perjantai 29. marraskuuta 2013

Leningrad Cowboys: Venäjä muuttunut ja vapautunut

Kello 9 aikaan aamulla oli perjantaina 29. marraskuuta 2013 Leningrad Cowboysin televisiohaastattelu Suomen televisiossa. Tämä historiallinen hetki kirjattakoon näin kunnioituksella. Haastattelussa muistettiin 20 vuotta sitten järjestettyjä Leningrad Cowboysin ja  Puna-armeijan kuoron (Red Army Choir) konsertteja. Videoissa näkyi konsertti Helsingin keskustasta Tuomiokirkon edustalta. Väkeä oli aivan valtavasti. Historiallisuus tuli siitä, että Suomen televisiossa avoimesti tunnustettiin Venäjä vapautuneeksi ja muuttuneeksi.  Tietysti historiallinen, muistorikas paikka Tuomiokirkon edustalta viritti minussa toiveita, että ehkä Jumala lopulta kuulisi eksorsistisen rukouksen, jonka lausuin tuolla paikalla muutama vuosi sitten ja niin Suomikin vapautuisi. 

Mutta nyt uusissa konserteissa ympäri Suomea ei ole mukana Puna-armeijan kuoro, vaan Venäjän ilmavoimien kuoro. Tämä kuorokin on muuttunut. Aiemmin Puna-armeijan vanhat miehet esiintyivät, mutta nyt Venäjän armeijaan on myös naisilla pääsy. Venäjän ilmavoimien kuorossa (The Russian Air Foce Choir) on myös nuorempia naisia.

Ainoa muutos ei ole suinkaan vain naisten pääsy Venäjän armeijaan, vaan kaikkinensa olot ovat nyt vapaammat, venäläiset ovat kielitaitoisia ja kaikki järjestelyt ovat helpompia, kuten Leningrad Cowboys kuvasi Suomen televisiossa Venäjän muutosta.

Tietenkin nämä muutokset aiheuttavat järkytyksen Suomessa. Ovatko ne isänmaalliset suomalaiset, jotka ovat jo yli puolivuosisataa valvoneet tarkkaavaisesti Rokan ja Hietasen rinnalla Puna-armeijan mahdollista hyökkäystä, hukanneet elämänsä tarpeettomassa russofobiassaan?

Itse en voi arvioida tarkemmin itse Leningrad Cowboysin musiikkia, koska en ole siihen paneutunut enkä sitä kuunnellut. Tässä on Venäjän ilmavoimien laulu, mutta tiettävästi Alexander Buinov ja mainittu laulu eivät valitettavasti kuulu Leningrad Cowboysin konsertin ohjelmistoon.
Kun Leningrad Cowboys on toimittanut kiertueensa Venäjän Ilmavoimien kuoron kanssa, niin tämän jälkeen järjestettäneen koko Suomen kiertue ihmisoikeusaktivien kanssa venäläisten lasten vapauttamiseksi Suomessa.Juha Molari, unemployed, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html