tiistai 27. elokuuta 2013

Alkavatko torstaina vapaan maailman iskut USA:n hirmuvaltaa vastaan?

Alkavatko torstaina ympäri maailmaa vapaan maailman iskut USA:n suurlähetystöjä vastaan, jos USA iskee ohjuksilla Syyriaa vastaan ilman YK:n lupaa?

Jos USA iskee Syyriaan, niin Syyrialla ja Syyrian ystävillä on legitimiteetti kaasu- ja myrkkyiskuihin Amerikan Yhdysvalloissa missä tahansa kaupungissa ja kylässä niinkuin myös nettihyökkäyksiin mitä tahansa amerikkalaista firmaa ja instituutiota vastaan. Sodassa tappaminen on molemminpuolinen brutaali oikeus. Amerikkalaisilla ei ole mikään suurempi oikeus tappamiseen ohjuksilla kuin kenelläkään muulla.

Ennakkotietojen valossa näyttää valitettavasti siltä, että Venäjä ja Kiina eivät iske USA:ta ja sen erilaisia liittolaisia vastaan mahdollisen Syyria-pommituksen jälkeen, vaan Venäjä ja Kiina tyytyisivät vain paheksumaan vakavasti, vaikka tietävät USA:n strategisen sodan tarkoitukseksi pelinappuloiden kerääminen Irania vastaan ja pitemmällä perspektiivillä Euraasian alueen hegemonia mukaanlukien Venäjän ja Kiinan aseman heikentäminen.

Epämääräiset väitteet Syyrian laillisen hallinnon syyllisyydestä myrkkykaasujen käyttöön omaa kansaa vastaan on ilmeisen selvästi valheellinen tekosyy. Syyrian hallinnolla on aseellinen ylivoima aivan riittävä, että amerikkalaisten, Al-Qaidan ja arabiliiton aseistama ja kouluttama kapinajoukko ei voi murtaa armeijaa. Siksi Syyrian hallintoa vastaan taistelevan sekalaisen kapinajoukon menetelmänä on ollut lähinnä terroriteot. Syyrian hallinto ymmärtää varsin hyvin, että tällaisessa tilanteessa hermomyrkkyjen käyttö omaa kansaa vastaan olisi aivan varma USA:n odottama "näyttö" voimakeinoille. Ei Syyrian hallinto eikä kenenkään muunkaan hallinto ole niin tyhmä taktisesti, että antaisi tuollaisen "riittävän syyn" kuin tarjottimella USA:lle, jonka aseteollisuuden tiedetään etsineen uutta sotakohdetta pörssikurssiensa kohottamiseksi. Tietysti siinä typerässä tilanteessa, jossa USA ehkä ryhtyisi iskuun, voi olettaa, että USA kohtaa historiansa ensimmäisen ja pahimman hermomyrkkyiskut. Sota on silloin julmasti molemminpuolinen.

Omasta puolestani toivon tietenkin Amerikan ja sen satelliittien malttia. Kristillinen usko opettaa yksiselitteisesti "älä tapa". Jos Amerikka tappaa, niin ehkä Syyria ei hajota Amerikkaa, mutta kyllä sodan herrat joutuvat aina viimeistään tuomiolle Kaikkivaltiaan Jumalan edessä, jolle ei auta valehtelut. Niin Obama jää myös Jumalan tuomiolle yhdenveroisesti kaikkien mahdollisten syyrialaisten uhrien kanssa.

Minä itse tyydyn arvioimaan ihmisten ja valtiollisen johdon julmuutta toisia ihmisiä vastaan. Arvioni ovat inhorealistisia ja ehkä ärsyttäviä, mutta vain verbaalisia skenaarioita ja tilannearvioita. En toivo kenenkään väkivaltaa enkä osallistu mihinkään mielenosoitukseenkaan asioiden johdosta. Pahoittelen läntisen jälkikristillisen maailman antikristillisyyttä ja julmuutta. On käynyt niinkuin Jeesus kertoi vertauksen: huone oli jo puhdistettu, mutta sitten huone täyttyi entistä suuremmasta määrästä saastaisia henkiä.