perjantai 14. maaliskuuta 2014

Ben Berl Zyskowicz ei ole kunnon juutalainen

Ben Zyskowicz on syntynyt isänsä puolanjuutalaisen ahtaajan Abram Zyskowiczin ja äitinsä niinikään juutalaisen puhelinvaihteen työntekijän Ester Fridmanin rakkauden tuloksena. Benin isä Abram on sukunsa ainoa selviytynyt Sachsenhausenin ja Maidanekin keskitysleireistä. Niin Wikipedia tietää kertoa Benin historiasta, mutta poika vaikuttaa unohtaneen äitinsä ja isänsä.

Eduskunnan puhemiehenä ja Kansallisen Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajana toiminut Ben Zyskowicz vaikuttaa etääntyneen aivan sukunsa tappajien puolustajaksi, holokaustin kiistäjäksi. 

Maailman juutalaiskongressi on vedonnut siihen, että Ukrainan Svoboda-puolue kiellettäisiin, koska Svobodan vainojen tähden Ukrainassa on peruttu jopa juutalaisten juhlapäivien julkiset vietot. Ukrainan natsi-vallankaappauksen jälkeen on monia synagogia turmeltu hakaristein ja monin eri häväistyksin. Miten poliittinen peli ja korkea asema voivat turmella Benin niin, että pojasta tulee niiden puolustaja, jotka vannovat kunniaa holokaustille?

Ben Zyskowicz on kääntänyt retoriikassaan tajunnan ylösalaisin: Ukrainan natsien pahuudesta ja vaikutusvallasta geopoliittisen pelin tarpeita varten vaietaan täysin, mutta nyt tämä suomalaispolitiikko rinnastaa Venäjän presidentin Vladimir Putinin Josef Staliniin ja Adolf Hitleriin. Sitä vastoin Benin uudet ukrainalaiset vallanpitäjät vannovat oikeasti Hitlerin aatteen nimeen käsivarsi koholla vanhaan malliin. Ben Zyskowiczin irvokasta retoriikkaa voisi verrata siihen, että Oskar Schindleriä kutsutaan Hitler-natsiksi ja Heinrich Himleriä ihmisoikeusaktivistiksi. Ehkä Ben Zyskowicz on ottanut myös tämän vääristelevän retoriikan johdonmukaisesti käyttöönsä?

Mitä tulee Vladimir Putiniin ja Venäjään suhteessa Krimiin, niin Ben Zyskowicz olisi voinut löytää juutalaisesta traditiostaan – jonka hän on valitettavasti unohtanut ja hylännyt poliittisessa pelissään – sopivammat analogiat: Vladimir Putin on kuin Mooses – mies, joka vei orjuutetun kansan vapauteen ja autiomaan kautta Luvattuun maahan, Krimin itsenäistyminen ja liittyminen Venäjään on kuin Exodus – Israelin kansan vapautuminen Egyptin orjuudesta.  

Ehkä Ben Zyskowicz on unohtanut, että kunnon juutalaiseksi ei tulla ja eletä vain sukunsa julman historia nimissä, vaan omilla käytännön teoillaan ja puheillaan on poliitikon osoitettava, että hän ei kiellä holokaustia eikä tue sen aatteen uusia kannattajia? Yleensä olen pitänyt - siis näihin viimeisiin touhuihin saakka - että Ben Zyskowics on ihan kunnon mies ja selkeä puheissaan. Nyt on kuitenkin jotain aivan muuta, kun hän on puhunut Ukrainasta ja Krimistä.

Kirjoittaja:Juha Molari, unemployed, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html