perjantai 7. helmikuuta 2014

Katso venäläisiltä televisiokanavilta Sotshin olympia-avajaisetÄlä salli Ylen ja Hanna Smithin paskamaisen politikoinnin turmella talviolympialaisten avajaisia, vaan katso avajaiset Venäjän televiokanavilta, vaikka olet Suomessa!

Olympialaiset ovat urheilijoiden ja urheilumielisten juhlaa. Nyt Suomen valtiollinen televisiokanava YLE marssittaa Sotshin talviolympialaisten avajaisten kommentaattoriksi karmeita antiputinistisia poliittisia persoonia alkaen Hanna Smithistä, jota esitellään Suomessa ”Venäjän tuntijana”, vaikka hän ei ole mikään Venäjän tuntija, vaan hän on vain Briteissä ja Ruotsissa opiskellut länsimaisia ”tulkintoja Venäjästä”.  Nyt hän toistaa antiputinistista propagandaa päivästä toiseen: hän on opetellut nuo tulkinnat Venäjästä.

Suuremmin minua ei kiinnosta myöskään sen suuren suomalaisen kännipäissään sössöttävän, myssypäisen näyttelijän (jonka nimen nyt unohdin) Venäjä-tarinatkaan, vaikka hän on kyllä sentään enemmän Venäjän tuntija kuin tuo Hanna Smith. Kaiken kaikkiaan kyllä minä katson pikemmin siistejä ihmisiä, jotka artikuloivat televisiossa selvästi ja edustavat liikunnallisia arvoja.

En halua, että Hanna Smith ja kumppanit pilaavat urheilijoiden kisojen avajaiset. Siksi en katso Suomen televisiota tänään. Olympialaisten avajaiset voi katsoa aivan ilmaiseksi varsin yksinkertaisesti. Voit katsoa suoraan tietokoneeltasi seuraavista linkeistä:

Кабан.ТВ – linkin takana on noin kaksikymmentä venäläistä televisiokanavaa, jotka voit katsoa Suomessa Internetin välityksellä aivan ilmaiseksi. http://kaban.tv/

Глаз. .ТВ – linkin takana on kolmisenkymmentä venäläistä televisiokanavaa sekä lisäksi venäläisiä radiokanavia, joita voit katsoa Suomessa Internetin välityksellä aivan ilmaiseksi. http://www.glaz.tv  

Toki pakko ei ole katsoa venäläisiä televisiokanavia tietokoneen pieneltä näytöltä, vaan itse ainakin yhdistän tietokoneen Sonyn 42 tuuman televisioon ja äänen stereokaiuttimiin, joten kokemus on ihan aidosti loistava, kun katson venäläisiltä televisiokanavilta olympia-avajaiset.

Jälkikirjoitus.

Ville Haapasalo ja TV2:n lähetys on ollut sittenkin parempi kuin odotin, kun en odottanut juuri mitään hyvää. Itse seremonia on ollut niin vahva kokemus, että se herättää kunnioitusta - ja mykistää monet rumaa puhuvat tyypit.

"Venäjän asiantuntija" (po. länsimaisten Venäjä-tulkintojen osaaja) Hanna Smith spekuloi olympialaisten avajaisten jälkeen YLE:n studiossa sitä, kuka nainen istui Putinin vieressä, onko tämä nainen uusi alku Putinille jne. Smith ei selvästikään seuraa venäläistä keskustelua. Irina tunnetaan hyvin loukkaantumisensa johdosta. http://www.vesti.ru/doc.html?id=1261035&cid=7Kirjoittaja:


Juha Molari, unemployed, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html