perjantai 20. joulukuuta 2013

Komsomolskaja pravda 19.12.2013: Venäläisvihamielisen verkkosivuston ”Kavkaz-Center” toimitus häädettiin kadulle Suomessa

Suomalaisessa mediassa on ollut viime päiviin saakka romanttisen kauniita kuvaelmia Mikael Storsjön toiminnasta. Noissa kuvissa hän on tshetseenikavereidensa ja Kavkaz-Centerin administraation kanssa grillannut halal-lihaa sekä kertonut jännittäviä tarinoita. Toistaiseksi mikään suomalainen media ei ole reagoinut Helsingin käräjäoikeuden tuomioon, jonka mukaan Mikael Storsjön liiketoiminta häädettiin pois Bulevardi 2 –liikehuoneistosta ja hänen yrityksensä velvoitettiin maksamaan yli 100 000 euroa maksamattomia vuokria ja muita laskuja. 

Venäjän mediassa 19.12.2013 oli ensimmäisenä Suomi-uutisena juuri tämä Helsingin käräjäoikeuden tuomio häädöstä. Liki kaikki media kertoi samanaikaisesti myös Kavkaz-Centerin likaisesta historiasta. Tässä alla on vain muutamia leikkeitä venäläisestä aktiivisesta uutispalvelusta.

Näissä tähän poimituissa muutamissa leikkeissä esiintyy myös minun nimeni, mutta en ole ollut missään yhteydessä venäläiseen mediaan tai kehenkään toimittajaan asian uutisointia varten. Minä elän valitettavasti pienimuotoista vähäosaisen helsinkiläisen miehen elämää pienissä puitteissani. Venäläiset aktiiviset tutkivat journalistit ovat löytäneet aivan itsenäisesti asiaa koskevan englanninkielisen blogikirjoitukseni, http://juhamolari.blogspot.fi/2013/12/kavkaz-centers-administration-was.html, mihin he ovat tämän jälkeen tehneet linkkejä. Lisäksi he ovat poimineet omatoimisesti blogini kuva-arkistosta erään ottamani kuvan Mikael Storsjöstä ”Movladi Udugov”-karvalakki päässä.

En ole vielä sanonut, että Kavkaz-Centerin loppu olisi Storsjön ja hänen kumppaneiden liiketoiminnan häätö Bulevardi 2 –toimistotalosta. Patentti- ja rekisterihallitus ei ole vielä ennättänyt ilmeisemmin pyytää tarkistuksia Storsjön toimistoon rekisteröidyiltä useammilta tahoilta sen suhteen, mikä olisi uusi käyttökelpoinen osoite. Gambia on tietysti suosittu lomakohdekin, mutta myös Suomessa toimivien eräiden yritysten pääkonttori: Missä määrin herra Storsjö järjestää liiketoimintojaan ja Kavkaz-Center –palvelujaan Gambian tai jonkun muun valtion kautta jää nähtäväksi.
 * * *

«Комсомольская правда»  19.12.2013: Редакцию антироссийского сайта «Кавказ-центр» выставят в Финляндии на улицуKomsomolskaja Pravda: Venäläisvihamielisen verkkosivuston ”Kavkaz-Center” toimitus häädettiin Suomessa kadulle.

Helsinkiläinen järjestö oli velkaa yli 102 400 euroa vuokrista ja sähköistä.

Venäjä-vastainen sivusto ”Kavkaz-Center”, jota Moskova on toistuvasti vaatinut suljettavaksi, on suomalaisen tuomioistuimen päätöksellä häädetty toimistotiloistaan. Häädön syy on melko banaali: ”Kavkaz-Centerin” vuokra- ja sähkölaskujen velat. Organisaation velka ylitti 100 000 euroa. Maksamattomia sähkölaskuja oli yli 2400 euroa.

”Kavkaz-Centerin” tarkemman tilinpäätöksen kuuden kuukauden ajalta vuodelta 2013 on julkaissut blogissaan entinen luterilainen kirkkoherra Juha Molari, joka on aktiivisesti kritisoinut ”Kavkaz-Centerin” toimintaa. Juha Molari katsoo, että sivusto on ”terroristien äänitorvi”. Arvostellessaan ”Kavkaz-Centeriä”, hän sai kärsiä Suomessa – vuonna 2011 hänet pidätettiin virantoimituksesta.

Sivuston päätoimittaja Mikael Storsjö vakuuttaa, että vuokria ei makseta, koska vuokranmaksu ”vaikuttaa haitallisesti hänen yrityksensä taloudelliseen asemaan”.

Muistakaamme, että vuonna 2012 kesäkuussa Vantaan tuomioistuin tuomitsi Mikael Storsjön syylliseksi laittomaan maahantulon järjestämiseen tšetšeeneille. ”Kavkaz-Centerin” päätoimittaja sai neljän kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen, muistuttaa tietoportaali fontanka.ru viitaten venäläisiin tiedotusvälineisiin.

Радио Балтика 19.12.2013: Суд Хельсинки выселил  редакцию сайта «Кавказ-центр».


Postimees 19.12.2013. Финский суд выселил «Кавказ-центр» за долги
Руспрес 19.12.2013: «Кавказ-центр» без определенного места жительства
Компромат 19.12.2013: Главред сайта Стурше не платил за аренду офиса: это могло бы "негативно сказаться на финансовом положении его бизнеса". Финский суд выселил "Кавказ-центр" за долги
«Русский Обозреватель» 19.12.2013. Финский суд выселил "Кавказ-центр" за долгиLENTA 19.12.2013. Финский суд выселил «Кавказ-центр» за долги 

 Kirjoittaja:

Juha Molari, unemployed, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html