä kirkkobyrokraattien pitkä vastenmielinen poliittinen traditio. Liityin kaksi vuotta sitten Venäjän ortodoksisen kirkon jäseneksi.

Todellinen Kristuksen Kirkko  eroaa Hengen, opin, käytäntöjen ja etiikan puolesta teeskentelevästä byrokraattien ja poliitikkopelureiden ohjaamasta evankelisluterilausesta kirkkoinstituutiosta, jota usein kutsutaan erheellisesti yleistäen sanalla "kirkko" (so. Kristuksen omat). Voisi sanoa myös selvemmin, että kansankirkosta eroamiset eivät uhkaa Jumalan valtakuntaa, Kristuksen tosi Kirkkoa, josta uskontunnustus lausuu.