sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Tšelnokov- Poltoranin: ”Näkemiin! Kuinka pelastua maahanmuuttajilta?” (2013)

Aleksei Sergeevits Tšelnokov – Konstantin Mihailovits Poltoranin ovat menestyskirjansa ”Miten tappaa Venäjä” («Как убивают Россию») jälkeen kirjoittaneet uuden teoksen, joka tuli julki 8. joulukuuta 2013 Venäjällä. Uusi teos ”Давай, до свиданья! Как спастись от мигрантов” (Näkemiin! Kuinka pelastua maahanmuuttajilta). Teoksessa kirjoittajat viittaavat myös minun kärsimyksiini kamppailussa Kavkaz-Center –terroristisivuston kanssa.

Tšelnokov on tunnettu venäläinen toimittaja. Hän on toiminut vuodesta 1987 Pariisissa ilmestyvässä sanomalehdessä «Русская мысль» ja vuodesta 1992 sanomalehdessä «Известия», jossa hänen erityisalaansa kuului poliittisten ja uskonnollisten ääriryhmien analyysi. Vuodesta 1997 hän on osallistunut «Совершенно секретно» -sarjan julkaisuun. Tšelnokov on myös FLB-internet-hankkeen taustalla. Tšelnokov on valmistunut Moskovassa Lomonosovin yliopistossa journalistisesta tiedekunnasta vuonna 1996 ja Pyhän Tihonin ortodoksisessa yliopistossa teologisesta tiedekunnasta vuonna 2009.

Konstantin Mihailovits Poltoranin toimi vuodesta 2003 Venäjän sisäasiainministeriön lehdistöyksikön johtajana, kunnes siirtyi Venäjän Federaation maahanmuuttoviraston tiedottajaksi, jossa hän toimi 2008-2011. Huhtikuussa 2011 Poltoranin joutui skandaaliin, kun hän antoi haastattelun BBC:lle poliittisista pakolaisista Permin alueella. Monet blogistit kutsuivat Poltorania fasistiksi. Nationalistit kannattivat Poltorania, joka jo samana iltana lehdistötilaisuudessa ilmoitti erostaan.

Uudessa teoksessaan he kertovat ”kielletyn totuuden” etnisestä sodasta Venäjän kansaa vastaan, pyrkimyksistä rakentaa ”uusi kalifaatti”, huumekaupasta ja bandiiteista sekä etnisestä maahanmuutosta. Kirjassa arvioidaan kriittisesti ja karusti maahanmuuton epäonnistumista varsinkin niissä tapauksissa, joissa nuorilla maahanmuuttajilla on voimakas uskonnollinen identiteetti (”me muslimit”) ja demonstratiivinen russofobia. Radikalisoituvat ryhmäkunnat luopuvat Venäjän laista ja arvoista, mutta seuraavat sharia-lakia. He uskovat, että Venäjästä tulisi heidän tulevaisuuskuviensa mukaisesti osa ”suurta kalifaattia”.  

Maailmanpankin tilastojen mukaan Venäjä on toisella sijalla maailmassa Yhdysvaltojen jälkeen ulkomaisen työvoiman määrässä. Alkuvuodesta 2013 Venäjän maahanmuuttovirasto arvioi ulkomaalaisten määrän Venäjällä 10,2 miljoonaksi ihmiseksi. Näistä 3,3 miljoonaa ylitti lainmukaisen kolmen kuukauden oleskeluajan. Useimmat heistä työskentelivät laittomasti suurkaupungeissa. Kirjoittajat toteavat, että hallitsematon siirtolaisuus on yksi kiireellisimpiä ongelmia Venäjällä.

Tšelnokov ja Poltoranin toteavat, että Gerard Depardieun tapa saada Venäjän federaation passi on saanut monet miettimään Venäjän kansalaisuuden arvoa. Kirjoittajat viittaavat myös lukuisiin esimerkkeihin, joissa Venäjän passeja kaupataan laittomasti. Esimerkiksi Dagestanissa FSB:n erityisoperaatiossa löydettiin ns. Buinaksk-ryhmä, joka oli kehittänyt rikollisen järjestelmän passien levittämiselle. Kirjoittajat kuvailevat myös Tadžikistanin rajalla tapahtuvaa huumekauppaa: maa on merkittävä kauttakulkumaa, jonka kautta Kaakkois-Aasiasta saapuu heroiinia Venäjälle ja Eurooppaan.

Tšelnokovin ja Poltoraninin teos sisältää runsaasti yksityiskohtia, joita suomalainen lukijakunta ei sivistyksensä ja lukeneisuutensa puutteissa yleensä tiedä. Kirjoitusasu on varsin lennokas, jopa tarpeettoman vauhdikas, mikä vaikeuttaa tutustumista mahdolliseen tuntemattomaan asiakokonaisuuteen. Kirjoittajat kertovat myös islamistisesta okkultismista ja näiden yhteyksistä Waffen-SS- ryhmään, Eduard Limonovista ja tämän ”Kansallisesta bolshevikkipuolueesta” sekä antisemitistisistä intresseistä ym.

Tšelnokovin ja Poltoraninin teos kertoo hyvin monisanaisesti Lontoosta 2000-luvun islamistiterroristien turvasatamana.  Syyrialaistaustainen sheikki, jihadisti teoreetikko Abu Basir al-Tartusi ilmoitti maaliskuussa 2009, että Moskovassa metroaseman terroriteko ”miellyttää ja on oikeudenmukainen islamilaisen lain mukaan”.  Tämän jälkeen Tšelnokov ja Poltoranin muistavat myös lyhyen katsauksen  minun ongelmiini, joihin jouduin moittiessani Kavkaz-Center –terroristiverkoston toimintaa. Tämän jälkeen heidän käsiteltäväksi tulee myös Bostonin terroristit Tamerlan ja Džohar Tsarnaev.

Katkelma Tšelnokovin ja Poltoraninin teoksesta


Kirja tuli julkisuuteen 8.12.2013. Teoksen aineisto on hyvin laaja. Kirjoitustyyli on lennokas, minkä tähden kirjoittajien erinomaisen laaja asiantuntijuus ei tule aivan niin hyvin esille kuin se voisi tulla parhaimmillaan.

Itse teoksen viestiin ja pyrkimyksiin on liian varhaista ottaa tarkemmin kantaa. Omasta puolestani tahtoisin realistista ja rehellistä ideologioiden ja ääriryhmien analyysiä osana maahanmuuttaja-analyysia, mutta samanaikaisesti pitäisin erityisen tärkeänä, että nämä ”analyysit” eivät antaisi innoitusta rasistisille ja fasistisille ääriryhmille, jotka tahtovat provosoida vihamielisyyttä väestöryhmien välillä ja maahanmuuttajia vastaan. 

Lisätietoja:

http://www.freezepage.com/1386530670GGUTRKGEVN


Kirjoittaja:

Juha Molari, unemployed, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html