sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Miksi Arja Paananen suosittaa "simopietiläisiä" eli pakomatkaa Venäjältä?

Arja Paananen (tunnettu russofobi Venäjä-toimittaja) on kirjoitellut kaiken muun jälkeen hurjaa, pelottavaa tarinaa nuoresta Suomessa syntyneestä miehestä, jolla on myös Venäjän sisämaan ja ulkomaan passit. Iltasanomissa Paananen kertoo tarinan Suomessa syntyneestä ja Suomessa asuvasta miehestä, joka kävi Suomessa varusmiespalvelun, mutta joka ei saanut uusittua Venäjällä Venäjän passiaan, koska hän ei ollut käynyt Venäjän armeijaa. Venäjän armeijasta ei tullut vapautusta Suomen armeijan perusteella. Paanasen seikkailutarina jatkuu miehen pakomatkalla takaisin Suomeen.

Paananen näyttäisi kehittelevän pelkoja Suomessa asuvia niitä venäläisiä vastaan, jotka ovat säilyttäneet myös rekisteröintinsä Venäjällä. Nyt tarina koskee armeijan käynnin velvollisuutta, ehkä Paananen keksii uusia tarinansa aiheita myöhemmin motivaationsa kanssa johdonmukaisella linjalla.

Miksi russofobitoimittajia ärsyttävät Suomessa asuvien venäläisten oikeudet Venäjällä, sisämaan passin ja rekisteröinnin seuraukset?

Olisi mahdollista yleisesti arvailla, että ehkä lääkäreiden ja psykologien pulan takia Suomessa on liikaa Russofobeja. Toinen mahdollinen selitys russofobialle lääkäripulan rinnalla on se, että Suomessa on liikaa "toimittajia", jotka levittävät tuota sairautta kansakunnan tajuntaan. Paanasen kirjoittelu on kuitenkin syntynyt hyvässä ymmärryksessä harkitun päämäärän puolesta. Teksti ei ole psykoottisesti sekavaa. Joku muu syy täytyy olla tarinankerronnalle.

Tietysti tarkoituksena on kehittää toimittajien avustuksella Suomessa asuvan venäläisväestön keskuuteen ilmapiiri, jossa vain yksi suuri ja mahtava Suomi alistaa henkensä ja valtansa alle kaikki. Siksi Venäjän passia varten tarvitaan pelottavia tarinoita, joiden todenperäisyyttä ei kukaan viitsi, osaa tai ennätä tarkistaa.

Paanasen kirjoittama tarina ("story") opettaa "simopietiläiset" eli paeta Venäjältä jo ennen ja ilman oikeudellista laillista päätöstä. Itse asiassa tarina ei opeta kääntymään sen enempää Venäjän kuin Suomen valtiollisten viranomaisten puoleen. Tarinassa mies ei pyytänyt edes Suomen suurlähetystön tukea!

Kaikki armeijat pelottavat, Suomenkin armeijasta vapautuu ennen palvelua tai keskeyttää palvelun noin puolet ikäryhmästään. Kuolemaan johtavia onnettomuuksia on Suomen helpossa armeijassa suhteessa yhtä paljon kuin Venäjän. Venäjällä ei ole kuitenkaan ainoa keino "pako", vaan miltei 90 % ikäryhmästään on vapautunut erilaisen harkinnan perusteella. Tällöin vapautumiselle on laillinen päätös.

Viidestä tuntemastani venäläisestä miehestä, joilta olen kysynyt asiaa, tilasto on 3-2 armeijan hyväksi: yksi kävi urheilijoiden armeijan Venäjällä, yksi ilmeisen normaalin (silloin kaksi vuotta, mutta nykyään Venäjän armeija on yksi vuosi) ja kolmas teki jonkun tutkimustyön erityistehtävänä ja kaksi vapautui astman vuoksi. Miksi siis nykyisen kohtuullisen tilanteen vallitessa pelotellaan Suomessa asuvia venäläisiä turhilla tarinoilla?

Mielestäni pelottelu on Suomen viranhaltioiden de-russofikaationkin alle alistamista, etteivät venäläiset suojelisi omia Venäjän oikeuksiaan. Arja Paananen on tarpeellinen toimittaja Suomi-hegemonian rakentamiseksi pelottavien tarinoiden avulla. Paananen ei tietenkään sanallakaan arvioi vastavuoroisesti Suomen varusmiespalvelun ongelmia ja protesteja eikä varusmiespalveluksen kunniakasta isänmaallisuutta yhtä hyvin Venäjän kuin Suomen hyväksi.