sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Venäjän hallituksen virallinen lehti arvioi asianajaja Kari Silvennoisen käännytystä Moskovasta

Venäjän hallituksen virallinen lehti Rossiiskie Vesti (Российские Вести) on julkaissut 28.9.2013 Viktor Kolyvanskyn arvion suomalaisen asianajajan Kari Silvennoisen (Кари Силвеннойнен) käännytyksestä Moskovassa. 

Artikkeli on luettavissa osoitteesta: 

Виктор Колыванский:
Финского реваншиста не пустили в Россию.


Suomalaisen revansistin ei sallittu päästä Venäjälle

Suomalainen skandaalikirjailija, venäläisvihamielisten kirjojen ”Soviet War Crimes Against Finland” ja ”Soviet Guilt” tekijä Kari Silvennoinen epäonnistui tänään lauantaina päästä Venäjän alueelle. Venäjän rajavartijat eivät päästäneet Suomen kansalaista maahamme, hänet otettiin kiinni ja palautettiin pois maasta Federaation lain № 27 pykälän №114-FZ perusteella. Tämä laki sanoo, että ulkomaan kansalaiset eivät saa saapua Venäjälle seuraavissa tapauksissa, jos:
1)    on tarpeen suojella valtion puolustusta, turvallisuutta, yleistä järjestystä tai kansanterveyttä;
2)    hänen aiempi oleskelunsa Venäjällä on johtanut karkotukseen Venäjältä;
3)    ulkomaalainen on aiemmin tuomittu syylliseksi vakavaan rikokseen Venäjän Federaation alueella tai ulkomailla, mikä on tunnustettu Federaation lain mukaan tällaiseksi rikokseksi;
4)    ulkomaalaisella ei ole Venäjän lain mukaisia matkustusasiakirjoja ja viisumia;
5)    ulkomaalaisella ei ole voimassaolevaa vakuutusta Venäjän Federaation alueelle;
6)    Venäjän federaation rajavartiopisteessä ei pystytä vahvistamaan ulkomaalaisen varojen riittävyyttä Venäjän Federaation oleskelua varten ja myöhemmin poislähtöä varten Venäjän Federaatiosta.

Voimme siis olettaa, että joko Silvennoisella on rikosrekisteri Suomessa, tai hänellä ei ole varoja näin kalliiseen matkaan tai hän on uhka Venäjän turvallisuudelle. Vain Silvennoinen voi selvittää tilannetta. Mutta Silvennoinen kertoi suomalaisille toimittajille vain sen, että he eivät ruokkineet häntä huoneeseen, jonne Venäjän rajavartijat sijoittivat hänet. Hän myös ilmaisi tyytymättömyytensä siihen, että hänet lähetettiin takaisin Suomeen eikä Lontooseen, jonne hän aikoi matkustaa Venäjältä.

Suomen media liittää Silvennoisen kohtaaman rajoituksen saapua Venäjälle pöyristyttävään kirjaan ”Neuvostoliiton rikollisesta toiminnasta Suomessa”. Yhtäältä he valehtelevat. Itse asiassa Silvennoinen ”tuli kuuluisaksi" Venäjällä hänen törkeistä lausunnoistaan siinä, että mitä hän aikoo tehdä tuomioistuimissa palauttaakseen maamiestensä oikeudet maahan Venäjällä, kun osa Karjalasta oli siirtynyt Neuvostoliitolle. Asianajajan mukaan ne Suomen kansalaiset, jotka omistivat maata ennen 4 syyskuuta 1944, kun Neuvostoliiton ja Suomen välillä allekirjoitettiin aseleposopimus, ovat edelleen oikeita omistajia. Niinpä, vaikka hänellä on lainopillinen koulutus, Silvennoinen ei halua ottaa huomioon, että sopimuksen mukaan Suomella ei ole mitään vaatimuksia Venäjälle, joka on Neuvostoliiton seuraaja.

