perjantai 30. elokuuta 2013

Sisäministeri Päivi Räsänen ei ehdottanut SUPO:n lakkauttamista

Suomessa on Pohjoismaiden pienin turvallisuuspoliisi. SUPO työllistää vähän yli 200 henkilöä. Nämä kymmenet miljoonat eurot olisi voinut kohdentaa myös johonkin reaaliseen lakkauttamalla SUPO.

Itse olen ollut ja olen edelleen lakia ja virkavaltaa kunnioittava henkilö. En ole siis mikään anarkisti! SUPO:n lakkauttaminen perustuu tarveharkintaan.

Suomea ei uhkaa mikään, mitä ympäristöministeriö, pelastuslaitos ja puolustusvoimat eivät voisi hoitaa asianmukaisella tavalla. Suomessa ei ole vieraan vallan vakoojia sen todellisemmin kuin keijuja ja humanoideja, vaikka kaikille näille riittää omat kulttinsa ja uskovaisensa. Toki voidaan puolustaa SUPO:n määärärahaa yhdenvertausuudella uskonnollisten yhteisöjen (kirkon) määrärahoihin.

Tietyt suomalaiset kokevat psyykkisistä syistään tarpeelliseksi sepittää vakoilutarinoita, joiden premissinä on tietysti uskottelu omaan merkittävyyteen.  Tuosta sairaasta psyykestä ja itsetehostuksesta nousee ensimmäinen argumentti SUPO:n olemassaololle. En kuvittele kuitenkaan, että pienissä piireissäni olisinkaan voinut kohdata vakoilijoita - ainakaan vieraiden valtojen hyväksi toimivia - mutta myöskään laajemmin yhteiskuntaamme katsojana miehenä en näe edes parhaassa mielikuvituksessa mahdolliseksi, että vieraat vallat lähettäisivät Suomeen minkään sortin vakoojia. Eikö valtiolle tulisi halvemmaksi ostaa psyykelääkkeet vakoilijoita näkeville sairaille suomalaisille?

Toinen syy vakoilutarinoissa on perustella vastavakoilun tarvetta ja riittävää budjettia. Työntekijöiden pitää perustella oma tarpeellisuus uhkakuvilla! Todellisuudessa ainoa reaalinen, jossa SUPO on ollut aktiivinen, on SUPO:n työntekijän seksiaktit työtoverinsa kanssa työautossa. Onkin sanottu, että turhautuneisuutta ja toimettomuutta paeten organisaation työntekijöistä valtaosa harjoittaisi jonkinlaista seksiä virassaan.

Suomessa terrorismin torjuntaan ei tarvita SUPO:a, vaan KRP riittää. Ja SUPO on itsekin vuodesta toiseen antanut lausuntonsa, että mitään uhkaa ei ole näköpiirissä Suomea vastaan. Poliittinen tahto riittäisi Beslanin terrori-iskuun linkittyvien ihmisten saattamiseksi kansainvälisten sanktioiden mukaiseen vastuuseen.

Poliisin päivänä ilmaisen myös tyytymättömyyteni poliisin toimettomuuteen tutkia jättämiäni toistakymmentä rikosilmoitusta. Ainakaan SUPO:lle annettavat tarpeettomat rahat eivät lisää ihmisten tyytyväisyyttä arjessa niukkojen resurssiensa kanssa kamppailevaa, suhteellisen tehotonta paikallispoliisia kohtaan. Mielikuvituksiin on rahaa, mutta ei kansalaisten palveluun!. . . . . . . .

Juha Molari Юха Молaри
GSM+358 40 684 1172
Teologian tohtori, BBA
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html