lauantai 21. joulukuuta 2013

Mihail Hodorkovskin armahdus oli kristillisen laupeuden ja Venäjän laillisen järjestyksen mukainen teko pojan ja äidin suhdetta kunnioittaen

Joulun aika on erityisesti perheiden keskinäisen rakkauden, huolenpidon ja kunnioituksen aikaa.  Minä olen kokenut omassa sielussani ja omassatunnossani tärkeäksi omat vanhempani, joita kunnioitan ja arvostan niin kuin suinkin voin vähäisissä oloissani. Kunnioituksella katselen myös omia lapsiani, joissa näyttäisi tulevaisuus paremmalta kuin sukuni hetkellisessä heikossa lenkissä – minussa. Vanhempien kunnioitus antaa ymmärrystä myös Vladimir Putinin päätökseen armahtaa Mihail Hodorkovski. Mielestäni Venäjän Federaation presidentin Vladimir Putinin laupias päätös armahtaa Mihail Hodorkovski vankeudesta oli nimenomaisesti ja ainoastaan laupeuden teko pojan ja äidin suhdetta kunnioittaen niin kuin Hodorkovski oli itse pyytänyt armahduskirjeessään.Koululaispoikani syyskausi päättyi tänään joulujuhlassa, jossa hän oli saanut joulukuvaelmassa Joosefin roolin. Syyskauden aikana koulu sujui ”puoli huolimattomasti”, ilman erityistä paneutumista, mutta silti ihan kelvollisesti. Päätimme kuitenkin viime viikolla, että kevätkaudella täytyy tehdä kotityöt koulua varten paremmin kuin kymmenessä minuutissa pakolliset läksyt. Tällä kertaa kaikki kouluaineet olivat kuitenkin yhä edelleen kiitettäviä (paitsi käsityö oli 8), jopa urheilusta oli tullut täysi kymmenen, vaikka urheiluvalikoima ei ollut suotuisa syyskaudella pojan omaa harrastuneisuutta varten: yleisurheilua, suunnistusta, sulkapalloa, tanssia ja uintia. Kevätkaudella on enemmän pojan omia lempilajeja: jääkiekkoa, hiihtoa ja jalkapalloa. Erityisesti hiihdossa hän on reilusti parempi kuin kukaan luokassaan tai koulussaan samanikäisistä lapsista. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen, että Suomen tyhmimmäksi ex-papiksi julistetun isän lapsista – niin tästä edellä mainitusta kuin muistakin – polvi ei pahene, vaan parantunee. Samanaikaisesti tunnustan vilpittömästi, että jokaisen neljän lapseni riittävä älykkyys on periytynyt äidistä. Niin tunnustan , että äiti on aina äiti lapsille, vaikka sitä ei Suomessa mitenkään tahdotan ymmärtää kaikenlaisessa ryssävihassa ja kreml-fobiassa. Saatoin helposti ymmärtää jopa meikäläisen vähillä edellytyksillä, miten tärkeää lapselle on äidin hyväksyntä ja ihailu: poika tunsi mielihyvää, kun äiti oli mukana joulujuhlassa.Koulun joulujuhlavideossa on tämä edellinen esitys reippaasti venäjäksi, jäljessä on esitys suomenkielellä. Tässä toisessa esityksessä poikani seisoo Joosefina Marian ja seimen ääressä.


Joulun pyhä tapahtuma ei ole kristillisessä sivistyksessä ensisijaisesti, eikä Venäjän ortodoksisessa traditiossa lainkaan, kulutusjuhlaa ja kaupallista liiketoimintaa. Joulun pyhä tapahtuma on kristillisessä sivistyksessä historiallisesti muistuttanut aina meidän aikoihimme saakka meitä lapsen ja äidin arvosta.  Miten tämä vuosituhantinen traditio ja ymmärrys on yhtäkkiä kadonnut länsimaisten toimittajien ja nettikirjoittajien ymmärryksestä? Erityisesti ortodoksinen kirkko on tuonut kauniisti ja merkittävästi esille Jumalansynnyttäjän ja Neitsyt Marian myötä ymmärryksen kaikkien äitien kunnioittamista kohtaan.

Kuten Suomen media osaa seurata maailman mediaa ja jokainen jo tietää, niin 19. joulukuuta 2013 Venäjän Federaation presidentti Vladimir Putin ilmoitti vuotuisessa lehdistötilaisuudessa Kremlissä, että hän hyväksyy Mihail Borisovich Hodorkovskin armahdusanomuksen. Anomus tuli Mihail Hodorkovskin omasta kynästä. Öljypohattana tunnettu,  entisen Jukos-öljy-yhtiön entinen  johtaja  Hodorkovski – kuten Venäjällä tiedetään hyvin – oli sekaantunut sekä moniin laittomiin liiketoimiin, rahanpesuun ja veronkiertoon että muihin hämäriin menettelyihin, joiden yhteydessä jotkut ihmiset menettivät jopa henkensä.  Hodorkovski sai pitkät vankeusrangaistuksensa hyvästä laillisesta syystä ja myös kärsi rangaistuksensa melkein kokonaisuudessaan vankilassa. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin ei nähnyt Hodorkovskin tuomiossa poliittisia vaikuttumia. Vladimir Putin käytti nyt laillista oikeutta armahtaa Hodorkovski ihan yksinkertaisesti siitä eettisestä syystä, että entisellä öljypohatallakin on äiti, joka lepää Saksassa sairaana. Niin Hodorkovski lensi välittömästi vapautuksen jälkeen Saksaan äitinsä luo.[1][2] Lauantaiaamuna 21.12.2013 Mihail Hodorkovski tapasi myös vanhimman Pavel-poikansa, joka lensi New Yorkista Berliiniin. Hodorkovski pitää lehdistötilaisuuden Berliinissä 22.12.2014.

Surullista, että länsimaisessa postmodernissa sekularisaatiossa ei enää ymmärretä eikä kunnioiteta äitiyttä ja vanhemmuutta, vaan Hodorkovskin vapauttaminen pitkän vankeusrangaistuksen jälkeen hiukan etuajassa vääristellään ”ryssävihan” hengessä ikään kuin propagandatempuksi Sotshin olympialaisia varten. Todellisuudessa nyt on selkeästi nähty uutisoinnista ja kaikenlaisesta ilveilystä, ettei Hodorkovskin vapauttaminen ole mitenkään palvellut Sotshin olympialaisten PR-toimintaa. Tämä on selvästi osattu laskea Venäjällä jo etukäteenkin. Vapauttamisen syy on puhtaasti inhimillinen, voisi jopa sanoa joulun hengessä hyvää tahtoa kunnioittaa omia sairaita vanhempia.[1] RIA NOVOSTI: Ходорковский сразу после освобождения уехал в Германию http://ria.ru/incidents/20131220/985470465.html

[2] VESTI: Михаил Ходорковский встретился с родными в Берлине

http://www.vesti.ru/doc.html?id=1169794

[3] VESTI: http://www.vesti.ru/only_video.html?vid=563154


Kirjoittaja:

Juha Molari, unemployed, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html