tiistai 5. marraskuuta 2013

Erkki Tuomioja antoi tarinan ja huhun evidenssiksi

Ulkoministeri Erkko Tuomioja on puhunut, mutta puhe [1] on tunnetusti eri asia kuin antaa todisteet. Edes asioiden luettelointia ei voisi pitää todisteena, vaan vasta väitteenä. Nyt meillä on vasta tarina. Huhua ja väitettä esitellään ikäänkuin totuutena, koska tietty valtakoneisto tahtoo torjua verkkovakoilua saattamalla Suomessa tapahtuva kaikki verkkoliikenne suomalaisten viranomaisten vakoilun ja urkinnan alaisuutee. Vielä kerran: Tarinan ja totuuden välillä on tunnetusti pitkä etäisyys.

Valitettavasti luotan Matti Nykäsen lopulliseen rakkauteen enemmän kuin Tuomiojan ja UM:n tarinoiden vilpittömyyteen. Tarinaa ja väitettä "tarvitaan" nyt kovasti, koska suomalainen valtakoneisto tahtoo kiihkeästi perustella tarpeensa kasvattaa valtaoikeuksia. Toistaiseksi ei ole tullut ilmi mitään sellaista, joka ei osoittaisi koko tarinaan muuksi kuin valehtelijoiden klubin pluffiksi. Tarinaa vain kehitetään koko ajan.

 Jopa äärimmäisessä tilanteessa venäläinenkin "urkinta" (jota ei ole siis tapahtunut) Suomen UM:a vastaan olisi pienempi paha kuin suomalaisen valtakoneiston lisävaltuudet internet-liikenteen valvonnassa.

UM ja valtiokoneisto voisi parantaa tietoturvaansa riittäväst ja tehokkaasti vain ja ainoastaan omia käytäntöjä korjaamalla ja omien tietoliikenneyhteyksiensä liikennettä valvomalla entistä paremmin. Se on sitä vastoin despootin vale, että omien ongelmien vuoksi nyt pitäisikin saada valtuudet valvoa "Ruotsin mallin mukaan" kaikkea verkkoliikennettä Suomessa.

 Jos minun kotiini joku varas murtautuu, niin ehkä saan intressin uusin turvalukkoihin ja valvontakameraan, mutta tuon luvattoman tunkeutumisen perusteella ei ole rehellistä perustella, että nyt minun pitäisi saada avaimet ja valvontakamerat kaikkiin suomalaisiin koteihin. UM:n Torstila ei taju tätä ja siksi hän vaatii Suomeen "ruotsalaista mallia".

[1] http://m.iltalehti.fi/uutiset/2013110517687594_uu.shtml