perjantai 13. syyskuuta 2013

Teologi Arto Luukkanen ei ole asiantuntija Storsjö-skandaalissa

Teologi Arto Luukkanen ei ole millään tavalla perehtynyt aiheeseen, hän ei ole osoittanut mitään asiantuntemusta terrorismiin liittyvissä kysymyksissä. Luukkasen tutkielmat eivät ole edes sivunneet terrorismia. Luukkasella ei ole mitään referenssejä haastatteluista tai julkaisuista ulkomaisessa mediassa, koska ulkomainen media ei ole kiinnostunut Luukkasen selityksistä. Siitä huolimatta YLE poimi Arton lausunnonantajaksi Mikael Storsjö -skandaalissa. YLE halusi nyt "propagandistin".

 Vaikea on arvata, millä ja kenen mandaatilla Luukkanen puhuu mörkö- ja kummitusjuttunsa Venäjää vastaan tässä tilanteessa. Iso-Britannian lukuun, vai ihan Suomen lukuun? Joka tapauksessa vastuu jää pelottavasti täysin kuulijalle, kun Arto sepittää puolustelevan tarinansa "tavallisen" suomalaisen Mikael Storsjön hyväksi.

Arto Luukkanen on tarinoidessaan jättänyt kokonaan tiedostamatta senkin, että Storsjön Kavkaz-Center on jo ollut nimetty Al-Qaida-terrorismilistalla. Viime vuosien aikana tapahtuneet useat pidätykset ja ilmiannot ovat täydentäneet tiedostoa Kavkaz-Centerin toiminnasta paljon enempänä kuin pelkkänä tiedotusvälineenä, jossa "toimittajat" iskisivät vain tarinoitansa. Luukkanen osoittaa täyden tietämättömyytensä esitutkintapöytäkirjoistakin, jotka Suomen viranomaiset ovat tehneet Suomeen kuljetetuille "pakolaisille". Nuo poliisipaperit olisivat kertoneet selvästi ja avoimesti myös rahoitusmekanismeista ja -järjestelmistä.

Arto Luukkanen ei edusta mitään asiantuntemusta tässä asiassa ja siksi hänen esiintymisensä häpäisee sekä Helsingin yliopistoa että kansainvälistä yhteisöä YK, joka on jo määritellyt Kavkaz-Centerin terroristijärjestön toiminnalliseksi osaksi.

Vaikenemalla YK:n hyvästä harkinnasta, kun Kavkaz-Center ymmärrettiin määrittää terroristijärjestön osaksi, Luukkanen ja suomalainen media näyttävät keskisormea kansainväliselle solidaarisuudelle.

Nyt täydennyksessä olisi ollut kyse operatiivisia toimia helpottavasta selvennyksestä, jonka aiempi määritelmä jo implisiittisesti sisälsi. Kansainvälisen poliittisen pelin tilanteessa jotkut valtiot sortuivat nyt kaksinaismoraaliin, kun jykevistä jaloista sanoista ei sallita yhteyttä  jaloihin tekoihin niin että sanat muuttuisivat teoiksi.
http://yle.fi/uutiset/luukkanen_storsjon_tapauksesta_royhkeaa_suomen_sisaisiin_asioihin_puuttumista/6830628