perjantai 11. lokakuuta 2013

Yhteiskunnallisesti tärkein asia tänään perjantaina

Kaikesta valtakunnallisesta uutistoiminnasta huolimatta tänään perjantaina on yhteiskunnallisesti ja henkilökohtaisesti MINUN elämälleni tärkein juttu siinä, että poikani lyhyen koulupäivän jälkeen vietin 2,5 tuntia jalkapallokentällä hänen kanssaan, kun hän teki uutterasti erilaisia harjoituksia (harhautuksia, pujottelua ym). Sää oli tuulinen, mutta niin aurinkoinen, että pelkkä yksi pitkähihainen paita riitti ylävartaloa varten, kun liikkui aktiivisesti.

Ensin poikani ärsytti mieltänsä pomputtelemalla palloa paremmin ja huonommin. Sitten laitoin "tikapuut" parinkymmenen metrin päähän maalista: poikani piti juosta tikapuut ripeäst ja syötin pallon hänen eteensä, josta oli joko syötettävä hallitusti minulle takaisin tai laukaistava maali oikeaan tai vasempaan kulmaan. Kymmenisen syöttöä tuli edestä suoraan, sivusta vasemmalta ja oikealta sekä takaa juoksusuunnassa ym (kaiken kaikkiaan yhteensä noin 100 kertaa tikapuut ja potku eri suunnista tulleisiin syöttöihin). Sitten oli kuuden tolpan pujottelua molempiin suuntaan sekä ulkosyrjällä että sisäsyrjällä. Sitten poikani potki vapaapotkuja maaliin melkein tunnin toisten poikien seurana. Ja kaiken muunkin kivan jälkeen oli vielä viisi kertaa reipas 60 metrin pyrähdys pallon kanssa ja ilman palloa. Nyt alkoi syysloma, ja nyt ennättää kehittää jalkapallotaidot paremmalle tasolle!

Muut asiat eivät ole tänään olleet elämäni kannalta juurikaan merkityksellisiä tai edes koskettavia. Tietysti joten merkittävä on sekin kokemukseni, että vasemman jalkateräni nivelsiteet eivät olleet nurmikentällä niin kipeät kuin sisällä pelkäsin etukäteen. Oma urheiluni on kuitenkin toistaiseksi estynyt vamman johdosta.

 Poikani jalat olivat hiukan väsyneet eilisistä painiharjoituksista. Siksi harjoittelumme jäi näin vähään tänään emmekä mene illalla enää uudestaan kentälle. Ensi viikolla sitten aktiivisempi meno!

Muuta tärkeää ei ole tänään tapahtunut elämässäni.