torstai 17. lokakuuta 2013

Ministeri Pekka Haaviston pahin haaste: miten hillitä kostonhimoiset Vihreät

Pekka Haavistosta tulee ministeri Heidi Hautalan paikalle. Haaviston suurimpia haasteita on, miten hän saa hillittyä Jukka Relanderin, Sanna Hellströmin, Katri Sarlundin sekä tietysti aina "arkkivihollisiaan" näkevän itsensä Heidi Hautalan ja erilaisten kiilusilmäisten Vihreiden vihaa jäämurtajayhtiön toimitusjohtajaa Tero Vaurastea sekä ylipäätänsä Arctia Shipping-toimintaa vastaan. Tietyt Vihreät johtajat ovat ennättäneet jo vannoa kostoa Vaurasteelle. Jukka Relander on jo toivonut Vaurasteelle "potkuja ennen joulua".
Kuvassa oikealla Pekka Haavisto aterioi ystäviensä herra ja rouva Storsjön kodissa
Suomenlinnassa. Mikael Storsjötä ehdotettiin maaliskuussa 2013 YK:n turva-neuvoston pitämälle Al-Qaida -terroristilistalle [2][3][4]. Storsjö on läheinen partneri Heidi Hautalan kanssa monissa

Venäjä-vihamielisissä hankkeissa..

Miten Haavisto hillitsee heidät? Toimittaako Haavisto vihreän likvidoinnin diplomaattisen keskustelevasti, sanoutuuko irti kokonaan likvidoinnista vai lähteekö ihan kovalla ryminällä taisteluun?


Haavisto pyrki presidentiksikin, mutta äänestäneet suomalaiset antoivat selvän tukensa Niinistön valinnalle. Mietin Haaviston vaikeuksia, jos hän tulisi (tai olisi tullut) presidentiksi. Valtiovierailu Venäjälle ja moneen valtioon olisi haaste: Pekka Haaviston olisi paras jättää herra aviopuoliso kotiin. Sinänsä Venäjällä ei puututa siihen, mitä tyypit keskenään tekevät; vain julkinen esiintyminen olisi rajoitettu. Presidentti Haavistoa ei tietenkään diplomaattisen asemansa vuoksi 'pidätettäisi', mutta hänen herra aviomies voisi tulla pidätetyksi julkisen homopropagandan seurauksena.

Katso juttu Pekka Haaviston asuntokaupasta [1].

Minua myös "yököttää" Haaviston talokaupat USA:n suurlähetystön kanssa CIA:n entisen sotilasasiamiehen yli 400-neliöisestä miljoonatalosta Kulosaaressa [1] sekä Haaviston luennot Nato-akatemiassa. Ylioppilas Haavisto on poliittisella osaamisellaan saanut myös ansiotuloja ja suhteita.

Haavisto lienee kuitenkin diplomaattisin valinta ministeriksi. Ehkä hän, jos kukaan Vihreistä, kykenee välttää ristiriitojen kärjistämisen: kun Vihreät ovat taistelleet jäänmurtajien tehokasta toimintaa vastaan russo- ja kreml-fobiansa johdosta - eivät ympäristötekijöiden tähden -, niin ehkä Haavisto osaisi toimia enemmän peitellysti ja hillitymmin sekä ajatellan myös suomalaisen yritystoiminnan ja kansantalouden hyötyjä. Siksi Valtioneuvoston toiminnan kannalta Haavisto valinta oli myös turvallisin, mitä Vihreistä oli valittavissa. Mielestäni on pidettävä mahdollisena valitettavasti sekin seikka, että Amerikan Yhdysvallat saivat nyt Suomen valtioneuvostoon omistajaohjauksen ministerin ja kehitysyhteistyöministerin salkut. Silloin hänen tehtävänään on tietysti valitettavasti hoitaa USA:n geopoliittisia ja strategisia etuja arktisen alueen hyödyntämisessä ja yhteistyössä enemmän kuin Suomen etuja. USA:n kaverina Haavisto hoitanee tehtävänsä kuitenkin riittävän harmittomasti. Jatksan uskoa ongelmattomaan Haavistoon.

Lue lisää:

[1] Juha Molari 28.5.2012. Köyhälle heteromiehelle paistaa sama aurinko kuin Pekale ja Nexar Antoniolle Kulosaaressa.

[2] Juha Molari 12.9.2012. Suomalaismiestä Mikael Storsjö esitetään YK:n Al-Qaida -terroristilistalle.

[3] Juha Molari 14.9.2012. Miksi suomalaismedia julkaisi Storsjö-skandaalin vasta perjantaina 13. päivä?

[4] Juha Molari 24.1.2012. Uusi Suomi sensuroi Pekka Haavisto -kritiikkiä.