torstai 9. tammikuuta 2014

Harvinaisen työläät pelaajasiirrot PalloVerkossa

20.12.2013 laitoin Suomen Palloliiton PalloVerkossa poikani pelaajasiirron alulle, niinkuin kuvittelin. 6.1.2014 kävi ilmi, että koko siirto ei ollut lähtenyt alulle sen enempää futsalin kuin jalkapallon osalta. Laitoin taas siirron käyntiin, mutta tänään totesin, että mitään ei ollut tapahtunut.

Tukipalvelu selvitti tilannetta ja havaitsi, että pelaajasiirtomaksua 15 € ei ollut kukaan suorittanut syksyllä 2011 edellisen siirron yhteydessä. Tukipalvelu korjasi tilanteen. Itse en ole edes saanut tietoa siirtomaksusta, jonka osalta vastaanottava seura pitäisi olla aktiivinen.

Niin menin taas PalloVerkkoon, mutta nyt siirto lähti alulle vain Futsalin osalta mutta ei jalkapallon. Futsalia varten järjestelmä keksi itse, että kyseessä on kausi 2012, vaikka nyt eletään kautta 2014.

PalloVerkon käyttöliittymä ei ole ilmeisemmin käyttäjäystävällisin ja ongelmattomin. Nyt ilman infoa pitää myös tietää, mihin pistää rastit, jotta toiminto edistyy, kun olettamuksena pitäisi olla pelaajasiirroissa, että vanhasta luovutaan ja uuteen liitytään.

Menettely on ikävää pelaajan näkökulmastakin. Pieni poika on ehkä byrokraattisessa pelikiellossa kuukauden tai pari, kun järjestelmä ei toimi ongelmattomasti. Jotkut häiriöt voivat estää systeemin toiminnot.

Tehkää jotain, sillä Suomessa on valtavasti pelaajia!