torstai 17. lokakuuta 2013

Jari Sarasvuo ja Heidi Hautala

Jari Sarasvuo ja Heidi Hautala juuri nyt torstai-iltana Nelosella. Minä katson molempia analysoiden, vaikka kovin moni tuttu moittii, että nuo molemmat tyypit ovat vastenmielisiä öykkäreitä. Olen kohdannut molemmat henkilöt useamman kerran.

Hautalasta ja hänen painostuskeinoistaan olen jo kertonut. 90-luvun alkupuolella kävin Sarasvuon radio-ohjelmassa, kun Sarasvuo yritti osoittaa mestaruuttansa kyselemällä alapään nuolemisen hauskuudesta. Sain vaikutelman nuoresta miehestä, joka ei paljon ymmärtänyt sivistyksestä. Sitten kävin Sarasvuon Hyvät, pahat ja rumat -televisio-ohjelmassa. Lopulta kävin myös Trainer's housen tiloissa. Silloin Sarasvuo oli jo kasvanut radiossa alapään nuolentaan omistautuneesta (tai ainakin sellaisen puhumiseen oppineesta) radiotoimittajasta menestyneeksi liikemieheksi. Menestyksessä on varmasti paljon ihailtavaa.

Tänään Jari  Sarasvuon mukaan molemmissa Hautala-skandaaleissa olisi kyse suunnitellusta ajoitetusta aktiosta Hautalaa vastaan. Sarasvuo yritti nostattaa salaliittokohua, mutta Hautala hillitsi itsensä. Sarasvuo viittaa siihen, että remontti-Reiska oli saanut neuvon tulla julki sopivalla hetkellä. Sarasvuo vihjailee Venäjän intresseihin ja Hautalan nykyisen miesystävän kriittisiin lausuntoihin asiassa.

Hautala-skandaaleissa ei ollut Kremlin ohjausta ja suunnittelua. Ovi- ja huvilaskandaali oli Hautalan omatekoinen sotku. Skandaali ei mitenkään ole Kremlin toimittama, vaan epärehellisen kovapalkkaisen suomalaispolitiikon oma ruma teko.

Oviremontin ongelmat tiesin jo heti remontin alkupäivinä ja erityisen tarkasti, kun remonttimies soitti minulle sinä sunnuntaipäivänä, jonka olen jo aiemmin kertonut. Finrosforum on ennättänyt jo kehitellä paranoidiaa fsb:n lähettämää salaista tshetsheeni-agenttia yms vastaan, koska kerroin saaneeni tiedot venäjää puhuvalta henkilöltä. Se oli minun "pelini" rakentaa epäluottamusta ja vainoharhaa Finrosforumin ja Storsjön piirien sisälle: "Kuka täällä vuotaa tiedot Molarille?" Todellisuudessa puhuin siis ihan kotimaisesti suomen kielellä. Tuo puhelinsoitto oli rukousvastaus niille murheille, joita olin sisäisesti vienyt rukouksessa Jumalalle Hietaniemessä Venäjän ortodoksisen kirkon jumalanpalveluksen aikana.

 Sanoin remonttimiehelle neuvoksi, että juuri silloin tuolla hetkellä ei kannata tulla julki, vaan vasta sopivalla hetkellä. Mielestäni Hautala oli vielä silloin liian immuniteetti siellä kaukana Brysselissä. Ajattelin, että Hautala-skandaali on kiinnostava, kun Hautalan suhteen poliittinen tilanne on enemmän suomalainen. Niin sitten kävi ilman minun aktiivista toimintaani asiassa. Hautalan vilpillinen puoli ja häikäilemätön taistelu pientä työläistä vastaan tuli vihdoin julki. Niin sen oli aivan sopivaa myös tulla julki.

Sarasvuo ei lainkaan osannut tai tahtonut arvioida Hautalan valehtelua. Mitä kertoo Sarasvuosta, että hän sivuutti niin vältellen valehtelun? Onko valehtelu kiusallinen asiakokonaisuus Sarasvuolle?

Heidi Hautala on varmasti valehdellut, kun antoi väärää infoa poliittisesta ohjauksesta jäänmurtaja- ja Greenpeace -asioissa. Kyllä tervekuntoinen aikuinen ihminen muistaa, onko painostanut poliittisesti vai onko ollut täysin ulkopuolinen. Hautala menettää yhä edelleen uskottavuuttaan, kun hän selittelee, että vuorokausieron vuoksi hän ei muistanut. Höpö, höpö!

Greenpeace-asiassa en ole toimittajien ensimmäinen tietolähde. Vasta myöhemmin toimitin jotain Vihreää pahahajuista saastaa joidenkin keskeisten poliitikkojen ja toimittajien tietoon, mutta tuota aineistoa ei sinänsä ole käytetty mediassa.

Eräs ystävä lähetti ilon täyttämän sähköpostin otsikolla "noita lähti". En voi kiistää, että olin tyytyväinen Hautalan eron johdosta.