keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Rehellinen kontulalainen pelasti päiväni

Strepsilsin ostoreissulla tapahtui ihmeitä
Tänään keskiviikkona on ollut aivan ihanan ihmeellinen päivä. Niin hyvä päivä kuin suomalainen pitkäaikaistyötön mies voi toivoa mielessään.

Kahdesta työpaikasta soitettiin minulle ja pyydettiin haastatteluun. Sellaista ihanuutta ei ole tapahtunut vanhaan miesmuistiin. Niin minä pistin siistit vaatteet – niin kuin aina – ja lähdin metroasemalle matkatakseni työhaastatteluun. Kurkussani tuntui kuitenkin nieltäessä kipua. Tuon kivun tähden en käynyt tänään edes juoksulenkillä, vaikka eilen ja toissapäivänä tunsin juoksulenkeillä kovin suurta nautintoa raikkaasta ilmasta ja terveellisestä elämästä.

Päätin pistäytyä Kontulan apteekissa. Ostin Strepsils-imeskelytabletteja. Heti apteekissa avasin paketin ja laitoin yhden suuhuni, mutta siinä samalla jätin lompakkoni apteekin oven suussa sivupöydälle. Lompakossani oli kaikki 10 euroa käteistä rahaa, pankkikorttini, ajokorttini ja tällä kertaa jopa nettipankin tunnukset – sekä ns. duunikortti.

Kaikille pikkulintujakin pelkääville ihmisille tiedoksi, että se ei ollut mikään CIA, FSB, Kapo, Supo tai Säpö, joka olisi pistänyt rahakukkaroni apteekin sivupöydälle, vaan se olin ihan aidosti minä itse, joka sen sinne unohti, kun avasin Strepsil-pakettia.

Helsingin keskustassa havaitsin, että minulla ei ole rahakukkaroa ja mitään sen sisällöstä. Haastattelu meni kuitenkin aivan levollisesti. Kotimatkalla tunsin jo kiirettä takaisin apteekkiin. Ensimmäisellä käynnillä kaksi työntekijää eivät löytäneet tuota lompakkoani. Sitten meni Osuuspankkiin, jossa virkailija avasi tietokoneen ja kertoi, että apteekista oli soitettu lompakkoni tähden heille. Menin takaisin apteekkiin. Lopulta löytyi työntekijä, joka tunsi lompakkoni.

Joku tuntemattomaksi jäänyt ystävällinen rehellinen kontulalainen henkilö oli löytänyt lompakkoni apteekin eteisen pöydältä ja vienyt sen apteekin henkilökunnalle. Minä omasta ja itsenäisyyden viettoon valmistautuvan Suomen puolesta voin lausua syvimmät kiitokset tälle henkilölle sekä toivoa, että yhtä rehellisesti suurienkin rahojen käsittelyssä valtakunnan päättäjät toimisivat. Tämä kontulalainen ihminen toi rehellisyydellään paljon iloa elämääni. Rehellisyys tuo iloa myös koko kansakunnalle.


Pankkitililläni oli reilut 70 euroa rahaa. Seuraavan kerran saan Kelan työmarkkinatuen 3 viikon kuluttua. Siksi olin erityisen kiitollinen, että en menettänyt näitä 70 euroa. Menin kukkaroni löytymisen jälkeen LIDL-kauppaan ja ostin sieltä suunnitelmien mukaisesti maitoa ja leipää. Lisäksi juhlahetken kunniaksi ostin  reilulla kolmella eurolla Kalev –white maitosuklaata. Ja hyvältä juhla maistuu! Rehti kontulalaishenkilö toi juhlan minun elämääni!Juha Molari, unemployed, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html


Jos tämä rehti ihminen ilmoittautuu minulle, niin mahdollisesti löydän sen verran rahaa, että voin ostaa myös hänelle tätä hyvää maitosuklaata tai jotain muuta vastaavaa kiitokseksi.