keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Olutta juovat ihmiset haisevat pahalle

En juo koskaan mitään olutta, tai muutakaan alkoholia. Olutta juovien keuhkosyöpäriski on huomattavasti korkeampi kuin raittiiden ihmisten. Lisäksi kaikki muut riskit ja vauriot.

Tietysti tärkein syy minulla on täysi kieltoon se, että olut haisee - ja todennäköisesti myös maistuu - todella pahalle. Niin myös olutta juoneet ihmiset haisevat pahalle. Minun on vaikea edes keskustella kunnioittavasti ja kärsivällisesti sellaisen ihmisen läheisyydessä (2 metrin etäisyydellä), joka on juonut pienen pullollisen tai kupillisen (juomarit käyttävät kai nimitystä "tuopillinen"). Niin minun nenäni kertoo, mutta eri ihmisillä on erilainen nenä. Haju tuntuu todella vastenmieliseltä lemulta ja löyhkältä. Pahasta lemusta leviää vastenmielinen vaikutelma koko ihmistä vastaan, joka saattaa sinänsä käyttäytyä edelleen ihan raittiin ihmisen järjellisellä tavalla ja pukeutua siististi.

Nykyään muistetaan paremmin, että Pyhän Raamatun paheluettelossa homostelijoilta evätään pääsy Jumalan valtakuntaan, mutta valitettavasti unohdetaan, että juomarit kokevat yhtä kovan kohtalon kuin homotkin. Olkaamme siis raittiita heteroja. Niin minäkin olen, koska teen vain miellyttäviä asioita ja vältän vastenmielisiä.

Iltalehtikin valistaa meitä raittiiseen elämään:

http://m.iltalehti.fi/terveys/2013100117555514