lauantai 11. tammikuuta 2014

Esko Aho on Suomen asialla venäläisten mökkikauppa-asiassa

Eilen A-studiossa Esko Aho esitti kiihkottomasti mielipiteensä ja asiatietoa alle 1 %:sta kiinteistö- ja mökkikauppoja Suomessa, se on venäläisten tekemät kaupat.

Kuva Himos-laskettelurinteiltä, jonka
asiakkaista oli uudenvuoden ja loppiaisen aikaan selvä valtaosa venäläisiä.
Suomalainen liiketoiminta hyötyy venäläisten
läsnäolosta Suomessa.


 Saman pöydän ympärillä istui myös muuan intoileva kansanedustaja, jonka russofobiselle kauppakieltoehdotukselle on lämmennyt jo 101 suomalaista kansanedustajaa. Jälleen kerran tuli ilmi, että russofoobikot ovat fanaatikkoja, vaikka heitä usein erheellisesti kutsutaan "normaaleiksi".

Kannattaa katsoa Yle Areenasta, miten suomalaiset taistelivat isänmaansa itselleen ja nyt tahtovat taistella, että venäläiset eivät ostaisi pala palalta verellä ja hengellä puolustettua maata.

Virossa on tunnetusti poliittisen eliitin laskelmoiva anti-Kreml -paranoia, mutta sielläkään ei niin aidosti pelätä ja vihata venäläistä kuin Suomessa. Viro osaa ajatella hyötynäkökohtia. Venäläiset voivat ostaa siellä maata. Itse asiassa eräs tuttu venäläinen on muutamia kertoja esitellyt kuvia kivasta paikasta, jonka ostoon hän olisi tahtonut minut mukaan. Valitettavasti minulla ei ole varaa.

Suomi on kiihkossaan enemmän sekaisin kuin Viro. Tietysti ostajasta on vain hyötyä myyjälle. Myyjä päättää hinnan avulla, että kauppa on hänelle hyödyllinen. Russofoobikot hyökkäävät nyt suomalaisten myyjien etua vastaan.

Esko Aho sanoi, että hän ei tahtoisi kansanedustajien nyt tekevän sitä virhettä, jossa hän oli itse aikoinaan mukana, kun vuosikymmeniä sitten pelättiin, että saksalaiset ostaisivat kaikki Suomen rannat.

Esko Aho toi esille tilastoja, joista käy ilmi, että venäläisten ostot ovat alle 1 %. Keskimääräinen oleskelu mökeillä on sekin toistasataa päivää vuodessa. Valitettavat viisumisäännöt varmasti rajoittavat enempää oleskelua, mutta tänäkin aikana venäläiset käyttävät suomalaisia palveluja. Kuten Ahon seurassa ollut mies ilmaisi, Suomeen saapuvat venäläiset tahtovat olla erityisen mallikelpoisia ja elää Suomen mukaan. Minulla on siitä jopa äärimmäisiä esimerkkejä, jotka jääköön nyt kuitenkin kertomatta.

Suomalaiset voivat tehdä vastaavasti kauppoja myös Venäjällä niinkuin ovat tehneetkin. Venäjä on säätänyt rajojensa läheisyyteen turva-alueet. Se on Venäjän oikeus, mutta muualla on ostettavaa paljon suomalaisillekin. Jos Suomi kokee tietyn nurkan turvallisuudelle tärkeäksi, niin tämä suojattakoon ostoilta.

Esko Aho toi ilmi, että lakimuutos ei estä kauppoja, vaan tekee vain ongelmia. Kaupat ehkä siirtyvät osakeyhtiöiden nimiin. Mikä tärkeintä oli Ahon esityksessä, että hän oli sanalla sanoen Suomen asialla. Hän ei ole Venäjän lobbari, vaan hän tahtoo, että Suomi ei vaurioita omaa menestystään ja mainettaan.

Kirjoittaja:

Juha Molari, unemployed, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html