Silvennoinen on myös revansistisen Pro-Karelia –organisaation aktiivinen jäsen. Pro-Karelia on viimeisten 15 vuoden aikana tehnyt säännöllisesti suomalaisille kyselyjä Neuvostoliitolle 1939-40 luovutettujen alueiden palauttamisesta Suomelle. Erityisesti kyse on ollut Viipurista, Leningradin alueesta ja Karjalan neljästä alueesta.

Kirjoittaja - Viktor Kolyvansky


(epävirallinen käännös: Juha Molari)

_ _ _ _Jälkikirjoitus:

Kuten olen aiemmin kertonut, niin asianajaja Kari Silvennoinen on hyvässä ja rumassa tuttu minulle helmikuusta 2001 alkaen. Ulkomaalaispoliisi oli eristänyt minut ja vienyt voimakeinoin matkapuhelimeni kopiointiaan varten ennen mahdollisen esitutkinnan aloittamista. Tällöin tein vaatimuksen, että minulla on oikeus asianajajaan jos esitutkinta aiotaan aloittaa. Normaalisti en pyytäisi asianajajaa, mutta näytti siltä perustellusti, että poliisi yrittää toimia mielivaltaisesti ja vilpillisesti, kuten sittemmin kävikin ilmi. Alkuaan poliisi ei suostunut antaa minulle edes puhelinluetteloa, että olisin voinut etsiä asianajajan puhelinnumeroita, mutta lopulta tutkinnanjohtajan luvalla sain puhelinluettelon, josta ainoa puhelinnumero – joka vastasi – oli samassa poliisitalon korttelissa olevan asianajaja Kari Silvennoisen puhelinnumero. Silvennoinen avusti minua esitutkinnan ja oikeudenkäyntien aikana: hän vaati alkuaan tutkinnan päättämistä syyttömyyteen vedoten ja sitten syytteen täydellistä kumoamista.

Sittemmin voittoisan oikeudenkäynnin jälkeen virisi valitettava erimielisyyteni Silvennoisen kanssa ja tein kantelun toiminnasta Asianajajaliittoon: hän sai menettelynsä johdosta Asianajajaliitosta rangaistuksen. Silvennoinen valitti rangaistuksestaan hovioikeuteen, jossa hän kuitenkin hävisi jälleen kerran. Saatuaan jo useampia rangaistuksia Asianajajaliitosta, Silvennoinen ilmeisemmin erosi tai erotettiin tuosta liitosta. Silvennoinen oli ilmeisemmin saanut liitosta rangaistuksia myös vähäisen huumeainerikkomuksen ja sopimattomien markkinointitoimien johdosta.

Asianajaja Kari Silvennoinen aloitti julkisen oikeustaistelunsa ”venäläismielisiä” ja ”Venäjää” vastaan tökeröllä rikostutkintapyynnöllä 22.4.2009 minua ja Johan Bäckmania vastaan. Tapaus liittyy merkilliseen episodiin: Silvennoinen oli menossa Pro-Karelian mediaperformanssiin Tampereella, jossa revanssistinen järjestö näytti kansalaisvihaa provosoivan propagandafilmin The Soviet Story sekä järjesti keskustelun "oikeuksien" palauttamisesta kärsineille. Silvennoinen meni tietysti ProKarelian tilaisuuteen. Mahdotonta sanoa täsmällisesti, mitä Silvennoisella oli tarjolla Tampereella osallistujille. Minä olin paikalla monien muiden kanssa, mutta ProKarelia ei päästänyt minua tilaisuuteen. Mielenosoittajat "häiritsivät" ProKarelian tempausta Tampereella, koska mielenosoittajat toivat ilmi Rytin sotasyyllisyyden. Sittemmin Viron suojelupoliisi Kapo julkaisi vuosikirjassaan valokuvan näistä mielenosoittajista (ei kuitenkaan minua, joka en ollut mielenosoittajien rintamassa, vaan kuvaamassa sivustalla). Silvennoinen jätti ilmoituksensa Tampereen poliisille minua ja Johan Bäckmania vastaan. Silvennoinen lähetti myös kantelun Espoon tuomiokapituliin. 23.4.2009  myös ProKarelian päätoimittaja Veikko Saksi esitteli kantelun ja Espoon hiippakunta tiedotti asiasta kotisivullaan. Asianajaja Kari Silvennoinen välitti 22.4.2009 minua vastaan törkeästi valheellista loukkaavaa tietoa viranomaisille: Tampereen poliisille ja Espoon tuomiokapituliin. Lisäksi ystävänsä Veikko Saksin välityksellä julkisuuteen. Kyseessä oli Silvennoisen ja Saksin pyrkimys rajoittaa sananvapauteen kuuluvaa oikeutta kritisoida revansistisen ProKarelian toimintaa. 

Kari Silvennoinen väitti edellä mainitussa tutkintapyynnössään 22.4.2009 Tampereen poliisille, että kirkkoherra Juha Molari olisi ”epämääräisten fasistien” kanssa ”papin vaatteissaan” huutanut solvauksia. Silvennoinen ei eritellyt mitenkään solvauksia, vaan sanoo, että ei kuullut mitään. Myöskään paikalla ei ollut fasisteja todellisuudessa enkä ollut papin vaatteissa.

Rikosilmoituksen tarkoitus oli vahvistaa Espoon tuomiokapitulille jättämänsä kantelun vaikutusta: siinä Silvennoinen väitti minun esiintyneen ”yhdessä fasistien, venäläisten yövartioiden ja islamin vallankumouksellisten kanssa”. Silvennoisen mukaan ”pappi virkapuvussaan osallistuu vihaa lietsoviin mielenosoituksiin”. 

Silvennoisen tiedot olivat ilmeisen valheellisia eikä poliisi aloittanut tutkintaa Silvennoisen ilmoituksen perusteella, mutta Espoon tuomiokapituli liittyi prokarelistien vaatimukseen ja toimitti minulle pappisvirasta kurinpitorangaistuksen – valheisiin luottaen! 

Silvennoisen kantelu- ja rikosilmoituspapereissa oli käsittämättömän paljon kirjoitusvirheitä siihen nähden, kun ottaa huomioon, että asianajaja kirjoitti nuo paperinsa viranomaismenettelyä varten.

Tässä vanhaa Silvennoinen-aineistoa:

tiistai 28.4.2009. Lehdistötiedote rikostutkintapyynnöstä ja kantelusta. http://juhamolari.blogspot.fi/2009/04/lehdistotiedote-rikostutkintapyynnosta.html

31.8.2009. Historiasäätiö ja Historiakomissio.  http://juhamolari.blogspot.fi/2009/08/historiasaatio-ja-historiakomissio.html
Kuvassa ”Historian muisto” –säätiön muisto Pro-Kareliasta ja Kari Silvennoisesta.


13.8.2009. Kirkon tutkinnat alkoivat tästä revanssisesta kantelusta. http://juhamolari.blogspot.fi/2009/08/kirkon-tutkinnat-alkoivat-tasta.html

26.11.2009. Syyttäjä teki lopun turhalle tutkimuspyynnölle. http://juhamolari.blogspot.fi/2009/11/syyttaja-teki-lopun-turhalle.html

26.12.2009. Mediatiedote: Kirkkoherra Juha Molari erotetaan Venäjä-myönteisyyden vuoksi. http://antifasistit.blogspot.fi/2009/12/mediatiedote-kirkkoherra-juha-molari.html

13.1.2010. Johan Bäckman: Luterilaiset piispat ryhtyneet ajamaan omaa ulkopolitiikkaansa. http://kohudosentti.blogspot.fi/2010/01/luterilaiset-piispat-ryhtyneet-ajamaan.html

. . . . . . . .

 Juha Molari Юха Молaри GSM +358 40 684 1172;
Työtön Teologian tohtori, BBA
 EMAIL juha.molari-ÄT-mail.ru (-at-= @)
 СМИ и Юха Молaри коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html